Autor
|
Wtek: Mukowiscytoza (Przeczytany 56473 razy)
|
kriss
Go
|
Pani Ewo A tak między nami Jaskiniowcami Czy Pani prywatnie przyjmuje w Arkadi W Brynowie? Kiedys już tam brałam prądy selektywne. Korzystałam z porad lekarza optymalnego Do Katowic mam 20 km.żaden problem sie wybrac do Pani
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Życzę Sobie (tak już poświątecznie ) by sprawdzić mukowiscydozę. Bea, skoro mukowiscydoza ujawnia się w różnym okresie życia u dziecka i "czasem jest gorzej a czasem lepiej" to można wrócić do stanu metabolicznego sprzed ujawnienia się jej i/lub można zrobić tak by było cały czas "lepiej" (skąpoobjawowa mukowiscydoza) . Skoro mają pomagać suplementy to CZEMU ZMIANA DIETY NIE POMOGŁABY? Kriss, siostrze daj spokój, nie da się pomóc na siłę, paznokcie można tylko połamać i się pokaleczyć przy tym. Czekam na Panią Doktor.. Czy dowię sie cos wiecej na temat Mukowisydozy,i zechce sie mną zając? Dusze sie...Na 80 % ją mam. tylko niczego sobie nie wmawiaj,a moze tak zaczelabys pozytywniej myslec,podbudowywac sie,miast cos tam sobie wmawiac???? Masz tylko 20 km i jeszcze nie pojechalas???? Pamietaj,ze wszystkie choroby,to odpowiedz na pokarmy jakie zjadamy oraz alergeny jakich sobie z tymi pokarmami dostarczamy.A jak dziala na ciebie ciepla zupa,albo rosol ??czy tez organizm prod,wiecej flegmy??
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Kodar Niczego sobie nie wmawiam. Raczej probuje sobie wmówić ze mi niec nie ma ,no ale to dziadostwo mnie nawet w nocy budzi i spływa.Rano to mam tak gardło podraznione ze strach mówic. Rotuje mleczne,a zbożowe całkiem odrzucilam. Dlatego chce sie umówić z Lekarką. Napewno to mi nie zaszkodzi. Gdyby cie tak męczyło przez kilka lat ,w dzień i noc to byśmy mogły pogadać
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kodar Niczego sobie nie wmawiam. Raczej probuje sobie wmówić ze mi niec nie ma ,no ale to dziadostwo mnie nawet w nocy budzi i spływa.Rano to mam tak gardło podraznione ze strach mówic. Rotuje mleczne,a zbożowe całkiem odrzucilam. Dlatego chce sie umówić z Lekarką. Napewno to mi nie zaszkodzi. Gdyby cie tak męczyło przez kilka lat ,w dzień i noc to byśmy mogły pogadać Odpowiadam z wlasnego doswiadczenia.Wiem,co to zaflegmiony nos i splywajaca gesta brunatna,cuchnaca flegma.Ciagle ropne migdaly i powtarzajace zapalenia oskrzeli.Mialam te cuda przerazliwie dlugo,by rozumiec o czym pisze. Jestem ponad 4 lata na Diecie Optymalnej,od 2 lat nie jadam pszenicy,czy zyta.Jak mam ochote na chlebek,lub bulki zjadam chleb ryzowy z maslem,lub flipsy kukurydziane,ale moze 1x w miesiacu.Sluzowke w nosie smaruje prawie zawsze smalcem przetopionym ze sloniny z dodatkiem czosnku albo i bez.Mozna tez oliwa.Dieta bardzo mi pomogla,to dlaczego mialoby byc inaczej u ciebie???
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Ja licze na to że wkoncu DO mi też pomoże. Minęło już dwa miesiące jak sie żywie. Napewno juz mam poprawę jesli chodzi o bóle kosci ,kregosłupa,ustapily mi skoki tętna oraz cisnienia. Same pozytywy .Tylko z ta męczarnia nie widze poprawy.Obawiam sie że to jest nie do wyleczenia Sama nie wiem czy jeszcze poczekać i nie zawracać glowy Lekarce?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A czy pora roku wpływa jakos na te Twoje zaflegmienie?
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
co ty... swiatek ,piątek i niedziela -jednakowo
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No to Ci szczerze współczuje. Teraz czytałam w wikipedii i mukowiscydozie i ;
Potwierdzenie rozpoznania
1. dodatni wynik testu potowego (Cl- >60 mmol/l w co najmniej dwóch badaniach, lub 2. wykrycie mutacji w obu allelach CFTR, lub 3. duża wartość przezbłonowej różnicy potencjałów.
Miałas cos podobnego robione? Chodzi o te allele czy jak im tam....
W sumie, co by nie mówic,jestes obciazona genetycznie ,to nie musi byc mukowiscydoza,ale moze byc...
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
próbe potową wykonałam jeden raz w listopadzie i wyszło mi 50 mmol/l u mnie tylko 5 min pobierano pot.Doczytałam sie ze powinno conajmniej 30 min i 100 ml.Nie możliwe jest w ciągu 5 min pobrać tyle. CHce ponowic test tylko nie wiem gdzie jeszcze w katowicach to wykonują lub okolicy.
|
|
|
|
|
|
|
barja
Go
|
Kriss, jest bardzo prosty i darmowy sposób na likwidację zaparcia. Rano na czczo należy wypić pół litra ciepłej wody, z rozpuszczoną 1 płaską łyżeczką soli / w oryginalnym przepisie jest litr wody i 2 łyżeczki soli/ i oczywiście przez około 2 godzin nie wychodzić z domu. Sprawdziłam na sobie, działa szybko, skutecznie i bezboleśnie, tylko należy choć trochę się ruszać, można np. sprzątać.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Kriss, jest bardzo prosty i darmowy sposób na likwidację zaparcia...
Lepszy jest "cyjanek" w kilka sekund "problem" rozwiazany !!!
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Kriss, jest bardzo prosty i darmowy sposób na likwidację zaparcia. Rano na czczo należy wypić pół litra ciepłej wody, z rozpuszczoną 1 płaską łyżeczką soli / w oryginalnym przepisie jest litr wody i 2 łyżeczki soli/ i oczywiście przez około 2 godzin nie wychodzić z domu. Sprawdziłam na sobie, działa szybko, skutecznie i bezboleśnie, tylko należy choć trochę się ruszać, można np. sprzątać.
Dzięki ,wyprubuje. Na szczęscie wreszcie sie wyprużnilam
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
grizzli no co ty
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Kodar Niczego sobie nie wmawiam. Raczej probuje sobie wmówić ze mi niec nie ma ,no ale to dziadostwo mnie nawet w nocy budzi i spływa.Rano to mam tak gardło podraznione ze strach mówic. Rotuje mleczne,a zbożowe całkiem odrzucilam. Dlatego chce sie umówić z Lekarką. Napewno to mi nie zaszkodzi. Gdyby cie tak męczyło przez kilka lat ,w dzień i noc to byśmy mogły pogadać Odpowiadam z wlasnego doswiadczenia.Wiem,co to zaflegmiony nos i splywajaca gesta brunatna,cuchnaca flegma.Ciagle ropne migdaly i powtarzajace zapalenia oskrzeli.Mialam te cuda przerazliwie dlugo,by rozumiec o czym pisze. Jestem ponad 4 lata na Diecie Optymalnej,od 2 lat nie jadam pszenicy,czy zyta.Jak mam ochote na chlebek,lub bulki zjadam chleb ryzowy z maslem,lub flipsy kukurydziane,ale moze 1x w miesiacu.Sluzowke w nosie smaruje prawie zawsze smalcem przetopionym ze sloniny z dodatkiem czosnku albo i bez.Mozna tez oliwa.Dieta bardzo mi pomogla,to dlaczego mialoby byc inaczej u ciebie??? Kodar. Bardzo Ci dziękuje za radę z tym smalcem do nosa No rewelacja,naprawde Smaruje rano i wieczorem w nosie i rano budze sie mniej zaflegmiona Zacznę jeszcze w dzień pare razy smarować to moze wygoje sobie sluzowki na dobre
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kodar Niczego sobie nie wmawiam. Raczej probuje sobie wmówić ze mi niec nie ma ,no ale to dziadostwo mnie nawet w nocy budzi i spływa.Rano to mam tak gardło podraznione ze strach mówic. Rotuje mleczne,a zbożowe całkiem odrzucilam. Dlatego chce sie umówić z Lekarką. Napewno to mi nie zaszkodzi. Gdyby cie tak męczyło przez kilka lat ,w dzień i noc to byśmy mogły pogadać Odpowiadam z wlasnego doswiadczenia.Wiem,co to zaflegmiony nos i splywajaca gesta brunatna,cuchnaca flegma.Ciagle ropne migdaly i powtarzajace zapalenia oskrzeli.Mialam te cuda przerazliwie dlugo,by rozumiec o czym pisze. Jestem ponad 4 lata na Diecie Optymalnej,od 2 lat nie jadam pszenicy,czy zyta.Jak mam ochote na chlebek,lub bulki zjadam chleb ryzowy z maslem,lub flipsy kukurydziane,ale moze 1x w miesiacu.Sluzowke w nosie smaruje prawie zawsze smalcem przetopionym ze sloniny z dodatkiem czosnku albo i bez.Mozna tez oliwa.Dieta bardzo mi pomogla,to dlaczego mialoby byc inaczej u ciebie??? Kodar. Bardzo Ci dziękuje za radę z tym smalcem do nosa No rewelacja,naprawde Smaruje rano i wieczorem w nosie i rano budze sie mniej zaflegmiona Zacznę jeszcze w dzień pare razy smarować to moze wygoje sobie sluzowki na dobre ogromnie sie ciesze. Sukcesy powoduja,ze otwieramy sie na pozytywne mysli,a te z kolei powoduja poprawe naszego zdrowia
|
|
|
|
|
|
|
|
|