Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Cappucino z cukinii (Przeczytany 3087 razy)
|
adampio
Go
|
Pascal z "po prostu gotuj" podal taki fajny przepis na
Cappuccino z cukinii 1 kostka rosołu warzywnego Knorr 30 gr posiekanych ząbków czosnku 100 gr posiekane cebule 1 łyżeczka startego imbiru 1 kg cukinii pokrojonej w kostkę 100 gr cytryna z zalewy pokrojona w kostkę 75 g startego parmezanu 300 ml śmietany 36% 1 łyżka posiekanej bazylii pieprz, sól 1. Zagotuj 1 litr wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu warzywnego Knorr. Wymieszaj i gotuj minutę. 2. Rozgrzej oliwę w garnku, dodaj czosnek, cebulę i imbir, smaż 5 minut. Dodaj cukinię i posól, smaż 2 minuty. Dodaj cytrynę i smaż jeszcze minutę. Zalej bulionem i gotuj bez przykrycia aż cukinia będzie miękka. Dodaj 100 ml śmietany i połowę sera. Zmiksuj zupę i dopraw pieprzem i solą. Ponownie zagotuj. 3. Ubij resztę śmietany. Zupę nałóż do szklanek, na wierzchu ułóż chmurkę ubitej smietany
Calej potrawy 1605 gr
BTW 1: 2,9 : 1,35 B: 43 T : 127 W : 58
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|