Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Szpik kostny (Przeczytany 4442 razy)
|
sewero
Gość
|
Przetopilam sobie szpik kostny i mam pytanie. Jak dlugo mozna go przechowywac w lodowce? Moze tyle co smalec??
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Gość
|
Sewero ,gdzie ty dostaĹaĹ szpik???? Mnie nieraz trafi sie w koĹci -ale tego jest tak maĹo ,Ĺźe wystarczy by szydeĹkiem wydziabaÄ
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sewero
Gość
|
U nas mozna kupic w kazdym sklepie kosci szpikowe. Jak nie maja to mozna zamowic. Gdy jestem w POlsce na Opolszczyznie to tam tez zawsze dostaniemy szpik. Po prostu idziemy do miesnego i zamawiamy. Mama kupuje tez mozdzek ale to tylko na zamowieinie. Ja kupilam 2 kg kosci szpikowych i z tego mam ok 200 gram przetopionego szpiku. NIe wiem czy to duzo bo robilam to 1 szy raz . Do tej pory zawsze gotowalam i do mielonych.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Uwazam, ze lepiej kosci szpikowe gotowac--mamy wtedy podwojna korzysc--gesty, tlusty wywar i ugotowany szpik.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sewero
Gość
|
Uwazam, ze lepiej kosci szpikowe gotowac--mamy wtedy podwojna korzysc--gesty, tlusty wywar i ugotowany szpik.
Tak robilam do tej pory ale dzieciaki nie chca. Musze wiec jakos przemycac. Dalam do pasztetu ale nie je sie tego duzo wiec zrobilam smalec i teraz jajecznica na smalcu ze szpiku. Dla dzieci trzeba ciagle sie glowkowac i wymyslac. No moze nie dla wszystkich dzieciakow ale dla moich .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|