forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-28, 10:58:54

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669817 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Rady dla początkującego
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Rady dla początkującego  (Przeczytany 57993 razy)
adampio
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #100 : 2009-01-13, 15:30:35 »

Jestem osiem miesięcy na DO i wciąż mam dużo wątpliwości co do proporcji składników. :(na przykład, jeśli muszę zwiększyć spożycie węglowodanów na 70g dzinnie, ze względu na pojawiające się u mnie ciała ketonowe w moczu,to czy powinnam zwiększyć spożycie białka, żeby proporcje BTW się zgadzały Question Jeszcze jedna sprawa mnie ciekawi (no, może jeszcze kilka by się znalazło Smile),czy proporcje BTW wystarczą, jeśli zgadzają się w dziennym, łącznym bilansie , czy każdy posiłek powinien mieć właściwe proporcje składników? Bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego (może o tym już pisano, ale nie bardzo znam się na wyszukiwarce Confused)Rok temu dopiera nauczyłam się włanczać komputer Shocked Razz
 

Przede wszystkim proporcje BTW powinny sie zgadzac. Calodzienny bilans sie liczy. Dlatego tez, miedzy innymi, zaleca sie, dla odchudzajacych sie, jedzenie samych weglowodanow na kolacje.
W tym co napisalem powinnas tez znalesc odpowiedz na swoje pierwsze pytanie, tak?

Podaj jeszcze przykladowe, dzienne Twoje BTW.
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #101 : 2009-01-13, 17:37:13 »

Jestem osiem miesięcy na DO i wciąż mam dużo wątpliwości co do proporcji składników. :(na przykład, jeśli muszę zwiększyć spożycie węglowodanów na 70g dzinnie, ze względu na pojawiające się u mnie ciała ketonowe w moczu,to czy powinnam zwiększyć spożycie białka, żeby proporcje BTW się zgadzały Question Jeszcze jedna sprawa mnie ciekawi (no, może jeszcze kilka by się znalazło Smile),czy proporcje BTW wystarczą, jeśli zgadzają się w dziennym, łącznym bilansie , czy każdy posiłek powinien mieć właściwe proporcje składników? Bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego (może o tym już pisano, ale nie bardzo znam się na wyszukiwarce Confused)Rok temu dopiera nauczyłam się włanczać komputer Shocked Razz
a moze korzystaj z wyszukiwarki,wybierz interesujacy cie dzial,wpisz w wyszukiwarke,to o czym chcialabys poczytac i gotowe.Ciala ketonowe pokazywaly sie u mnie mimo,ze zjadalam duze ilosci bialka(70g),a zwiekszanie weglowodanow nic nie dalo.Skurcze i ciala ketonowe,przestaly sie pojawiac z chwila zmniejszenia bialka.Weglowodany jednak nalezaloby pozostawic w ilosci 50g na dobe.No i obserwowac jak reagujesz aby odpowiednio zadzialac. Razz
Zapisane
renia
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #102 : 2009-01-13, 18:00:44 »

 "Adampio",dziękuję za wyjaśnienie, a moje BTW (od dzisiaj sprawdzam, dwa tygodnie jadłam "na oko", a wcześniej liczyłam)  było średnio 50: 150: 60. Dodam, że mam 163cm., ważę 68kg  Sad
Zapisane
renia
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #103 : 2009-01-13, 18:15:09 »

Kodar, widzę, że na Ciebie zawsze można liczyć :DJak będę przez kilka dni liczyć BTW, to najpierw zobaczę  jak to wygląda, a potem , to nie miałam skórczów(czy skórczy?) łydek Shocked.Zaraz wypróbuję wyszukiwarkę, trochę nauczyłam się obsługi komputera przez to forum Razz
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #104 : 2009-01-14, 10:09:50 »

a moze nie mialam skurczy?? Very Happy
Zapisane
renia
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #105 : 2009-01-14, 18:38:54 »

Kurcze, ale poplątałam  te" skurcze "Laughing Też jakoś mi to nie pasowało, ale się nie zastanawiałam, zresztą jak długo zastanawiam się nad pisownią,to nic mi nie pasuje  Shocked Smile
Zapisane
renia
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #106 : 2009-01-19, 15:54:02 »

To fachowo się nazywa " skurcze-byki "Razz
Zapisane
lj19
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #107 : 2009-01-19, 18:28:22 »

"Adampio",dziękuję za wyjaśnienie, a moje BTW (od dzisiaj sprawdzam, dwa tygodnie jadłam "na oko", a wcześniej liczyłam)  było średnio 50: 150: 60. Dodam, że mam 163cm., ważę 68kg  Sad

czy na tym awtarze to Ty jestes Reniu?mam znakomitą wyobraźnię jeśli chodzi o postaci Smile....jeśli to Ty jesteś, to foto musi być zdecydowanie nieaktualne......przy podanym wzroście na tej fotce masz ca 55 +/- 2 kg  Smile
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #108 : 2009-01-19, 19:02:57 »

"Adampio",dziękuję za wyjaśnienie, a moje BTW (od dzisiaj sprawdzam, dwa tygodnie jadłam "na oko", a wcześniej liczyłam)  było średnio 50: 150: 60. Dodam, że mam 163cm., ważę 68kg  Sad

czy na tym awtarze to Ty jestes Reniu?mam znakomitą wyobraźnię jeśli chodzi o postaci Smile....jeśli to Ty jesteś, to foto musi być zdecydowanie nieaktualne......przy podanym wzroście na tej fotce masz ca 55 +/- 2 kg  Smile
kto jest blizej prawdy??,osobie na fotce dalabym  ok +,-, 50kg Laughing
Zapisane
renia
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #109 : 2009-01-19, 20:55:17 »

To nie jest moja fotka, próbowałam wstawić swoją, ale technicznie jeszcze nie umiem, dzisiaj mam 67 kg, jednak moja waga się nie zepsuła i w końcu drgnęła Wink
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #110 : 2009-01-19, 22:22:24 »

Dziewczyny,Wam sie poplataly skorcze ze skorczami, a BTW i tak trzeba zachowac. Zapraszam na basen, poplyniemy pare (set) metrow i zrobimy diete opty-prawie-optymalna.
wlasnie upieklrm nowy / eksperyment   chleb. Jutro Wam powiem co mi wyszlo!!!
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #111 : 2009-01-19, 22:25:39 »

Nie, nie bede czekal z odpowiedzia do jutra, poniewaz chleb wyszedl fantastyczny. Wejdzcie do dzialu kuchnia optymalna.
Zapisane
renia
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #112 : 2009-01-19, 23:16:43 »

W pływaniu, z Tobą nie chciałabym rywalizować (chociaż lubię plywanie, ale nie na takich dystansach),wolałabym w eksperymentach kulinarnych Razz
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #113 : 2009-01-20, 22:36:06 »

To nie jest moja fotka, próbowałam wstawić swoją, ale technicznie jeszcze nie umiem, dzisiaj mam 67 kg, jednak moja waga się nie zepsuła i w końcu drgnęła Wink
wiem,ze nie twoja,bo jestes troszeczke starsza,niz tamto dziewcze.Myslalam jednak,ze dziewczyne z fotki znalas osobiscie. Razz
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #114 : 2009-01-20, 22:43:55 »

Nie, nie bede czekal z odpowiedzia do jutra, poniewaz chleb wyszedl fantastyczny. Wejdzcie do dzialu kuchnia optymalna.
Adam,zazdroszcze ci umiejetnosci kulinarnych a jeszcze bardziej tej checi na wyszukane posilki.Mnie tam wystarczy fasolka szparagowa na maselku,albo kawalek boczku w plasterkach,albo frytki,albo czekolada,albo lody.Nawet kawa ze smietanka przestala smakowac nie wspominajac o serach czy twarogach.
Ostatnio jadlam kartofle gotowane a one smakowaly mi na kopytka.Moja mama robila takie smaczne,polane cebulka i topiona sloninka.Takich klusek nie jadlam od nastu lat.Nawet nie mialam na nie chcicy,a jedzac zwykly ziemniak ze slonina mialam smak kopytek.Czy ze mna cos nie tak?? Laughing
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #115 : 2009-01-20, 22:45:33 »

W pływaniu, z Tobą nie chciałabym rywalizować (chociaż lubię plywanie, ale nie na takich dystansach),wolałabym w eksperymentach kulinarnych Razz
 

Renia, eksperymenty kulinarne tez sa dobre.
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #116 : 2009-01-20, 22:51:44 »

Kodar, kazdy jest inny. Ja lubie postac w kuchni, zrobic z niczego cos. Zona tez twierdzi, ze spedzam duzao czasu w kuchni. Co zrobic?
Nawet jak mam ugotowane ziemniaki z dnia poprzedniego to staram sie z nich zrobic cos, czym najpierw oczy sie naciesza a pozniej zoladek.

Moja zasada: najpierw oczy pozniej reszta. Typowy rak. Przez zaladek do serca.
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #117 : 2009-01-20, 23:49:59 »

Kodar, kazdy jest inny. Ja lubie postac w kuchni, zrobic z niczego cos. Zona tez twierdzi, ze spedzam duzao czasu w kuchni. Co zrobic?
Nawet jak mam ugotowane ziemniaki z dnia poprzedniego to staram sie z nich zrobic cos, czym najpierw oczy sie naciesza a pozniej zoladek.

Moja zasada: najpierw oczy pozniej reszta. Typowy rak. Przez zaladek do serca.
no i ty bedziesz zawsze zdrowy,bo potrawy musza byc kolorowe i apetyczne.......dopieszczone Laughing
Zapisane
renia
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #118 : 2009-01-21, 01:15:33 »

Witam, nareszcie udalo mi się "wyrzucić" tę "moją" fotkę. Nie znałam tej posępnej pani, wkleiłam ją z galerii (nawet nie wiem jak mi się to udało) . Ja z natury to nie jestem taka poważna, a jeśli chodzi o moją "starość", to jeszcze dużo wody upłynie, bo co roku mówię, że będę stara dopiero za 25 lat. Wink Rolling Eyes Razz Na nowej fotce jest dwójka moich młodszych dzieci, bo ich zdjęcia mam w folderze. Jak będę miała swoje, to napewno wkleję. ps Czy to było Twoję zdjęcie w białym fartuchu i czy jesteś lekarką ,jeśli nie uważasz, ze jestem zbyt wścibska, to proszę napisz .   pozdrawiam     Renia
Zapisane
renia
Go


Email
Odp: Rady dla początkującego
« Odpowiedz #119 : 2009-01-21, 01:18:06 »

Dobre eksperymenty nie są złe Smile
Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.041 sekund z 18 zapytaniami.