Autor
|
Wtek: Choroba Hashimoto. (Przeczytany 353919 razy)
|
renia
|
Brakuje tych fotek...
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Probowalam tutaj dac,tez jest w Hamburgu cos Japonskiego,
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Brakuje tych fotek... Są na moim fb.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ropa za droga na takie wojaże, do tego zaraz wprowadzą "pakiet mobilności" z tacho na busa - bez sensu dalej się "męczyć". No chyba, że kilomertówkę by dźwignęli o 100% (co jest mało prawdopodobne)- a to można byłoby dalej sobie pozwiedzać Europę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ropa za droga na takie wojaże, do tego zaraz wprowadzą "pakiet mobilności" z tacho na busa - bez sensu dalej się "męczyć". No chyba, że kilomertówkę by dźwignęli o 100% (co jest mało prawdopodobne)- a to można byłoby dalej sobie pozwiedzać Europę. No ale połowa chyba objechana?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Z wyjątkiem Bałkanów południowych i Grecji.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Spokojnie, damy radę...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ostatnio się badałaś?
Z początku badałam się co 3 tygodnie, potem co miesiąc, potem 2-3. Potem co pół roku i coraz rzadziej, bo hormony tarczycy zawsze były w środkowych widełkach normy. Teraz już ponad 2 lata żadnych badań nie robiłam. Ale zmiana poziomu hormonów tarczycy jest szybko wyczuwalna (objawy są wyraźne, jeśli je się zna), obojętnie, czy poziom się podnosi, czy spada. Przeciwciała Hashimoto też miałam na ostatnim badaniu w normie. Ostatnio badałam hormony tarczycy dzisiaj i nadal są w normie i to raczej w środkowych jej poziomach. Sprawdzałam TSH, FT3 i FT4. Przedstawić "dowód", czy wystarczy słowo?
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
A ostatnio się badałaś?
Z początku badałam się co 3 tygodnie, potem co miesiąc, potem 2-3. Potem co pół roku i coraz rzadziej, bo hormony tarczycy zawsze były w środkowych widełkach normy. Teraz już ponad 2 lata żadnych badań nie robiłam. Ale zmiana poziomu hormonów tarczycy jest szybko wyczuwalna (objawy są wyraźne, jeśli je się zna), obojętnie, czy poziom się podnosi, czy spada. Przeciwciała Hashimoto też miałam na ostatnim badaniu w normie. Ostatnio badałam hormony tarczycy dzisiaj i nadal są w normie i to raczej w środkowych jej poziomach. Sprawdzałam TSH, FT3 i FT4. Przedstawić "dowód", czy wystarczy słowo? Kochana Reniu,Twoje wyniki mi otuchy dodaja,oby za 3 tygodnie bylo ok,tabletki biore ?tylko? polowe,ale mam nadal ?poty?,
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lidio, poty mogą być oznaką nadczynności tarczycy, ale przy cukrzycy też mogą być. To już lekarz na podstawie wyników ustali. A może masz w mieszkaniu za ciepło i za ciepło się ubierasz, no nie wiem, przyczyn może być sporo...
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Lidio, poty mogą być oznaką nadczynności tarczycy, ale przy cukrzycy też mogą być. To już lekarz na podstawie wyników ustali. A może masz w mieszkaniu za ciepło i za ciepło się ubierasz, no nie wiem, przyczyn może być sporo...
Dziendobry Reniu, Jeli to tylko albo tarczyca albo ?menopausa? jeszcze sie nie urelugulowalo ,cisnienie mamznöw w normie (dzieki DO),my jeszcze nie grzejemy w Mieszkaniu,jezscze nie ma takiej potzürzeby, Dziekuje Ci za podpowiedz, pozdrawiam, Lidia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Witaj Lidio! Jeśli będziesz dokładnie stosowała się do zaleceń DO - prowadzona przez Panią Anię Kazubę, a w sprawie leków konsultowała się z lekarzem, to stopniowo powinnaś wracać do zdrowia, czego bardzo Ci życzę...
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Witaj Lidio! Jeśli będziesz dokładnie stosowała się do zaleceń DO - prowadzona przez Panią Anię Kazubę, a w sprawie leków konsultowała się z lekarzem, to stopniowo powinnaś wracać do zdrowia, czego bardzo Ci życzę... Dziekuje bardzo Reniu,pozdrowionka
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pozdrawiam również - Renia
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ostatnio się badałaś?
Z początku badałam się co 3 tygodnie, potem co miesiąc, potem 2-3. Potem co pół roku i coraz rzadziej, bo hormony tarczycy zawsze były w środkowych widełkach normy. Teraz już ponad 2 lata żadnych badań nie robiłam. Ale zmiana poziomu hormonów tarczycy jest szybko wyczuwalna (objawy są wyraźne, jeśli je się zna), obojętnie, czy poziom się podnosi, czy spada. Przeciwciała Hashimoto też miałam na ostatnim badaniu w normie. Ostatnio badałam hormony tarczycy dzisiaj i nadal są w normie i to raczej w środkowych jej poziomach. Sprawdzałam TSH, FT3 i FT4. Przedstawić "dowód", czy wystarczy słowo? Wystarczy słowo. Ile węgli jesz dziennie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Średnio 50g...
|
|