Autor
|
Wtek: Mukowiscytoza (Przeczytany 56461 razy)
|
WojciechS
Go
|
Ja i owszem używam życia, ale alkoholiczką być nie mogę!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
no, sprawdzać nie będziemy
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Martwi mnie ze pudelek ,tfuuuu ratlerek nic nie doniósł jeszcze .
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jak myślicie,gdy nazywam kogos (człowieka) ratlerkiem,to obrazam w sposób chamski kogos,czy też dozwolone jest takie uzywanie porównań ?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nigdy nie wiadomo za co się kto obraża, ale najpewniej, jak się prawdę powie
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Życzę Sobie (tak już poświątecznie ) by sprawdzić mukowiscydozę. Bea, skoro mukowiscydoza ujawnia się w różnym okresie życia u dziecka i "czasem jest gorzej a czasem lepiej" to można wrócić do stanu metabolicznego sprzed ujawnienia się jej i/lub można zrobić tak by było cały czas "lepiej" (skąpoobjawowa mukowiscydoza) . Skoro mają pomagać suplementy to CZEMU ZMIANA DIETY NIE POMOGŁABY? Kriss, siostrze daj spokój, nie da się pomóc na siłę, paznokcie można tylko połamać i się pokaleczyć przy tym.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Mnie i moja siostre dzieli odległośc,natomiast łączy nas pokrewienstwo. Niczego nie moge jej zasugerować ponieważ za mało sie znamy i kontaktujemy mniej więcej raz na 10 lat. Ale dla mnie nie to sie liczy ,liczy sie to że u ludzi w dorosłosci moze sie ujawnic choroba genetyczna tego typu. Należe do grona ludzi z ryzyka,a objawy sa bardzo przyblizone Od pół roku coraz bardziej się obawiam ze mnie to dotyczy
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Do lekarzy, zdanie o niewyleczalności chorób zmieniłam po tym jak zobaczyłam, że dziecko z chorobą Downa po wyleczeniu notorycznych katarów - oczywiście dietą - zaczęło interesować się swiatem. Rozumiem, że dziewczynce z Z. Turnera dać gwarancje zajscia w ciążę... to może i za dużo by było... Jeżeli chodzi o objawy: Objawy ze strony układu oddechowego U ponad 90% chorych występują objawy ze strony układu oddechowego, takie jak: przewlekły i napadowy kaszel, nawracające i przewlekłe zapalenia płuc, zapalenie oskrzelików, obturacyjne zapalenia oskrzeli, krwioplucie, przewlekłe zakażenie Pseudomonas aeruginosa i (lub) Staphylococcus aureus, zmiany w płucach widoczne w rtg: nawracająca niedodma, rozdęcie i rozstrzenie oskrzeli, polipy nosa, przewlekłe zapalenie zatok przynosowych. TE WSZYSTKIE objawy da się zlikwidowac dietą (u osób bez mukowiscydozy), włącznie z Pseudomonas aeruginosa ( ), rozumiem, że zbudować nowy stelaż oskrzeli jest trudno, rozumiem, że rozpuścić stare otorbione zwłóknienia też jest trudno (może nawet się nie da... ). Tak mam, wolę powiedzieć "nie potrafię-na razie" niż stwierdzić "to jest niewyleczalne". Naukę popycha do przodu idiota, który twierdzi inaczej niż ogół.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Martwi mnie ze pudelek ,tfuuuu ratlerek nic nie doniósł jeszcze .
Edyta, wiesz doskonale ze "som lepsi i gorsi" a "organiczna praca od podstaw" jest bardziej ceniona od "reumatyzmu"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ostatnio podzieliła się ze mną spostrzeżeniami znajoma matki dziecka chorego na ch.Duchenne'a (dystrofia mięśniowa). Podobny typ defektu jak w mukowiscydozie. Dziecko po moich zaleceniach dietetycznych NIC więcej nie chce jeść TYLKO żółtka i ziemniaki i T. Przypadek? Może NIEŚWIADOMIE zaserwowało sobie dietę eliminacyjną? Za dużo wiem (z tematu diety) by kwalifikować to jako przypadek. Niestety nie mam kontaktu by dowiedzieć się jak się mają mięśnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Nie samym "podgardlem" czlowiek zyje Dokładnie!!! . Heh... W takim razie chciałabym się dowiedzieć jaka to dieta zaleca jedzenie samego podgardla?
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
DZIS JESTEM CHOLERNIE ZAFLEGMIONA,BOLĄ MNIE ZATOKI SPLYWA MI MNUSTWO WYDZIELIMY Z ZATOK,PROSTO DO ZOLĄDKA.BRR jestem zalamana.nic mi nie pomaga ,nawet rotacja!
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
DZIS JESTEM CHOLERNIE ZAFLEGMIONA,BOLĄ MNIE ZATOKI SPLYWA MI MNUSTWO WYDZIELIMY Z ZATOK,PROSTO DO ZOLĄDKA.BRR jestem zalamana.nic mi nie pomaga ,nawet rotacja! a moze napiszesz co jadlas ostatnie 3 dni,ale zupelnie szczerze
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Rotacja mi nie pomaga . Nadal mi spływa flegma i drazni mi gardło czuję sie fatalnie
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Ręce opadają
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
?? ale czemu zaraz te naturalistyczne opisy napisz kodar rzetelnie, co bylo w menu, i moze ci cos poradzą a moze nie wazne zeby pozbyc sie flegmy, nabrac konkretow
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
wlasnie chodzi o pozbycie sie flegmy. odżywiam sie juz dwa miesiace optymalnie ,a od dwuch tygodni rotuje mleczne oraz zbozowe. nie ma zadnej rekcji
|
|
|
|
|
|
|
|
|