Autor
|
Wtek: Prady selektywne a tiki nerwowe (Przeczytany 138686 razy)
|
Edyta
Go
|
mozna zrobic herbatke z pradem
Mnie w babskim wiezieniu baby powiedzialy, ze gotuja wode na herbate pradem. Do szklanki z woda wkladaja dwa gwozdzie i podlaczaja je do gniazdka z pradem. Woda sie gotuje bardzo szybko. Sprawdzilem to. One to nazywaly "betoniara". Przeciez wode to sie gotuje 2 zyletkami. Gwozdziami to sie gotuje parowke. Tylko trzeba pilnowac czasu, bo czasem wybucha. Pozdr maf Masz racje Maf. Dawno to bylo i zapomnialem. Dobra.Jutro gotuje obiad na takich gwoździach ; http://tiny.pl/6ts2
|
|
|
|
|
|
|
Majka
Go
|
a ty maja, gdzie polecasz?
Też nie wiem. Mój mąż już nie jeżdzi, i tak nie bardzo dobrze sama się czuję. Pewnie skończy się na Szczyrku lub Wiśle. Dolomity to dobry pomysł.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Ludziska chaba sie udalo. Lekarka internetowa poradzila mi by zrotowac malemu zbozowe. Piatek, sobota i niedziela nie dalam mu nic zbozowego. Chyby poskutkowalo. Od wczoraaj rana ani razu nie zarzucil glowa. Troszke mruga oczami ale te ruchy glowa ustapily. Hurraaaaaaa.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby tylko nie wrocily!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
a ty maja, gdzie polecasz?
Też nie wiem. Mój mąż już nie jeżdzi, i tak nie bardzo dobrze sama się czuję. Pewnie skończy się na Szczyrku lub Wiśle. Dolomity to dobry pomysł. Majka Szcztrk jest polozony w dolinie....wiec nie na Szczyrku. A jako stary narciarz proponuje, w Polsce Szklarska Porebe, 30km polaczonych wyciagow Nie polecam Zakopanego, za drogie i za malo Za granica polecam bardzo goraco Austrie, Tyrol, 450 km polaczonych wyciagow Albo Itale, nazwy miejscowosci nie pamietam, 1100 km polaczonych wyciagow. Tu jest zawsze tumult ludzi i jezeli ktos bardzo lubi spokoj zima to polecam Norwegie, pieknie, latwo, drogo ale spokojnie.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ludziska chaba sie udalo. Lekarka internetowa poradzila mi by zrotowac malemu zbozowe. Piatek, sobota i niedziela nie dalam mu nic zbozowego. Chyby poskutkowalo. Od wczoraaj rana ani razu nie zarzucil glowa. Troszke mruga oczami ale te ruchy glowa ustapily. Hurraaaaaaa.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby tylko nie wrocily!!!!!!!! Hurraaaaaaa, no wraszcie lekarka internetowa wyjaśniła ci, że na Diecie Optymalnej Jan Kwaśniewski nie zaleca produktów zbożowych! Chwała, chwała lekarce internetowej!. Tylko przez przypadek, czy ciekawość nie rotuj tych zbożowych, bo przyjdzie po nich "zły dzień" i tiki mogą powrócić!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ludziska chaba sie udalo. Lekarka internetowa poradzila mi by zrotowac malemu zbozowe. Piatek, sobota i niedziela nie dalam mu nic zbozowego. Chyby poskutkowalo. Od wczoraaj rana ani razu nie zarzucil glowa. Troszke mruga oczami ale te ruchy glowa ustapily. Hurraaaaaaa.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby tylko nie wrocily!!!!!!!! Hurraaaaaaa, no wraszcie lekarka internetowa wyjaśniła ci, że na Diecie Optymalnej Jan Kwaśniewski nie zaleca produktów zbożowych! Chwała, chwała lekarce internetowej!. Tylko przez przypadek, czy ciekawość nie rotuj tych zbożowych, bo przyjdzie po nich "zły dzień" i tiki mogą powrócić! Aj waj!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Hurraaaaaaa, no wraszcie lekarka internetowa wyjaśniła ci, że na Diecie Optymalnej Jan Kwaśniewski nie zaleca produktów zbożowych! Chwała, chwała lekarce internetowej!. Tylko przez przypadek, czy ciekawość nie rotuj tych zbożowych, bo przyjdzie po nich "zły dzień" i tiki mogą powrócić! Wojciechu! Musisz docenic role rotacji zbozowych.Wystarczy,ze je zrotujesz i nie musisz juz zajmować sie dzieckiem,posadzisz dziecko przed TV i bedzie spokojnie siedziało i glową nie ruszy Fascynujonce
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
rotowaniem mlecznych , ktore to dla mnie okazaly sie zbawienne! Rotuj, rotuj, "ja poczekam"
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Hurraaaaaaa, no wraszcie lekarka internetowa wyjaśniła ci, że na Diecie Optymalnej Jan Kwaśniewski nie zaleca produktów zbożowych! Chwała, chwała lekarce internetowej!. Tylko przez przypadek, czy ciekawość nie rotuj tych zbożowych, bo przyjdzie po nich "zły dzień" i tiki mogą powrócić! Wojciechu! Musisz docenic role rotacji zbozowych.Wystarczy,ze je zrotujesz i nie musisz juz zajmować sie dzieckiem,posadzisz dziecko przed TV i bedzie spokojnie siedziało i glową nie ruszy Fascynujonce Czyzbys tak robila???
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Moje dzieci przede wszystkim nie maja tików nerwowych,no i nie musze im nic rotowac ,a jakby miały tiki i wiedziałabym,ze nie mają ich wtedy,kiedy są zajete,to robiłabym wszystko,zeby ich zając,a nie patrzyłabym sie jak oglądają Bolka i Lolka i trzesą głową Moje dzieci zamiast bajek oglądac,robią sobie same przedstawienia,na które jestesmy (ja z męzem) zapraszani ,a jak nie robią przedstawień,to sobie grają w szachy,malują, odrabiają lekcje-nie ma tak,ze siedzą i patrza tempo w TV ,przez co nie mają tików
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Ludziska chaba sie udalo. Lekarka internetowa poradzila mi by zrotowac malemu zbozowe. Piatek, sobota i niedziela nie dalam mu nic zbozowego. Chyby poskutkowalo. Od wczoraaj rana ani razu nie zarzucil glowa. Troszke mruga oczami ale te ruchy glowa ustapily. Hurraaaaaaa.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby tylko nie wrocily!!!!!!!! Hurraaaaaaa, no wraszcie lekarka internetowa wyjaśniła ci, że na Diecie Optymalnej Jan Kwaśniewski nie zaleca produktów zbożowych! Chwała, chwała lekarce internetowej!. Tylko przez przypadek, czy ciekawość nie rotuj tych zbożowych, bo przyjdzie po nich "zły dzień" i tiki mogą powrócić! Ja nie jestem KOniem z klepkami na uszach. Wiem co pisze Dr. Kwasniewski. Sa produkty jadalne i niejadalne. Z tych niejadalnych wiele wystepuje w jego ksiazce kucharskiej np maka czy cukier. Czyli co ???? Trzeba myslec. Dr. Kwasniewski pisze tez ze kazdy czlowiek jest inny i musi zywienie dostosowac do potrzeb wlasnych. Czyli co??? Wedlug mnie to mozna ( jesli sie jest zdrowym) wszystko jesc tylko liczyc. Ja poszlam za rada Lekarki (Pan np: nic mi nie poradzil w tej sprawie) i udalo sie. Od lekarza niekonwencjonalnego dostalam tabletki. ONi to tylko tak potrafia leczyc." Sprobuje pani a jak pomoze brac a jak nie to odstawic i zobaczymy dalej." To byly jego slowa. MOJE DZIECKO TO NIE KROLIK DOSWIADCZYLNY. Jak chca niech probuja na sobie. Ciesze sie ze mi sie udalo i dziekuje lekarce.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Moje dzieci przede wszystkim nie maja tików nerwowych,no i nie musze im nic rotowac ,a jakby miały tiki i wiedziałabym,ze nie mają ich wtedy,kiedy są zajete,to robiłabym wszystko,zeby ich zając,a nie patrzyłabym sie jak oglądają Bolka i Lolka i trzesą głową Moje dzieci zamiast bajek oglądac,robią sobie same przedstawienia,na które jestesmy (ja z męzem) zapraszani ,a jak nie robią przedstawień,to sobie grają w szachy,malują, odrabiają lekcje-nie ma tak,ze siedzą i patrza tempo w TV ,przez co nie mają tików Jak juz kiedys pisalam nie wychwalam sie dziecmi. Bolek Lolek / 10 minut /leci na dobranoc. NIe uwierze nigdy ze Twoje dzieci nie patrza na telewizor czy na KOmputer. Zajecia maly mial cale dnie. A tiki nie ustepowaly. Zycze ci jak najepiej z dziecmi, ale nikt nie wie co kogo moze spotkac.A teraz daje ci pole do popisu abys mogla sie wyzyc na lekarce. Bo o to chyba tutaj ci tylko chodzi prawda? DLa mnie to jej wskazowki wogole nie odbiegaja od Dr. Kwasniewskiego. Ja nie jestem fundamentalista. No i jeszcze raz: Udalo mi sie i jezeli tiki wroca to znow zastosuje sie do rad lekarki. Ciesz sie ze twoje dzieci nie sa takie wrazliwie jak moje. NO ale coz to maja chyba po mamaie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
MOJE DZIECKO TO NIE KROLIK DOSWIADCZYLNY. Jak chca niech probuja na sobie.
Cos Ty taka nerwowa?Najpierw latasz po lekarzach,zamiast zrobic wszystko,zeby dziecko nie sleczało przed TV ,robisz mnóstwo badań narazając dziecko na stres,po czym dostajesz tableki od lekarza i jestes niezadowolona,czyżbyś latała po lekarzach dla samej idei latania po lekarzach? Może oni nie musza próbować,bo nie mają tików?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Moje dzieci przede wszystkim nie maja tików nerwowych,no i nie musze im nic rotowac ,a jakby miały tiki i wiedziałabym,ze nie mają ich wtedy,kiedy są zajete,to robiłabym wszystko,zeby ich zając,a nie patrzyłabym sie jak oglądają Bolka i Lolka i trzesą głową Moje dzieci zamiast bajek oglądac,robią sobie same przedstawienia,na które jestesmy (ja z męzem) zapraszani ,a jak nie robią przedstawień,to sobie grają w szachy,malują, odrabiają lekcje-nie ma tak,ze siedzą i patrza tempo w TV ,przez co nie mają tików Jak juz kiedys pisalam nie wychwalam sie dziecmi. Bolek Lolek / 10 minut /leci na dobranoc. NIe uwierze nigdy ze Twoje dzieci nie patrza na telewizor czy na KOmputer. Zajecia maly mial cale dnie. A tiki nie ustepowaly. Zycze ci jak najepiej z dziecmi, ale nikt nie wie co kogo moze spotkac.A teraz daje ci pole do popisu abys mogla sie wyzyc na lekarce. Bo o to chyba tutaj ci tylko chodzi prawda? DLa mnie to jej wskazowki wogole nie odbiegaja od Dr. Kwasniewskiego. Ja nie jestem fundamentalista. No i jeszcze raz: Udalo mi sie i jezeli tiki wroca to znow zastosuje sie do rad lekarki. Ciesz sie ze twoje dzieci nie sa takie wrazliwie jak moje. NO ale coz to maja chyba po mamaie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Łoj.Aleś nerwowa.Strasznie,moze poradź sie lekarki ,co na tom nerwowość zastosowac
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
.A teraz daje ci pole do popisu abys mogla sie wyzyc na lekarce. Bo o to chyba tutaj ci tylko chodzi prawda?
A wiec,to ogłoszenie wszem i wobec dobroczynnego wpływu rotacji na tiki nerwowe u dziecka,to było tylko po to,abym sie mogła wyzyć na lekarce? No popatrz A ja sie nie bede wyzywała Pozdrówcia i miłego rotowania!
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Wiesz Edyta ciekawa jestem co zrobilabys gdyby cos takiego przydazylo sie Twoim dzieciom? Napisalas ze probowalabys je zajac?? Hmmmmmmmmmm. A co z forum??? Mialabys czas na zajmowanie sie dziecmi??? Dobrze ze starsze sa i potrafia sie zajmowac same.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Cos Ty taka nerwowa?Najpierw latasz po lekarzach,zamiast zrobic wszystko,zeby dziecko nie sleczało przed TV ,robisz mnóstwo badań narazając dziecko na stres,po czym dostajesz tableki od lekarza i jestes niezadowolona,czyżbyś latała po lekarzach dla samej idei latania po lekarzach? Może oni nie musza próbować,bo nie mają tików? Do lekarzy latam bo oni -biedaki tez musza z czegos zyc prawda?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Wiesz Edyta ciekawa jestem co zrobilabys gdyby cos takiego przydazylo sie Twoim dzieciom? Napisalas ze probowalabys je zajac?? Hmmmmmmmmmm. A co z forum??? Mialabys czas na zajmowanie sie dziecmi??? Dobrze ze starsze sa i potrafia sie zajmowac same.
Och sewero,po co ta uszczypliwość? Tak jak powiedziałam moje dzieci tików nie maja,wiec w czym problem? A gdyby miały,to juz Ci wczesniej radziłam-pisałas,że dziecko nie ma tików,gdy jest czymś zajete,a ma kiedy nie jest absorbowane ruchowo,wiec z tego wynika,że przyczyna tików nie jest znikoma ilość produktów zbozowych (bo taka jest na ZO),tylko zupełnie coś innego,a Ty ogłosiłas ,ze minełeły tiki ,bo "zrotowałas" zbozowe ,tylko po to ,aby wychwalic lekarke i abym zaczeła sie na niej wyzywac-zupełnie dla mnie niezrozumiełe,przez co sama sie denerwujesz,bo oszukujesz samą siebie i wjeżdzasz na moją rodzine,a przypominam,ze to Ty piszesz o tikach ,a nie ja . Jak bede miała problem z dziecmi i nie bede sobie mogła z nim poradzic to napisze,bez obaw
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Cos Ty taka nerwowa?Najpierw latasz po lekarzach,zamiast zrobic wszystko,zeby dziecko nie sleczało przed TV ,robisz mnóstwo badań narazając dziecko na stres,po czym dostajesz tableki od lekarza i jestes niezadowolona,czyżbyś latała po lekarzach dla samej idei latania po lekarzach? Może oni nie musza próbować,bo nie mają tików? Do lekarzy latam bo oni -biedaki tez musza z czegos zyc prawda? No... jak latasz tylko po to,to znaczy ze z Tobą jest coś nie tak
|
|
|
|
|
|
|
|
|