forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 17:56:00

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669712 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Cappucino z cukinii
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Cappucino z cukinii  (Przeczytany 3087 razy)
adampio
Go


Email
Cappucino z cukinii
« : 2008-12-12, 13:45:47 »

Pascal z "po prostu gotuj" podal taki fajny przepis na


Cappuccino z cukinii
1 kostka rosołu warzywnego Knorr
30 gr posiekanych ząbków czosnku
100 gr posiekane cebule
1 łyżeczka startego imbiru
1 kg cukinii pokrojonej w kostkę
100 gr cytryna z zalewy pokrojona w kostkę
75 g startego parmezanu
300 ml śmietany 36%
1 łyżka posiekanej bazylii
pieprz, sól
1. Zagotuj 1 litr wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu warzywnego Knorr. Wymieszaj i gotuj minutę.
2. Rozgrzej oliwę w garnku, dodaj czosnek, cebulę i imbir, smaż 5 minut. Dodaj cukinię i posól, smaż 2 minuty. Dodaj cytrynę i smaż jeszcze minutę. Zalej bulionem i gotuj bez przykrycia aż cukinia będzie miękka. Dodaj 100 ml śmietany i połowę sera. Zmiksuj zupę i dopraw pieprzem i solą. Ponownie zagotuj.
3. Ubij resztę śmietany. Zupę nałóż do szklanek, na wierzchu ułóż chmurkę ubitej smietany

Calej potrawy 1605 gr

BTW 1: 2,9 : 1,35
B: 43
T : 127
W : 58
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 17 zapytaniami.