Autor
|
Wtek: Ludzie lubią chorować ! (Przeczytany 75157 razy)
|
Tomkiewicz
Go
|
Środki masowego przekazu działają najsilniej na ludzi nieświadomych, sterownych, potrzebujących autorytetu. Kreują życie i emocje, ale patologicznie jedynie u słabych i głupich. Tym można wcisnąć dosłownie wszystko. W ich umysłach nawet największy bełkot zamieni się w szalchetna prawdę.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Kiedyś nastąpiło wielkie "bum" i ludzie rzucili sie na margarynę,zamiast masła,przestali jeść jajka,boczek itp.-bo niby naukowcy udowodnili ,ze tłuszcz szkodzi ,a jajko to bomba cholesterolowa tak samo jak masło.Ci ludzie teraz mają po ok 50 lat i są schorowani .Ich dzieci już nie znają innego jedzenia jak tylko ,to "zdrowe". Jednak są ludzie,którzy się otrząsnęli i ci którzy nie ulegli presji mediów.Ci ludzie zachowali zdrowie!Bo tak jest w istocie!I ich dzieci też widzą inne jedzenie. To jest taka różnica.... Na prawdę przykro jest patrzeć, jak dziecko trzyma w ręku paczkę chipsów i zajada ze smakiem :?albo te rogaliki zapakowane ,z jakimś tam długim terminem ważności .Ale co poradzić na to?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Kiedyś nastąpiło wielkie "bum" i ludzie rzucili sie na margarynę,..
elmo, margaryna to sztandarowy przyklad trucizny. Takich przykladow jest setki. Kazde zakupy w sklepach to dla nieswiadomych ludzi kolejny krok do smierci. Jednym z " blogoslawienstw ZO" jest to, ze w wysokim stopniu chroni stosujacych przed "trucizna" czychajaca w sklepach. To wlasnie ODSTAWIENIE "syfu" sklepowego daje natychmiastowe efekty. Tluszcz po prostu jest NAJMNIEJ zanieczyszczony.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Toksycznosc np. chleba jest katastrofalna , pomijam szkodliwosc nadmiaru weglowodanow i ew. alergie. Najbardziej zabojcza jest cala reszta, o ktorej nieliczni wiedza.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
elmo, margaryna to sztandarowy przyklad trucizny.
Wiem dlatego ona nie gości u mnie w domu Ps. Właśnie mówią we Wiadomościach o człowieku ,który obudził się ze śpiączki po 19 latach!
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Środki masowego przekazu działają najsilniej na ludzi nieświadomych, sterownych, potrzebujących autorytetu. Kreują życie i emocje, ale patologicznie jedynie u słabych i głupich. Tym można wcisnąć dosłownie wszystko. W ich umysłach nawet największy bełkot zamieni się w szalchetna prawdę.
he he - dobre opisanie wykształciuchów niby toto wykształcone a samodzielnie logicznie myśleć nie potrafi
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
. Najbardziej zabojcza jest cala reszta, o ktorej nieliczni wiedza. Racja! I wszystko co reklamują. Wczoraj moja córka zauważyła reklamę wody mineralnej z sokiem.I spytała mnie od razu czy kupię. Odpowiedziałam tak; Zuziu,nie wszystko ,co reklamują jest zdrowe,a raczej wszystko co reklamują jest niezdrowe. Mówię dalej; czy widziałaś kiedyś reklamę omletów? ,które dają dzieciom energię? Ona mówi ,że nie ."No widzisz" -odpowiedziałam . I tak sobie pomyślałam ,że faktycznie ,to co jest zdrowe-tego się nie reklamuje,boczy ktoś widział reklamę masła,smalcu,boczku,jajek? Tego się nie widzi .Ale bombardowani jesteśmy;Nutellą,jogurtami wszelkiej maści,wafelkami i witaminami,które to ponoć dają energię na cały dzień dzieciom i dorosłym
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Toksycznosc np. chleba jest katastrofalna , pomijam szkodliwosc nadmiaru weglowodanow i ew. alergie. Najbardziej zabojcza jest cala reszta, o ktorej nieliczni wiedza. Jaka reszta?
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
A propos reklam. Swego czasu (zaledwie parę lat temu) w USA na szeroką skalę były prowadzone dwie kampanię reklamowe zachwalające uroki jaj i wieprzowiny: "The incredible edible EGG" oraz "PORK - the other white meat".
M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
To ciekawe kiedy zaczną reklamować jaja w Polsce Bo jak na razie wpychają samo badziewie. Jak widzę reklamę dziecka wracającego ze szkoły i mamusia mu daje pełen energii posiłek w postaci jogurtu,batona czy nutelli,to opadają ręce. Z reklam wychodzi,ze zdrowo jest dla dziecka;na śniadanie kanapka z nutellą,na obiad batonik ,na kolację jogurt
|
|
|
|
|
|
|
barja
Go
|
Tluszcz po prostu jest NAJMNIEJ zanieczyszczony. Shockedn Niekoniecznie. W tkance tłuszczowej odkładają się pestycydy i wszelkie inne trucizny używane w przemysłowej produkcjii pasz.
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
A ja pamiętam jaką pozytywną miała reklama na mojego jeszcze sikającego do pieluch. Była taka reklama papieru toaletowego. Małe dzieci siedziały na nocnikach i trzymały papier toaletowy. Przed ukazaniem się reklamy w TV dzieciak zsikał dosłownie trzydzieści pieluch, nie chciał siadac na nocnik. Pamiętam jak się przyglądał tym dzieciom na nocniku i następny dzień jak ręką odjął ani jednej pieluchy nie zmoczył Ale to była chyba tylko jedna taka reklama która wpłynęła pozytywnie na moje dziecko / oczywiście nie zamierzona /. A dlaczego reklamują te niejadalne / nie zdrowe /- bo by nit ich nie kupował.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
No właśnie , w środe ide na pogrzeb ,tego, którego żona na moment nie potrafiła zrozumieć ,że ani on ani nikt inny chorować nie musi. Ileż było gadania i tłumaczenia, nic z tego - woda na młyn. Kiedyś to co ksiądz powiedział było "święte"- dziś lekarz . Bo on chleb musi jeśc, żeby jelita mu lepiej pracowały... no i zapracowały się...nie tylko jelita. Cześć Jego pamięci.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Kiedyś to co ksiądz powiedział było "święte"- dziś lekarz .
Święte słowa!!! Będzie szkodzić,a i tak nie przestaną tego jeść,bo tak nakazał lekarz!
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
"Odkurzam" wątek ponieważ chcę się podzielić swoimi spostrzeżeniami od momentu jego założenia(2005) do chwili obecnej. Zauważyłem pewien postęp , przynajmniej w moim otoczeniu ludzi , którzy lubią ...coraz mniej chorować. Mają po dziurki w nosie kolejki po zdrowie. Ponadto ci najbliżej mego otoczenia czekali , czekali i się nie doczekali mojego potknięcia na optymalnej drodze żywieniowej. Z przyjemnością przystaliby do tego grona , ale jakoś nie wypada , no bo jak? "Zamieszanie" jakie poczyniłem w miejscowych mediach i nie tylko , otwiera klapki na oczach i pobudza świadomość do działania. Świadczą o tym emaile i telefony , praktycznie z całej Polski i nie tylko. Osobiście bardzo mnie to cieszy. Cieszy mnie , że Wiedza jaką przekazał nam Dr Jan Kwaśniewski zatacza coraz szersze kręgi , które w ostateczności utworzą Optymalne Kosmiczne Koło. Nie siedzę i nie stoję w miejscu. Zresztą nie ma takiej możliwości. Nikt jej nie ma! Ponad 200tys odkryć na www.jedzoptymalnie.pl , kilkanaście tysięcy na miejscowym forum , kilka tys. w początkowej wersji nk(wywalili mnie) i innych swiadczą , że ludzie lubią coraz mnie chorować , choć w niektórych przypadkach jeszcze muszą...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak, jest poprawa. Ja jestem niecełe 4 lata na ŻO i widzę pozytywniejszą reakcję otoczenia na Dietę Optymalną, większe, poważne zainteresowanie i mniej drwin...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Analogiczna sytuacja jest w internecie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A ja w swoim otoczeniu nie widzę żadnej poprawy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale mi tu dobrze, a do cudzych garów i tak nie lubie zaglądać
|