Autor
|
Wtek: Rady dla początkującego (Przeczytany 58001 razy)
|
lekarka
Go
|
Czemu na calym swiecie lekarze nakazuja unikac smazonych i tlustych potraw a ja mam je wcinac?
Chcesz to zjedz zupę jarzynową z ziemniakiem/żółtkiem. I komu ufac..
Sobie. Goguś, uszkadzaczem śluzówki żołądka są: cytrusy, kawa, produkty glutenowe (żyto, pszenica, jęczmień, owies), alergen białkowy z produktów mlecznych. Da się w 2 dni wyleczyć z refluksu, gdy nastepuje to wolniej - dieta jest zbyt bogatobiałkowa. Goguś, ziemniaczki okraszone smalcem ze skwarkami, rosoły, ... a jak tolerujesz smażone to placki ziemniaczane BEZ MĄKI (np.1 jajko+ 200g ziemniaka). Benzoesany, glutaminiany - nie są najszczęśliwsze dla żołądka. Po wędzonkach, kiełbasach - wiadomo co... Ziemniaki na różne sposoby, może śmietana 30%, masło (w śmietanie jest mało alergenu białkowego, a w maśle jeszcze mniej). Stanowczo odradzam Ci wszystkie zboża.
|
|
|
|
|
|
|
Majka
Go
|
Właśnie. Bardzo ciągnie mnie do ziemniaczków. Nigdy wcześniej mnie tak nie ciągnęło. Mogłabym jeść i jem co drugi dzień placki ziemniaczane z jajkiem bez mąki na oliwie, smalcu przeważnie na śniadanie. Jak na obiad to do miazgi ziemniaczanej daję żółtko i ubite białko. Drugim sposobom na ziemniaczki jest mikrofalowany ziemniaczek w skórce, wcześniej dokładnie umyty i pokłóty szpikulcem do rolad. Przekrojony po "ugotowaniu" na połowę, posolony, z masełkiem czasami, czasami ze śledziem w oleju. Wiem, że mikrofalówka jest niezdrowa, ale dopóki, nie ma oficjalnych raportów naukowych,...to sobie pozwalam. Taki ziemniaczek zachowuje wszystkie smaki. Taka jest co druga kolacja. Trzecim sposobem są frytki, ale dawno ich nie robiłam. Wolę te placki i mikrofalowane ziemniaczki. Widzę, że zrobiłam trochę więcej błędów (stylistycznych) niż zwykle(poprawione). Przypuszczam, że jest to spowodowane zejściem z diety ( mniej tłuszczów). Czy to możliwe?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Widzę, że zrobiłam trochę więcej błędów (stylistycznych) niż zwykle(poprawione). Przypuszczam, że jest to spowodowane zejściem z diety ( mniej tłuszczów). Czy to możliwe?
Tak,tak.Mnie kiedys zrobiły sie skośne oczy ,gdy zaczełam jadać wiecej ryb,potem przestałam i ksztalt znów sie zmienił
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Przypuszczam, że jest to spowodowane zejściem z diety ( mniej tłuszczów). Czy to możliwe?...
Po prostu "nie samym podgardlem czlowiek..."no i te "zoltka" okraszane "psiankowatymi" i "kotowatymi"
|
|
|
|
|
|
|
Majka
Go
|
Skośne oczy to raczej po ryżu, a nie po rybach. Może to były łuski. Edyta, coś w tym jednak jest. Byłam chyba bardziej sprawna w myśleniu. Na wszystko miałam większą ochotę. Teraz wiele rzeczy mi się po prostu nie chce, albo odkładam na potem. A na pewno nie miałam większych obaw o różne rzeczy (przyszłość, zdrowie). Pisałam kiedyś o wypadku samochodowym, w którym uczestniczyłam. Przeżyłam go bardzo "gładko". Tak, te emocjonalne przeżycia są na diecie łatwiejsze do zniesienia, przez to są jakby mniejsze. Myślę, ze jest to sprawa lepij odżywionego organizmu. Ale to tak na marinesie piszę chyba bardzo stare prawdy.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja jak nie jadłam "podgardla" to mówiłam "om" "e" ,a jak zaczełam zajadać "podgardle" to teraz mówię "ą" i "ę"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Skośne oczy to raczej po ryżu, a nie po rybach.
Skosne oczy po rybach miałam
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Skosne oczy po rybach miałam ... Aja po "rybach" smierdzialem rybami albo jeszcze czyms gorszym i moja dziewczyna "nie chciala mniewonchac" Wienc "musiolek rhotowac" !!!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jakby lubiała ryby ryby,to by Cie mogła wonchać-po prostu nie przekonałes ją do ryb
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Teraz wiele rzeczy mi się po prostu nie chce, albo odkładam na potem.
Mnie sie zawsze chce,a nie zyje samym "podgardlem"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Mnie sie zawsze chce...
Majce rowniez moglo by sie chciec "zawsze"ale Ona, ma prawdopodobnie "problemy ze zwrotnym podchwytem"ser....... A wiadomo, ze "kwiatek nie podlewany" usycha !!! Te wszystkie "zmarchy i torby" brrrrrrrr, horrrror !!!
|
|
|
|
|
|
|
Majka
Go
|
Mnie sie zawsze chce,a nie zyje samym "podgardlem" Pogadamy za 10, 15 lat
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mnie sie zawsze chce,a nie zyje samym "podgardlem" Pogadamy za 10, 15 lat No całkiem prawdopodobne,ze bedzie mi sie mniej chciało ,bo przeciez nie samym "chceniem" człowiek zyje
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Pogadamy za 10, 15 lat...
Jak sie "profesjonalnie" zajmiesz Swoim zdrowiem i zyciem to moze faktycznie pogadamy nawet za 30 lat, ale jesli bedziesz "sama eksperymentowala" to ....
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Im wiecej człowiek robi,tym bardziej mu sie chce.
|
|
|
|
|
|
|
goguś
Go
|
A czy siemie lniane mozna stosowac dlugotrwale?stosuje juz okolo rok po dwa razy dziennie. Dlaczego w ksiazce Kwasniewski pisze o szkodliwosci ziemniakow?To juz nie aktualne?
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
A czy siemie lniane mozna stosowac dlugotrwale?stosuje juz okolo rok po dwa razy dziennie. Dlaczego w ksiazce Kwasniewski pisze o szkodliwosci ziemniakow?To juz nie aktualne?
każdego medyka uczą że z siemienia lnianego wolno stosować wewnętrznie tylko zimne wyciągi wodne siemię lniane zawiera szkodliwe glikozydy cyjanogenne farmakognozja nauka nauką a wykształciuchy lepiej wiedzą
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Drugim sposobom na ziemniaczki jest mikrofalowany ziemniaczek w skórce, wcześniej dokładnie umyty i pokłóty szpikulcem do rolad. Przekrojony po "ugotowaniu" na połowę, posolony, z masełkiem czasami, czasami ze śledziem w oleju. Wiem, że mikrofalówka jest niezdrowa, ale dopóki, nie ma oficjalnych raportów naukowych,...to sobie pozwalam. Taki ziemniaczek zachowuje wszystkie smaki. Taka jest co druga kolacja. Trzecim sposobem są frytki, ale dawno ich nie robiłam. Wolę te placki i mikrofalowane ziemniaczki.
Nie tylko JK pisze, ze ziemniak z mikrofalowki jest niejadalny. Wypada mi powtorzyc po Ali, ze wyksztalciuchy wiedza lepiej. Dowodow nie ma i jeszcze dlugo noe bedzie. To jest dokladnie tak jak z plombami amalgamatowymi. Nie ma dowodow, ze szkodza; bo dowodow silniejsi nie akceptuja.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kangur -co Ty z tymi plombami? na co szkodzą ? ja mam jakąś srebrną -to musze wymieniać? niezabardzo mi sie chce , nie lubie fryzjera ani dentysty .
|
|
|
|
|
|
|
lj19
Go
|
|
|