toan
Go
|
Też nie jadam zwierząt i szanuję godnie wszystko - co żywe!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Też nie jadam zwierząt ...
Precz z jedzeniem zwierząt.Niech żyje wege !
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
Mają niektórzy natchnienie! Przybornik jest super.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No super.Dzieki.Przyslij DHL-em
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
_flo
Go
|
wysle poczta pantoflowa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Najlepsza.Prznajmniej wiadomo,ze dojdzie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ziutek
Go
|
Dzisiaj w programie koło fortuny, studentka 4 roku studiów Żywności i Żywienia, stwierdziła, że jedzenie węglowodanów i tłuszczów jest szkodliwe, i że powinno się jeść więcej owoców
i jak tu nie popierać aby studia były bezpłatne ? JESTEM ZA A NAWET PRZECIW
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Admin mam nadzieje ,ze szanujesz tak jak ja -wszystko co żywe . W zyciu bym żywej świnki , czy innej istotki na widelec nie nabiła , po jej śmierci to owszem -nie będe sie zapierała.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
Oczywiście, że żywego nie powinno się jeść. Zawsze, gdy ugryzę jabłko, czy inny żywy owoć - mam wyrzuty sumienia!. Ale przepraszam i tłumaczę temu biedactwu, dlaczego zjadam je żywcem! Albo takie cięcie nożem natki pietruszki - no aż się wzdrygam na samą myśl. A jedzenie kiełków - to już florofilskie sadystyczne zboczenie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ziutek
Go
|
LU GO! energia na cały dzień
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Jabłko żyje ,zerwane to już chyba -nie co do kiełków to wegetarianie są żywojady
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Przecież cię ostrzegł, żebyś fugu nie jadła
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
To było dla mnie najbardziej obrzydliwe... "Prawdziwy przysmak dla fanów sera. Jednak zjedzenie go, wymaga sporej odwagi. Casu Marzu ser z mleka owczego, który przez sardyńskich mleczarzy, po wyrobieniu wystawiany jest na świeże powietrze i tam zostawiany, aby muchy serowe -Piophila Casei- złożyły tam jaja. Kiedy z sera wyklują się larwy, dochodzi do bardzo mocnej fermentacji sera. Larwy muchy serowej, mają około ośmiu milimetrów i potrafią bardzo wysoko skakać, dlatego też do jedzenia sera należy założyć specjalne okulary, aby chronić oczy. Podczas spożywania, larwy należy bardzo dobrze pogryźć, gdyż jeśli dostaną się żywe do przewodu pokarmowego, mogą przewiercić się i podziurawić jelita. Niektórzy amatorzy tego dość obrzydliwego przysmaku, po rozsmarowaniu sera na chlebie, usuwają skrupulatnie larwy, aby bez zbędnego stresu cieszyć się doskonałym smakiem".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
O gustach się nie dyskutuje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|