Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Przepisy na thermomix (Przeczytany 65298 razy)
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Super Jak wiadomo myĹlenie przyszĹoĹci nie ma
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazĹodzi
Gość
|
Pani Tereso w poszukiwaniu informacji na temat pewnej autorki ksiÄ
Ĺźek kucharskich, o ktĂłrej oglÄ
dam po raz kolejny film biografiÄ znalazĹam takie forum i wÄ
tek z przepisami na thermomix, moĹźe siÄ przyda, moĹźe mozna jakieĹ przepisy przerobiÄ na optymalne? http://www.cincin.cc/index.php?showforum=37pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Pani Tereso w poszukiwaniu informacji na temat pewnej autorki ksiÄ
Ĺźek kucharskich, o ktĂłrej oglÄ
dam po raz kolejny film biografiÄ znalazĹam takie forum i wÄ
tek z przepisami na thermomix, moĹźe siÄ przyda, moĹźe mozna jakieĹ przepisy przerobiÄ na optymalne? http://www.cincin.cc/index.php?showforum=37pozdrawiam Pani Sylwio, obejrzaĹam, dziÄkujÄ. Strasznie tam duĹźo maki zboĹźowej i cukru. Thermomix bz, ten sam dobry sprzÄt Przepisy optymalne, ktĂłrych jest bez liku, oraz "eksperymenty" realizujÄ
siÄ dziÄki th wygodnie i szybko.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Zupa krem z korzenia pietruszki
- 200 g obranych korzeni pietruszki - 100 g cebuli - 500 g wywaru miÄsnego - 250 g wody - 100 g smalcu - 100 g Ĺmietany 36 % - 30 g mÄ
ki ziemniaczanej lub pszennej - 1 kostka rosoĹowa - szczypta gaĹki muszkatoĹowej - sóŠi pieprz do smaku
Warzywa rozdrobniÄ obroty poz. 6-7, 10 sekund. DodaÄ pozostaĹe skĹadniki, zmiksoawÄ obroty poz. 5, 2 sek. i gotowaÄ 20 minut, temp. 100oC, obroty poz. 2.
100 ml zupy zawiera B = 1,74 g; T = 15,03 g ; W = 5,17 g.
Porcja zupy 250 g wraz z dwoma jajami na twardo, jak to jest przyjÄte dla szczawiowej, zawiera: B = 15,75 g; T = 47,77 g; W = 13,92 g. B : T : W = 1 : 3,03 : 0,
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Teresa przy B:T:W nie wyszĹa Ci liczba wÄglowodanĂłw w 100g zupy. Jest tylko 0,
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
DziÄkujÄ, faktycznie.
B : T : W dla tej porcji zupy wynosi 1 : 3,03 : 0,88
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|
|