Gavroche
|
To Ci sie porobilo No Ale te parchate jabłka pyszne
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pogrzalo? Gorsze paliwo chcesz jesc? Smalcu sie najedz
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Pogrzalo? Gorsze paliwo chcesz jesc? Smalcu sie najedz No jem, móżdżek i wątróbkę na tym smażę Placki śmietankowe i moje 9 żółtek na śniadanie, bo Doktor kazali (Gavroche uśmiecha się urodzinowe do Doktora ) Ale jak czytam Harry'ego Portiera to muszę takiego Parszywka przegryźć
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Cierpisz na bezzennosc?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Cierpisz na bezzennosc? Nie, szybko śpię, bo mi się nic nie śni, to mam czas na proste rozrywki dla pustogłowej arystokracji...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Myslalem, ze zasnac nie mozesz i dlatego to czytasz......
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Pogrzalo? Gorsze paliwo chcesz jesc? Smalcu sie najedz No jem, móżdżek i wątróbkę na tym smażę Placki śmietankowe i moje 9 żółtek na śniadanie, bo Doktor kazali (Gavroche uśmiecha się urodzinowe do Doktora ) Ale jak czytam Harry'ego Portiera to muszę takiego Parszywka przegryźć Pardonsik. A Harry, to który tutu. Bowiem, nie wiem gdzie się mam leżącego odnieść. * Tu tutu tu?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Matko boska, dzisiaj jakis tluszczowy dzien no Warszawa, 29-01-2015
„Kwasy tłuszczowe w wieprzowinie nie takie straszne jak mówią”
dr Ewa Poławska Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk http://www.polsus.pl/aktualnosci?id=3933
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Pogrzalo? Gorsze paliwo chcesz jesc? Smalcu sie najedz No jem, móżdżek i wątróbkę na tym smażę Placki śmietankowe i moje 9 żółtek na śniadanie, bo Doktor kazali (Gavroche uśmiecha się urodzinowe do Doktora ) Ale jak czytam Harry'ego Portiera to muszę takiego Parszywka przegryźć Fuj, choć powiadają, że szczurze mięso czyste jest. Bleeee.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Matko boska, dzisiaj jakis tluszczowy dzien no Spokojnie, zamiast pandemii raka po fitosteolach, rozkręcają miażdżycę na "cholesterolu". Pamiętam taki manewr z miażdżycy na raka, choć rak im wyszedł "niespodziewanie i przypadkowo". Przypominam, że przez kilka ostatnich dekad "naukowo" fitosterole się ponoć nie wchłaniały w przewodzie pokarmowym, dopiero ostatnio jest coraz więcej doniesień, że jednak się wchłaniają, a może nawet wkrótce się okaże, że zamiast cholesterolu wchodzą w błonę komórkową, co jest zapalnikiem rakotworzenia przez upośledzenie przepuszczalności tlenu przez plasmolemmę. Ale o tym "naukowcy" jeszcze nie wiedzą, więc jeśli kto będzie o tym pisał w net, to pewnikiem wyczytał na tym Forum. Dla zainteresowanych - poczytać sobie o grupach polarnych steroli i wiązaniach Van der Vaalsa i ich roli w przepuszczalności małych i dużych cząstek przez plazmolemę.
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tribulus terrestris zawiera duzo tych fito? wiadomo,ze dziala ....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tribulus terrestris zawiera duzo tych fito? wiadomo,ze dziala .... Działa raczej na saponinach (sapo-mydło), kozieradka też. To rodzaj glikozydów o bardzo różnorodnym działaniu, od biobójczego po poprawiające wchłanianie składników pokarmowych. Wiele steroli roślinnych tworzy razem z cukrem właśnie glikozydy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
to dziala to gliko alias fito(sterol) ? Powiem w tajemnicy,ze to nie cholesterol z jajek i miesa buzuje tescia... to wszystko przez te "zle" Ww
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
to dziala to gliko alias fito(sterol) ? Powiem w tajemnicy,ze to nie cholesterol z jajek i miesa buzuje tescia... to wszystko przez te "zle" Ww Zależy od sytuacji w ustroju, dlatego zielarstwo jest takie trudne. Wygłodzone organizmy wykorzystają wszystko, zaspokojone wydalą, choć ja od kilku tygodni biorę miksa kozieradki z tribulusem, macą i żeńszeniem i coś tam robi... Chodzi Ci o endogenną produkcję? Ja pójdę dalej i powiem, że testosteron jako taki, to tylko prohormon. Ważniejsze są dihydrotestosteron (reduktaza enzymu 5alfa) i estrogeny (kompleks aromataza), to one robią z nas facetów.
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zapomnialm dodac Ahuuu
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Oj tam robi.... Bo jesz te 1g/kg bialka i wegla. A tobie poczeba 110-150g B i tyle samo lub ciut wiecej Ww. To i kozi kozi radka nie miala by szans,znaczy gdybys sie nie glodzil ,jadl jw
|
|
|
|
|
|
|
|