Zakk_87
Go
|
Wytopić smalec ze słoninki -250g Roztopić masło-60g Dodać 2 średnie rozgniecione dokładnie ząbki czosnku soli i pieprzu jak kto woli do smaku Wszystko połączyć razem poczekać aż dobrze stężeje i jeszcze raz wymieszać. Gotowe do spożycia. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wytopić smalec ze słoninki -250g Roztopić masło-60g Dodać 2 średnie rozgniecione dokładnie ząbki czosnku soli i pieprzu jak kto woli do smaku Wszystko połączyć razem poczekać aż dobrze stężeje i jeszcze raz wymieszać. Gotowe do spożycia. Pozdrawiam
Zak, w przepisie jest wiecej smalcu a Ty nazywasz to "pysznym maslem"!!!! Ja bym to nazwal ...hm....."super czosnkiem"!!! hahahaha Oczywiscie ZART. Zwaj jak chcial, byleby bylo dobre, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Ciekawe ,nigdy nie wpadłabym na to ,ze można smalec z masłem mieszać . Ja ostatnio miele skwarki i dodaje czosnku -też dobre
|
|
|
|
|
|
|
Zakk_87
Go
|
heh Można oczywiście dodać więcej masła Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
heh Można oczywiście dodać więcej masła Pozdrawiam A juz tak pomijajac to wszystko,powiedz nam, dlaczego mamy mieszac smalec z maslem? Jestem prawie pewien, ze nikt z optymalnych tych tluszczow nie miesza A ty zaczynasz eksperymentowac, tak? Jezeli chcesz podac nam przepis na "cos" w tym dziale, ZAK, to przemysl to. Roznie ludzie oceniaja "cudzolodztwo". Ja osobiscie jestem przeciw. A Ty? Slonine z boczkiem...tak Slonine "sama"....tak Sam smalec... tez ale smalec z maslem? Czy wczesniej cos paliles? Wciagales? Jakis klej? Nie? To wroc do ksiazek!!!!
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Lek. med. Jan Kwaśniewski podaje jako przykład najlepszej potrawy mięsa powoli duszone w maśle, więc jeśli mówimy o ŻO to postulat segregacji masła od świniowego tłuszczu nie obowiązuje. Nie zjadłbyś czegoś takiego?: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=426(...) Składniki: - po 70 dag tłustego mięsa: boczku, żeberek, karkówki - 1.5 kg dojrzałych brzoskwiń - 5 dag smalcu - 10 dag masła - jarzynka - pieprz (...) B : T : W = 1 : 3,2 : 0,5(...)
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Lek. med. Jan Kwaśniewski podaje jako przykład najlepszej potrawy mięsa powoli duszone w maśle, więc jeśli mówimy o ŻO to postulat segregacji masła od świniowego tłuszczu nie obowiązuje. Nie zjadłbyś czegoś takiego?: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=426(...) Składniki: - po 70 dag tłustego mięsa: boczku, żeberek, karkówki - 1.5 kg dojrzałych brzoskwiń - 5 dag smalcu - 10 dag masła - jarzynka - pieprz (...) B : T : W = 1 : 3,2 : 0,5(...) Ja tez nie mowie, ze nie wolno. Zastanawiam sie tylko nad senzem tworzenia masla, mieszajac maslo ze smalcem !!!!!! Jak zwykle mnie nie zrozumiales, czego dowodem jest potrawa z kilkoma rodzajami mies i owocami. ZAK podal przepis na maslo ze smalcem!!!!Jako srodek np do smarowania plackow ziemniaczanych.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...ZAK podal przepis na maslo ze smalcem!!!!Jako srodek np do smarowania plackow ziemniaczanych...
A moze "lepij" zrobic przepis na smalec z maslem -koszerny!!! Czy to nie bylby HIT!!! Moim zdaniem jest to mozliwe!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
...ZAK podal przepis na maslo ze smalcem!!!!Jako srodek np do smarowania plackow ziemniaczanych...
A moze "lepij" zrobic przepis na smalec z maslem -koszerny!!! Czy to nie bylby HIT!!! Moim zdaniem jest to mozliwe!!! Trzaby bylo usiasc i pomyslec Grizli. Moim zdaniem tez jest to mozliwe....tylko czy koszerne?! Przec koszerne to nie-mie-szane !!!! Ale moze nikt nie zwroci uwagi?
|
|
|
|
|
|
|
Zakk_87
Go
|
Dzięki Adampio za uwagi
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
carver
Go
|
Ciekawe ,nigdy nie wpadłabym na to ,ze można smalec z masłem mieszać . Ja ostatnio miele skwarki i dodaje czosnku -też dobre
Bardzo fajny przepis Rudka. Szkoda tylko, ze zdjecie jest takie male. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
wszystko w tym przepisie jest chyba proste natomiast jest zbyt malo tego jaki ma byc zrobione maslo w ktorej chwili swojej przygody z ogniem - temperatura ma byc polaczone ... duzo pytan na ktore moze odpowiedziec autor topicku
|
|
|
|
|
|
|
|