Autor
|
Wtek: Smietana i produkty mleczne (Przeczytany 100163 razy)
|
walwuch
Go
|
Muszę z żalem pożegnać się ze śmietaną i masłem. We wcześniejszym węglowodanowym życiu, po mlecznych zdarzało mi się mieć małe bulgotanie w jelitach, ale nic gorszego. Teraz po 5 miesiącach na ŻO konsumpcja śmietany każdorazowo kończy się katastrofą. Nie wiem dlaczego, ale tak jest. Kefir, ser feta , sery pleśniowe mogę jeść. A tego co z mlecznych najsmaczniejsze nie mogę. Żegnaj, beef strogonow, chlip...
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Muszę z żalem pożegnać się ze śmietaną i masłem. We wcześniejszym węglowodanowym życiu, po mlecznych zdarzało mi się mieć małe bulgotanie w jelitach, ale nic gorszego. Teraz po 5 miesiącach na ŻO konsumpcja śmietany każdorazowo kończy się katastrofą. Nie wiem dlaczego, ale tak jest. Kefir, ser feta , sery pleśniowe mogę jeść. A tego co z mlecznych najsmaczniejsze nie mogę. Żegnaj, beef strogonow, chlip... Walwuch,no nie przesadzaj proszę że po smietanie Ci w jelitach bulgocze.. Zaobserwuj to jeszcze przez jakis czas, nim zrezygnujesz, przecierz smietana leczy przewód pokarmowy ,tak pisze J.Kwasniewski ,a więc co? Chcesz powiedzieć że On się myli Ja myslę że to raczej inne pokarmy mają na to wpływ,może mieszanina
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bardzo ważna ( FUNDAMENTALNA) informacja: na 1gram białka spożytego w tych ziemniakach, dostarcza się organizmowi 2,8 grama tłuszczu i około 1 grama węglowodanów!. A więc w bilansie dobowym PROPORCJI dalej trzeba szukać potrawy, która "zbije" węglowodany i podniesie tłuszcz. Np na kolację lub śniadanie: plaster sera żółtego z grubym masłem i kawałeczkiem dobrej wędliny - będzie idealny do tego zestawu!. A może dwa i pół plastra?, a może nawet pięć takich plastrów jeśli się np. pobiegało, czy popływawało, czy ...?. Ile gram białka się przy tym zjadło? - a kogo to obchodzi? . Przecież jemy "do syta". Co to jest "do syta" - każdy może sobie poszukać, jeśli nie wie. Zawsze można wypić dla kurażu kubeczek śmietanki 30% - obniża zdecydowanie zapotrzebowanie na białko, a kto je mało białka - długo żyje, bo nic tek nie przyspiesza metabolizmu, jak nadmiar wolnych aminokwasów I tego sie trzymajmy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Instruktor jazdy na nartach.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale w Alpach, tych szwajcarskich!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
„wiejska", pomimo stosowania w produkcji substancji dodatkowych (E410 – mączka chleba świętojańskiego, E412 – guma guar, E440 – pektyna, E1422 – acetylowany adypinian diskrobiowy). Ich zdaniem zastosowana przez producenta nazwa może wprowadzać konsumentów w błąd co do charakterystyki i właściwości produktu i jest niezgodna z art. 46 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy o bezpieczeństwie. Sąd: guma guar i pektyna nie pochodzą ze wsi http://www4.rp.pl/Firma/309279963-Sad-guma-guar-i-pektyna-nie-pochodza-ze-wsi.html
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pierwsza z bobu, druga z jabłek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale do meritum. Orzeczenie sądu mówi o tym, że nie wolno wprowadzać w błąd konsumentów, dodając do śmietanki składników udających, iż ona jest ukwaszona, co się kojarzy ze wsią i śmietaną krojoną nożem. Można też w każdej szynce wiejskiej doszukać się wiejskości w soi, ze wsi chińskiej
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakie to wprowadzanie w błąd, skoro skład jest podany? Chyba chodzi tylko o konsumentów o poziomie świadomości dżdżownicy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a na ile szacujesz ten odsetek ich na tym poziomie? Konsumenci powinni chodzić z tabelkami dodatków do żywności ? ( by odkodować symbole, często niewidzialne dla oka ) . Powinni im dołupać ta ze 200 tysiaków. Toć to oszustwo , tak jak to że emerytury będą wysokie przy dłuższym okresie pracy . Ostatnio słuchałem dyskusji o szczepionkach ( link renia podała ) . Profesor stwierdził, że to rodzice powinni się interesować składem szczepionek ! Idź do dilera aut i powiedz, aby Tobie szczegółowy skład jego podał. I zaanalizujesz po tym - czy pojeździ 2 lata czy 20 .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
99,99% jak nic... Do tego wszyscy wiedzą, że śmietana jest niezdrowa, a z e-dodatkami, to same powikłania mogą być. Z rakiem na czele...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
95 % . I dla nich jest te orzeczenie sądu, żeby łatwo ich w ciula nie było można zrobić Jeszcze powinni rozliczać z obietnic wyborczych, tak dla lepszej sprawiedliwości społecznej
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ETS chyba odpada ?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No przecież, swoich nie będą oskarżać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aż strach pomyśleć co się stanie, jak się za kiełbasę krakowską wezmą, albo za jakie śledzie kaszubskie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|