Edyta
Go
|
Natomiast lekarka na forum zaleca ograniczenie tych produktów i spożywanie ich co siedem dni.Więc jak to jest?Kto ma rację i komu wierzyć?
To pewnie nie czytałes tego; WojciechS, śmietana/masło to bardzo dobry produkt leczący, szczególnie dzieci/młodzież...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Natomiast lekarka na forum zaleca ograniczenie tych produktów i spożywanie ich co siedem dni.Więc jak to jest?Kto ma rację i komu wierzyć?
To pewnie nie czytałes tego; WojciechS, śmietana/masło to bardzo dobry produkt leczący, szczególnie dzieci/młodzież...
errata.ma być "nie czytałaś"
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Go
|
a mnie tam smietana smakuje codziennie wiec nie obawiam sie jej , gorzej z ziemniakami ich nie moge jesc codziennie tak jakby cos bylo z nimi nie tak.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
KKup ziemniaki z "innego worka"--bo ziemniak to nie kartofel.
W asortymencie ziemniaka jest "ziemniak maczny", ziemniak malomaczny" itd... -trzeba trafic na odpowiedni ktory bedzie smakowal.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
a mnie tam smietana smakuje codziennie wiec nie obawiam sie jej , gorzej z ziemniakami ich nie moge jesc codziennie tak jakby cos bylo z nimi nie tak.
a jaka masz grupe krwi??ja mam 0 i tez jakos nie smakuja mi codziennie.
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Go
|
Ja mam AB. Teraz w zimie to nawet kilka dni moge ziemniaka nie jesc, w okresie letnim to co drugi dzien smakuje.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
a jaka masz grupe krwi??j a mam 0 i tez jakos nie smakuja mi codziennie. Ja na zerze jade codziennie ziemniaczano juz od kilku miesiecy i jest coraz lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
a jaka masz grupe krwi??j a mam 0 i tez jakos nie smakuja mi codziennie. Ja na zerze jade codziennie ziemniaczano juz od kilku miesiecy i jest coraz lepiej. kangur pod jakim wzgledem jest lepiej?ßJa jak jadam codziennie ziemniaki,to lapia mnie bole ramion.Po ziemniaczanej przerwie bole znikaja.A i smak na ziemniaki kazdego dnia jest inny,chociaz ziemniaki z tego samego zrodla.Od mojej mamy z wlasnego ogrodu.
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Go
|
Mnie co prawda nic nie boli ale tez chocby nie wiem jak dobre ziemniaki kupił to na nastepny dzien juz nie smakuja.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
dobre ziemniaki kupił to na nastepny dzien juz nie smakuja. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=517 - a mnie skawrki zawsze smakują, czy z jajkami, czy ziemniakami, czy kluskami, czy kaszanką!. Lubię jeszcze dodać boczku surowego do proponowanego zestawu i masła pod koniec smażenia, aby się tylko nie przegrzało. Maślany smak - dobrze, że masło jest wybitnie szkodliwe niektórym!. PS dla tych, co nie rozumieją lub nie znają zasad DO podam, że ta porcja "ziemniaków" z podanego linku jest wystarczająca dla trzech dorosłych osób, jako dodatek smakowy do mięsa - najlepiej pieczonego.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
dobre ziemniaki kupił to na nastepny dzien juz nie smakuja. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=517 - a mnie skawrki zawsze smakują, czy z jajkami, czy ziemniakami, czy kluskami, czy kaszanką!. Lubię jeszcze dodać boczku surowego do proponowanego zestawu i masła pod koniec smażenia, aby się tylko nie przegrzało. Maślany smak - dobrze, że masło jest wybitnie szkodliwe niektórym!. PS dla tych, co nie rozumieją lub nie znają zasad DO podam, że ta porcja "ziemniaków" z podanego linku jest wystarczająca dla trzech dorosłych osób, jako dodatek smakowy do mięsa - najlepiej pieczonego. no wlasnie,przeciez to skwarki maja smakowac,a nie ziemniaki,a ze te drugie nie smakuja,to z wiadomej przyczyny.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Bardzo ważna ( FUNDAMENTALNA) informacja: na 1gram białka spożytego w tych ziemniakach, dostarcza się organizmowi 2,8 grama tłuszczu i około 1 grama węglowodanów!. A więc w bilansie dobowym PROPORCJI dalej trzeba szukać potrawy, która "zbije" węglowodany i podniesie tłuszcz. Np na kolację lub śniadanie: plaster sera żółtego z grubym masłem i kawałeczkiem dobrej wędliny - będzie idealny do tego zestawu!. A może dwa i pół plastra?, a może nawet pięć takich plastrów jeśli się np. pobiegało, czy popływawało, czy ...?. Ile gram białka się przy tym zjadło? - a kogo to obchodzi? . Przecież jemy "do syta". Co to jest "do syta" - każdy może sobie poszukać, jeśli nie wie. Zawsze można wypić dla kurażu kubeczek śmietanki 30% - obniża zdecydowanie zapotrzebowanie na białko, a kto je mało białka - długo żyje, bo nic tek nie przyspiesza metabolizmu, jak nadmiar wolnych aminokwasów
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Zawsze można wypić dla kurażu kubeczek śmietanki 30% - obniża zdecydowanie zapotrzebowanie na białko...
a dla tych co "nie tolerują" smietanki są inne napoje regeneracyjne jakie? "każdy może sobie poszukać, jeśli nie wie"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mnie co prawda nic nie boli ale tez chocby nie wiem jak dobre ziemniaki kupił to na nastepny dzien juz nie smakuja.
Nie potrafisz ugotować ich-taka prawda. Za długo gotujesz i są rozgotowane-taka ciapa-nie cierpie takich. Lubie takie "sypkie"-takie jak moja kochana teściowa gotuje Wczoraj i przedwczoraj bylismy i Niej na obiedzie-wiec byłam bardzo szczesliwa
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Zawsze można wypić dla kurażu kubeczek śmietanki 30% - obniża zdecydowanie zapotrzebowanie na białko...
a dla tych co "nie tolerują" smietanki są inne napoje regeneracyjne jakie? "każdy może sobie poszukać, jeśli nie wie" Blackend jestes pewien,ze juz wytrzeźwiałes calkowiecie?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
kto miał zrozumieć ten zrozumiał / komu nie było dane - takie widocznie jego przeznaczenie
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
a dla tych co "nie tolerują" smietanki niech się trzymają od produktów mlecznych i podrobów jak najdalej!. Od tłuszczu - lepiej też Niezbędną ilość tłuszczu budulcowego i energrtycznego mogą sobie przecież zawsze wyprodukować z węglowodanów.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
kto miał zrozumieć ten zrozumiał / komu nie było dane - takie widocznie jego przeznaczenie Dobra ,dobra zrozumienie zrozumieniem,a utrzymujące sie promile promilami
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
a dla tych co "nie tolerują" smietanki niech się trzymają od produktów mlecznych i podrobów jak najdalej!. Od tłuszczu - lepiej też Niezbędną ilość tłuszczu budulcowego i energrtycznego mogą sobie przecież zawsze wyprodukować z węglowodanów. A czy nie można jeść optymalnie nie pijąc śmietany??? Co w tym złego.?? W podgardlu, smalcu, słoninie, boczku jest tyle tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A czy nie można jeść optymalnie nie pijąc śmietany??? Można, ale dla takich osób korzystniejsza jest dieta wysokowęglowodanowa. Po co się sztucznie i na siłę uszczęśliwiać tłuszczem pokarmowym, skoro zestaw genowy jest u takich osób dostosowany do przerobu węglowodanów na tłuszcz!. Geny zrobią to lepiej niż najlepszy kalkulator dietetyczny, czy waga. Trzeba tyko genom nie przeszkadzać!.
|
|
|
|
|
|
|
|