misza
Go
|
Witam
Na dietę optymalną przechodziłam parę razy,jednak wytrzymywałam na niej najwyżej dwa miesiące i powracałam do zwykłego jedzenia.Nie wiem czemu ale na ŻO nie czułam się dobrze.Przeczytałam wszystkie książki dr Kwaśniewskiego i zastosowałam się do jego porad.Często tez czytam Wasze forum i zaintrygowała mnie jedna rzecz.Chodzi mi o rotację produktów mlecznych.Dr Kwaśniewski w swoich książkach zaleca spożywanie śmietany,masła i innych produktów mlecznych jako źródło wartościowego tłuszczu.Natomiast lekarka na forum zaleca ograniczenie tych produktów i spożywanie ich co siedem dni.Więc jak to jest?Kto ma rację i komu wierzyć?
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
.Dr Kwaśniewski w swoich książkach zaleca spożywanie śmietany,masła i innych produktów mlecznych jako źródło wartościowego tłuszczu.Natomiast lekarka na forum zaleca ograniczenie tych produktów i spożywanie ich co siedem dni.Więc jak to jest?Kto ma rację i komu wierzyć?
Rowniez Cie witamy na tym forum. A to jest bardzo proste. Nalezy samemu sprawdzic.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Lepiej nie ryzykować!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Witam
Na dietę optymalną przechodziłam parę razy,jednak wytrzymywałam na niej najwyżej dwa miesiące i powracałam do zwykłego jedzenia.Nie wiem czemu ale na ŻO nie czułam się dobrze.Przeczytałam wszystkie książki dr Kwaśniewskiego i zastosowałam się do jego porad.Często tez czytam Wasze forum i zaintrygowała mnie jedna rzecz.Chodzi mi o rotację produktów mlecznych.Dr Kwaśniewski w swoich książkach zaleca spożywanie śmietany,masła i innych produktów mlecznych jako źródło wartościowego tłuszczu.Natomiast lekarka na forum zaleca ograniczenie tych produktów i spożywanie ich co siedem dni.Więc jak to jest?Kto ma rację i komu wierzyć?
Misza, czytajac, tak jak mowisz, wszystkie pozycje Pana Dr. Jana Kwasniewskiego, musialas zzwrocic uwage na jedna rzecz, na jeden zwrot, ktory Pan Dr bardzo czesto urzywa w swoich wypowiedziach. Brzmi to mniej wiecej tak: wnioski trzeba bazowac na podstawie wiedzy a nie wiary. Jezeli Pan Dr Jan Kwasniewski 20 lat temu, po 30 latach prob i badan, napisal, ze smietana i maslo sa w grupie produktow najbardziej wartosciowych, to jest to poparte wiedza a nie wiara. Lekarka jest dopiero na etapie przeprowadzania badan, krolikow doswiadczalnych tez ma, wie poczekaj na wyniki badan i za 30 lat moze bedziemy wszyscy rotowac. Jak na razie proponuje Ci rotowac naturalnie, tzn: masz ochote na maselko to je jedz,nie masz to nie jedz i to sa podstawy ZO i DO nic na sile i do syta
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Sa osoby, ktorym pomoglo niejadanie dziennie produktow mlecznych--w przykladach jadlospisow /ksiazki dr Kwasniewskiego/ tez produkty mleczne nie wystepuja codziennie. Wiec kazdy ma wolny wybor--je co mu smakuje i po czym sie dobrze czuje--ot cala filozofia.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Lepiej nie ryzykować!
Ja zarykowalem. Zarotowalem. U mnie dziala. Jest lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ja bym się tak głośno do takiego zestawu genów nie przyznawał!, bo dla takich zamiast DO korzystniejsza i zdrowsza jest dieta wysokowęglowodanowa.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Ja bym się tak głośno do takiego zestawu genów nie przyznawał!, bo dla takich zamiast DO korzystniejsza i zdrowsza jest dieta wysokowęglowodanowa. Ja wysokoweglowodanowa dieta nabawilem sie wielu chorob i mam gleboko w d..... zniszczona sluzowke.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A boś pewnie za dużo tłuszczu jadł! i przez to ci flaczki wypaliło!.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
.Często tez czytam Wasze forum i zaintrygowała mnie jedna rzecz.Chodzi mi o rotację produktów mlecznych.Dr Kwaśniewski w swoich książkach zaleca spożywanie śmietany,masła i innych produktów mlecznych jako źródło wartościowego tłuszczu.Natomiast lekarka na forum zaleca ograniczenie tych produktów i spożywanie ich co siedem dni.Więc jak to jest?Kto ma rację i komu wierzyć?
jedno i drugie ma swoje uzasadnienie 30 lat temu mleko było mlekiem a masło masłem i nie szkodziło dziś po tamtym mleku maśle i śmietanie zostały wspomnienia dlatego niektórym może szkodzić
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
I ty alibrutusie! Twierdzisz, że za komuny było LEPIEJ . A było, było ...
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
jedno i drugie ma swoje uzasadnienie 30 lat temu mleko było mlekiem a masło masłem i nie szkodziło dziś po tamtym mleku maśle i śmietanie zostały wspomnienia dlatego niektórym może szkodzić Masz rację chyba tu tkwi przyczyna tych wszytskich nietolerancji. W dzieciństwie piłam mleko, jadłam sery, śmietanę, masło praktycznie codziennie ale trudno to porównać do tego co mamy dziś na ryku.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Tak!, najprościej przyczynę własnych niepowodzeń zwalać na niezależne czynniki "obiektywne". Też uważam, że warzywa sprzed wielu lat były lepciejsze, a nawet cukier z cukiernicy miał więcej cukru w cukrze
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Tak!, najprościej przyczynę własnych niepowodzeń zwalać na niezależne czynniki "obiektywne". Też uważam, że warzywa sprzed wielu lat były lepciejsze, a nawet cukier z cukiernicy miał więcej cukru w cukrze Masz na myśli swoje niepowodzenia ??? Mi się raczej w życiu wiedzie.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
.Często tez czytam Wasze forum i zaintrygowała mnie jedna rzecz.Chodzi mi o rotację produktów mlecznych.Dr Kwaśniewski w swoich książkach zaleca spożywanie śmietany,masła i innych produktów mlecznych jako źródło wartościowego tłuszczu.Natomiast lekarka na forum zaleca ograniczenie tych produktów i spożywanie ich co siedem dni.Więc jak to jest?Kto ma rację i komu wierzyć?
jedno i drugie ma swoje uzasadnienie 30 lat temu mleko było mlekiem a masło masłem i nie szkodziło dziś po tamtym mleku maśle i śmietanie zostały wspomnienia dlatego niektórym może szkodzić Też tak myślę. I obawiam się, że wkrótce rozwijająca się technologia żywienia (i karmienia zwierząt hodowlanych) "załatwi" nam pare innych produktów A niektórzy z nas będą przekonani, że DO jest nie dla nich
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Tak!, najprościej przyczynę własnych niepowodzeń zwalać na niezależne czynniki "obiektywne". Też uważam, że warzywa sprzed wielu lat były lepciejsze, a nawet cukier z cukiernicy miał więcej cukru w cukrze Masz na myśli swoje niepowodzenia ??? Mi się raczej w życiu wiedzie. MONIKOW, a napisałem w cytowanym poście: "MONIKOW Tak!, najprościej przyczynę ..." Nie, prawda?. Więc to nie jest post do ciebie osobiście kierowany i nie interesuję się jak ci się wiedzie, choć oby jak najlepiej...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A niektórzy z nas będą przekonani, że DO jest nie dla nich Widzę w tym same zalety dla siebie, że "niektórzy z was..."
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Tak!, najprościej przyczynę własnych niepowodzeń zwalać na niezależne czynniki "obiektywne". Też uważam, że warzywa sprzed wielu lat były lepciejsze, a nawet cukier z cukiernicy miał więcej cukru w cukrze Masz na myśli swoje niepowodzenia ??? Mi się raczej w życiu wiedzie. MONIKOW, a napisałem w cytowanym poście: "MONIKOW Tak!, najprościej przyczynę ..." Nie, prawda?. Więc to nie jest post do ciebie osobiście kierowany i nie interesuję się jak ci się wiedzie, choć oby jak najlepiej... Wynikało to z kontekstu, raczej ale skoro nie do mnie... Również życzę Tobie jak najlepiej.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Najważniejsze!!! - obyśmy wszyscy zdrowi byli Reszta sama przychodzi!
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Dokładnie... Też jestem takiego zdania, reszta jest mało istotna i ze wszystkim mozna sobie poradzić.
|
|
|
|
|
|
|
|