kriss
Go
|
Do Lekarki. Jestem jeszcze młoda a przynajmnie tak sie czuje,mam 47 lat A jeden rodzaj białka na dobe to znaczy że np.albo mięso albo bialko z jajek? Ja zazwyczaj białko z jajek wyrzucam,spożywam je tylko tam gdzie musze np.w omlecie by sie nie rozwalił. w święta rzeczywiscie przekraczałam wegiel.Jadlam za dużo bigosu za którym przepadam i stąd napewno to pogorszenie.Aha no i alkohol niestety byl :oopkilka Kilka kieliszkow gorzałki ze spirytusu oraz kilka piwe, już sie nigdy nie napije przyrzekłam to sobie :!a było juz tak ze mną lepiej i wszystko wzięlo w łeb
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
już sie nigdy nie napije przyrzekłam to sobie :!a było juz tak ze mną lepiej i wszystko wzięlo w łeb Nie oszukuj sie Przynajmniej tego nie rób sobie Ja bardzo lubie koniak.W sumie ten zapach za mną chodzi,wciaz uwodzi mnie ,ale przeciez nie bede piła codziennie -musze rotować tak co miesiac mniej wiecej ,bo coby nie mówic alkohol mi szkodzi -boli mnie brzuszek
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Ja też lubiŁam w towarzystwie sobie popic ,ale już od kilku lat mi szkodzi No i niestety przez te cholerne chorubska to człowiek musi abstynentem sie stac No cóż takie jest życie.. Nie ma sie co oszkjiwać,jak szkodzi to na bok z tym,precz
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nie ma sie co oszkjiwać,jak szkodzi to na bok z tym,precz Powiem Ci w zaufaniu,ze ja tez przez kilka lat nie wziełam kropli do ust ,oczywiscie alkoholu -szkodziło i koniec,ale teraz jakoś "odpukać" ,troche "od swieta" mi nie szkodzi.Moze Tobie tez taka przerwa potrzebna
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Edtyko...żartowalam, Mam nadzieje ze sie na mnie nie obrazisz
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A tak miedzy nami ,to co Ty pijesz? Ja jak nie mam pieniedzy w środku miesiaca,to chodze po smietnikach ,zbieram puszki i sprzedam,to mam troche pieniedzy na jakies tanie wino i klubowe. A jak mąż weźmie 10 wypłate ,to kupuje mi whisky i karton popularnych -to mi starcza na tydzień. A jak u Ciebie? PS.Oczywiscie,ze sie nie obrazam
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
NO dosc tych żartow chyba przesadziłyśmy już Lubie żartować ,ale co za dużo to niezdrowo... Nie jestesmy same na tym forum Sorry, ale ja już poważnieje od teraz
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja cały czas jestem powazna Pozdro!
|
|
|
|
|
|
|
goguś
Go
|
Zbieranie puszek to nie takie hop siup.Najbardziej kumaci wstaja o 5 rano i wybieraja co najlepsze,pozniej to same ogryzki zostaja.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
w święta rzeczywiscie przekraczałam wegiel.Jadlam za dużo bigosu za którym przepadam i stąd napewno to pogorszenie.
bigos akurat ma niewiele węglowodanów, nawet 2kg dziennie gdybyś zjadła wszystko by było jeszcze w normie. Nie mówiąc juz o tym, że bigos jest wspaniałą zbilansowaną potrawą o odpowiedniej proporcji. Koniecznie zapoznaj sie z tabelami podającymi zawartość białka, tłuszczu i węglowodanów w wybranych produktach np. tu http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=4
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
A tak pozatym to nie obrzeralam sie niczym :DNiewiem czemu? Mam cholerne zatwardzenie ,az mnie brzuch boli bo kilka dnie nie bylam ze stolcem. lewatywy nie pomagają. ten cholerny sluz ze zatok mi cały przewód pokarmowy zakleił. Jednym słowem MAKABRA CHwilami mam wszystkiego dosć Ja to wszystko widze na zielono
|
|
|
|
|
|
|
ziutek
Go
|
Dr J.K. pisze w książce, zjeść kilka suszonych śliwek zastosuj sobie 2 herbatki normosanu, tylko zaparz w termosie, lepiej się naparzy niż w szklance, jeżeli mało to jeszcze jedną
są jeszcze takie herbatki w czerwonym opakowaniu, ale nie pamiętam nazwy, jest jedynka i dwójka (mocniejsza) może ktoś podpowie
też tak miałem po antybiotykach, bo zapomniano mi przepisać tych bakterii , przewód pokarmowy się wysterylizował
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
A tak pozatym to nie obrzeralam sie niczym :DNiewiem czemu? Mam cholerne zatwardzenie ,az mnie brzuch boli bo kilka dnie nie bylam ze stolcem. lewatywy nie pomagają. ten cholerny sluz ze zatok mi cały przewód pokarmowy zakleił. Jednym słowem MAKABRA CHwilami mam wszystkiego dosć Ja to wszystko widze na zielono naczczo oliwa pomaga,rowniez przegotowana ciepla woda do wypicia.Same warzywa bez bialka ale z tluszczem.U mnie duza ilosc tluszczu jednorazowo ok.100g wraz z gotowanymi warzywami powoduje niesamowicie dlugie wyproznianie,nawet gdy juz nie mam czym.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Życzę Sobie (tak już poświątecznie ) by sprawdzić mukowiscydozę. Bea, skoro mukowiscydoza ujawnia się w różnym okresie życia u dziecka i "czasem jest gorzej a czasem lepiej" to można wrócić do stanu metabolicznego sprzed ujawnienia się jej i/lub można zrobić tak by było cały czas "lepiej" (skąpoobjawowa mukowiscydoza) . Skoro mają pomagać suplementy to CZEMU ZMIANA DIETY NIE POMOGŁABY? Kriss, siostrze daj spokój, nie da się pomóc na siłę, paznokcie można tylko połamać i się pokaleczyć przy tym. Czekam na Panią Doktor.. Czy dowię sie cos wiecej na temat Mukowisydozy,i zechce sie mną zając? Dusze sie...Na 80 % ją mam.
|
|
|
|
|
|
|
|