Autor
|
Wtek: Rady dla początkującego (Przeczytany 57893 razy)
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Kangur -co Ty z tymi plombami? na co szkodzą ? ja mam jakąś srebrną -to musze wymieniać? niezabardzo mi sie chce , nie lubie fryzjera ani dentysty .
Nie musisz wymieniac, ale jak chcesz lepiej sie czuc to lepiej wymienic. Zoltka ci nie beda szkodzic i inne warzywa zawierajace siarke. Dlatego nie lubisz brokolow. Jest opracowany specjalny protokol do wymiany plomb amagamatowych. Jak bedziesz wymieniac, to zapytaj dentyste, czy zna taki protolol i czy bedzie postepowac zgodnie z tym protokolem. Jak nie bedzie tego robic zgodnie z tym protokolem, to narobi ci wielkiej szkody. Zatruje cie oparami treci. Pod wietlem rtec zacznie parowac i bedzie wchlaniana przez sluzowke jamy ustnej. Wiercony zab musi byc polewany woda.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Kangur -co Ty z tymi plombami? na co szkodzą ? ja mam jakąś srebrną -to musze wymieniać? niezabardzo mi sie chce , nie lubie fryzjera ani dentysty .
Nie musisz wymieniac, ale jak chcesz lepiej sie czuc to lepiej wymienic. Zoltka ci nie beda szkodzic i inne warzywa zawierajace siarke. Dlatego nie lubisz brokolow. Jest opracowany specjalny protokol do wymiany plomb amagamatowych. Jak bedziesz wymieniac, to zapytaj dentyste, czy zna taki protolol i czy bedzie postepowac zgodnie z tym protokolem. Jak nie bedzie tego robic zgodnie z tym protokolem, to narobi ci wielkiej szkody. Zatruje cie oparami treci. Pod wietlem rtec zacznie parowac i bedzie wchlaniana przez sluzowke jamy ustnej. Wiercony zab musi byc polewany woda. Za jakies paredziesiat lat okaze sie,ze te plomby,które są zakładane obecnie, tez mają jakis zwiazek toksyczny i znów bedą wymieniać. Ja mam tez amalgaty,jeszcze z podstawówki,ale po ostatniej wizycie u dentysty,kiedy wyrwałam zdrową ósemke,a do tego zapłaciłam za to kupe kasy dopadł mnie suchy zębodół i teraz mam taki uraz do tych specjalistów ,ze hej! Czasem ludzie piszą np.co do tych szczepionek,że gdyby były w nich zwiazki szkodliwe,to przeciez nie byłyby dopuszczane do obiegu,a amalgaty miały/mają szkodliwy zwiazek i są/były dopuszczane do uzytku,wiec takie tłumaczenie sobie,ze gdyby szczepionki ,czy inne "rzeczy" miały w sobie coś szkodliwego,to nie byłyby na rynku,jest conajmniej infantylym zachowaniem.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Nie musisz wymieniac, ale jak chcesz lepiej sie czuc to lepiej wymienic. Zoltka ci nie beda szkodzic i inne warzywa zawierajace siarke. Dlatego nie lubisz brokolow. Jest opracowany specjalny protokol do wymiany plomb amagamatowych. Jak bedziesz wymieniac, to zapytaj dentyste, czy zna taki protolol i czy bedzie postepowac zgodnie z tym protokolem. Jak nie bedzie tego robic zgodnie z tym protokolem, to narobi ci wielkiej szkody. Zatruje cie oparami treci. Pod wietlem rtec zacznie parowac i bedzie wchlaniana przez sluzowke jamy ustnej. Wiercony zab musi byc polewany woda. Za jakies paredziesiat lat okaze sie,ze te plomby,które są zakładane obecnie, tez mają jakis zwiazek toksyczny i znów bedą wymieniać. Ja mam tez amalgaty,jeszcze z podstawówki,ale po ostatniej wizycie u dentysty,kiedy wyrwałam zdrową ósemke,a do tego zapłaciłam za to kupe kasy dopadł mnie suchy zębodół i teraz mam taki uraz do tych specjalistów ,ze hej! Czasem ludzie piszą np.co do tych szczepionek,że gdyby były w nich zwiazki szkodliwe,to przeciez nie byłyby dopuszczane do obiegu,a amalgaty miały/mają szkodliwy zwiazek i są/były dopuszczane do uzytku,wiec takie tłumaczenie sobie,ze gdyby szczepionki ,czy inne "rzeczy" miały w sobie coś szkodliwego,to nie byłyby na rynku,jest conajmniej infantylym zachowaniem. Jal zagladnalem wam w zeby, to wyszlo szydlo z worka.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jal zagladnalem wam w zeby, to wyszlo szydlo z worka.
No tak.Idąc tym tropem,to masz samą rtęc w "gębie" i musi ci nieźle parować w tym australijskim gorącu
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Jaki z tego wniosek? Pewnych rzeczy lepiej nie ruszac Zjadliwych lepiej nie ruszac, ale trujacym trzeba porzadnie dokopac.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
... ale trujacym trzeba porzadnie dokopac.
Jestem za,a nawet przeciw
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
nic nie stoi na przszkodzie,aby trujace plomby wymiecic.Wymienialam juz 11 lat temu.Porcelanowe moze tylko szybciej sie scieraja. Pierwsza porcelanowa plombe mialam zalozona 30 lat temu(w Polsce) i jeszsze nie byla wymieniana
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Może moja nie jest taka trująca bo zakładałam ją rok temu. dentystka mnie pytała czy chce droższą za pieniądze czy srebrną na kase chotych Stary ząb - Jak wysłuchałam wykładu to na dobre wystraszyłam sie nie tylko plomb ale i ryb. ranyyy... z tego wynika ,ze rtęć jest wszechobecna a my jeszcze dychamy. strach sie bać -albo lepiej mniej wiedzieć
|
|
|
|
|
|
|
goguś
Go
|
A jak jest z konsystencja produktow przy refluksie?Zauwazylem ze jak jem np.kurczaka w jakims plynnym sosie to lepiej mi 'wchodzi'.Bo samym kurczakiem to po kilku kesach czuje sie zapchany.To lepiej jesc z sosem?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jak Ci lepiej wchodzi z sosem,to cóz sie pytasz,czy lepiej jest jesc z sosem- to jakaś niedorzecznosc
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A w ogóle,to po co jesz kurczaka? Zydem jestes,ze nie jadasz wieprzowiny,czy jak?
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
A jeszcze lepiej poprostu kurczaka nie jesc przy refluksie Bo kurczak ma dużo bialka ,a bialko nie sluży żołądkowi Moim zdaniem lepiej wieprzowinka
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A te kurczaki to skad? Z "biedrunki" ,czy z własnej hodowli?
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
dobre pytanie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A sos,to ze słoika "wujka bena" , "pudliszki" ,czy robisz sam ze "smietanom" ?
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
A tak w temacie drobiu... Dzisiaj dostałam 1.5 litra tłuszczu z domowej gęśi, jutro jeszcze podroby. Nikt nie chce tego jeść poza mną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|