Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: z czym mozna jesc omlet, pomijając drzem niskosłodzony? (Przeczytany 40906 razy)
|
kriss
Go
|
Polubilam omlet,smarze go na smalcu ,jednak po drzemie nasila mi sie katar. dzis jadlam go z jagodami,byl pyszny Tak dla urozmaicenia ,jakie macie recepty.?
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
omlet nie musi być na słodko przecież , równie dobry jest z serem żółtym , cebulką , kiełbaską , siekanym boczkiem , szynką , jako pizza z ketchupem , z pieczarkami ... itd , co fantazja podpowie Dar
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
wprowadzilam rotacje więc teraz te fantazjowanie mam ograniczone
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
rotacje to chyba na mleczne , więc jeszcze sporo pokarmów zostało
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Omlet sam w sobie jest smaczny po co go mazać i psuć smak.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
dzis jadlam go z jagodami,byl pyszny Tak dla urozmaicenia ,jakie macie recepty.? jak lubisz na słodko to z cukrem pudrem
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
wtym tkwi cały problem ze moge jesc ale bez cukru,a puder to cukiec
|
|
|
|
|
|
|
ziutek
Go
|
zastosuj stevię, słodkie a nie szkodzi i nie chemia
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
dlamnie wszystko co slodkie ,jest nie jadalne
|
|
|
|
|
|
|
ziutek
Go
|
również jak ktoś lubi kogel-mogel z żółtek zresztą nie tylko, nadmiar białem, zrobić sobie bezy ze stewią robię to mojej wnusi, bo nie może słodyczy
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
poniewz nie jadasz cukru,bo ci szkodzi,a uwazasz,ze cukier z owocow jest lepszy,to jadaj ten omlet z owocami.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
wlasnie do tej pory zajadałam sie omlecikami z jagodkami.ale mi juz sie skonczyły(miałam mrożone) a po drzemie nisko słodzonym dostaje katar.natomiast inne owoce czytałam ze są nie wskazane szczególnie przy wrzodach,a ja je mam po skwarkach mnie wysadza natomiast mogę jesć wszystko smażac na czystym smalcu. :)ale mi sie juz przejada taka monotonia . u mnie śniadanie bez zoltek to nie jest sniadanie ,zaliczam conajmniej cztery
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
wlasnie do tej pory zajadałam sie omlecikami z jagodkami.ale mi juz sie skonczyły(miałam mrożone) a po drzemie nisko słodzonym dostaje katar.natomiast inne owoce czytałam ze są nie wskazane szczególnie przy wrzodach,a ja je mam po skwarkach mnie wysadza natomiast mogę jesć wszystko smażac na czystym smalcu. :)ale mi sie juz przejada taka monotonia . u mnie śniadanie bez zoltek to nie jest sniadanie ,zaliczam conajmniej cztery jadaj tylko to z Diety,co ci naturalnie sprzyja i nie powoduje bolu.
|
|
|
|
|
|
|
|
CzarnaJulka
Go
|
Doskonały jest omlet z bitą śmietaną. Jeżeli smietanka jest słodka, to po ubiciu ma taki smak, jakby była posłodzona. Można dodać posiekanych orzechów lub płatki migdałowe. Jeżeli mamy do dyspozycji tylko śmietanę kwaśną, ale wysokotluszczową, również ją ubijamy i dodajemy dwie rozgniecione widelcem mrożone truskawki lub inne owoce (niewiele, to ma byc tylko nuta zapachowa). Omlet można również podawać z sosem holenderskim prawdziwym. W zależności od dodatków uzyskujemy różne warianty smakowe.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Podalem juz chyba ze 20 roznych przepisow na omlety i mam w "rekawie" jesce min 50.
50 gr sloniny 50 gr jajka (cale) 70 gr zoltka ( okolo 5 ) 25 gr smietanki 38 % 30 gr smietany 38 %
Slonine topimy zoltka, jajko i smietane ubijamy widelcem na jednolita mase mase wylewamy na roztopiony smalec, mieszamy aby tluszcz rozmieszal sie z masa jajeczna, przykrywamy na dwie minuty i wupsi....podstawowy omlet gotowy omleta skladamy na pol i polewamy smietana
Aby nie jesc monotonnie mozna dodac: cebule czosnek ser becon szynke mieso warzywa owoce rybe krewetki kawior papryka ziemniak WSZYSTKO zamiast smietanki mozna dodac szampana, wode, na dobra sprawe wszystko to na co ma sie ochote
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A jakie kwiaty pszczołom i motylom wysysałeś? Bo istnieje uzasadnione podejrzenie, że z roślin o słabym korzeniu, a na bank bez orzechów!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Na bank z krzewów. I ja licho to widzę! Wszystko przez tę "mańję sasańja".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na bank z krzewów. I ja licho to widzę! Wszystko przez tę "mańję sasańja". Szalej, cis, śnieguliczkę, pokrzyk? To wiele tłumaczy
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|