Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: ŻO w internecie anglojęzycznym (Przeczytany 12230 razy)
|
Hank
Go
|
Zauważyłem, że w ostatnim czasie znacząco wzrosła ilość ciekawych, merytorycznych stron anglojęzycznych poświęconych ŻO i Janowi Kwaśniewskiemu. Niedawno natknąłem się np. na http://high-fat-nutrition.blogspot.com/Autor wydaje się dość bliski temu, co głosi JK ( I eat a high fat diet, approximately 80% of calories from animal fat, with enough protein to meet my needs and enough carbohydrate to stay out of ketosis (just).) Dzięki wsparciu nieznanej bliżej Agaty dyskutowane są też wypowiedzi admina pojawiające się forum dr-kwasniewski.pl: http://high-fat-nutrition.blogspot.com/2008/09/jan-kwasniewski-comment.htmlJakkolwiek komentarze pod jego adresem nie pozbawione są dozy pewnej złośliwości: His son is an admin on the forum(...)From time to time on a whim he explains a bit more than his father, yet it's all full of biochemical jargon and chains of chemical formulas - indigestible for myself. Anecdotally, he dubs JK The Master of Simplification.
Jeśli pozostali użytkownicy znają jakieś podobne, równie interesujące strony i fora, to warto by było się podzielić linkami.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
zaraz tam zlosliwosci
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
zaraz tam zlosliwosci Dla poety to zaleta, gdy nikt nie rozumie jego poezji, a pokolenia, aby oduczyć od myślenia, ogłupiane są tematem: "co autor miał na myśli..." A moje teksty nie muszą być zrozumiałe dla wszystkich, bo dla wszystkich - pisze niezrozumiany przez wielu - Jan Kwaśniewski. Jaki jest sens pisania książek dla siebie? PS wiedza nie przepada, bo wyrażona jako myśl w uniwersalnym przekazie elektromagnetycznym zawsze trafi tam, gdzie powinna, bo cyt: "to co jest, to było, to co było, będzie". Dlatego można patrzeć w przyszłość z ufną roztropnością, dbając o własny dobrostan!
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
A moje teksty nie muszą być zrozumiałe dla wszystkich, bo dla wszystkich - pisze niezrozumiany przez wielu - Jan Kwaśniewski.
no wlasssssnie. jest dobrze. tak wiec, stopien saturacji zlosliwoscia z mojej strony = zero, null, nada... ze "on a whim", moj boze, no tak jest wlasnie, jak sie adminowi zachce, ma czas, to napisze, a jak nie to nie... normalne, jestemy na forum. (jak to sie trzeba z kazdego slowa gesto tlumaczyc ) Dlatego można patrzeć w przyszłość z ufną roztropnością, dbając o własny dobrostan! dzieki wiedzy zebranej przez JK i przyblizanej nam przez TK wazelinuje do obrzydliwosci, ale serio - dzieki!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
-flo czytaj "Jak nie chorować?" - to ucywilizowana kopalnia wiedzy, a każde zdanie znajduje potawirdzenie w ...biochemii . Dieta Optymalna to jedynie najlepsza propozycja z możliwych, wynikająca z wiedzy, ale nie jedyna i nie jedyne osiągnięcie Jana Kwaśniewskiego!. Spłycanie Jego wiedzy do "diety odchudzającej", porównywanie do innych proponowanych diet - jest prymitywną interpretacją profanów.
|
|
|
|
|
|
|
RamboRat
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
podpowiedź: wystarczy wpisywać w google albo yahoo low carb diet i już coś niecoś wyskakuje .
Ja jestem ciekawa w temacie autyzmy więc wiem ,że pojawia się się już nawet w badaniach.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|