Autor
|
Wtek: alergia na wieprzowinę - jak to ugryźć? (Przeczytany 73850 razy)
|
Gavroche
|
Testosteron z zewnatrz w amp sie nie przyswaja Ale pięknie blokuje oś HPTA. Nie, chodziło mi o te złe węgle, czyli proste (?), które robią LDL, a z niego bardzo chętnie organizm tworzy testosteron...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oj tam robi.... Bo jesz te 1g/kg bialka i wegla. A tobie poczeba 110-150g B i tyle samo lub ciut wiecej Ww. To i kozi kozi radka nie miala by szans,znaczy gdybys sie nie glodzil ,jadl jw Nadmiar białka obniża testosteron. Jeśli chodzi o ziółka to kwestia dawki, przy niskich-średnich glikozydy tworzą kompleksy z cholesterolem i są usuwane w większości z organizmu, więc mogą nawet obniżać teścia. Przy odpowiednio wysokiej dawce i czasie kuracji podbijają go, sprawdzone.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A z dobrych wegli organizm nie robi LDL? Wiesz, jezeli cos jest zhydrolizowane jak WPC,WPI, a nawet kaziena wtedy organizm oszczedz na ....,wiec watroba moze.... be chyba
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A z dobrych wegli organizm nie robi LDL? Wiesz, jezeli cos jest zhydrolizowane jak WPC,WPI, a nawet kaziena wtedy organizm oszczedz na ....,wiec watroba moze.... be chyba To se pogadaliśmy!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Oj tam robi.... Bo jesz te 1g/kg bialka i wegla. A tobie poczeba 110-150g B i tyle samo lub ciut wiecej Ww. To i kozi kozi radka nie miala by szans,znaczy gdybys sie nie glodzil ,jadl jw Nadmiar białka obniża testosteron. Uwazaj,bo jeszcze "zona" Cie wyrzuci z alkowy,gdy bedziesz jadl ta kozi kozi lapke miast bialka i weglowodanow. Katabolizm to paskudna sprawa,brzydko sie pachnie,nie te feromony
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oj tam robi.... Bo jesz te 1g/kg bialka i wegla. A tobie poczeba 110-150g B i tyle samo lub ciut wiecej Ww. To i kozi kozi radka nie miala by szans,znaczy gdybys sie nie glodzil ,jadl jw Nadmiar białka obniża testosteron. Uwazaj,bo jeszcze "zona" Cie wyrzuci z alkowy,gdy bedziesz jadl ta kozi kozi lapke miast bialka i weglowodanow. Katabolizm to paskudna sprawa,brzydko sie pachnie,nie te feromony Nie zamiast, ale dodatkowo i na cyklu przecież trzeba jeść dostatnio, spokojna Twoja rozczochrana. A ekstrakty z kozieradki nie wonieją.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A z dobrych wegli organizm nie robi LDL? Wiesz, jezeli cos jest zhydrolizowane jak WPC,WPI, a nawet kaziena wtedy organizm oszczedz na ....,wiec watroba moze.... be chyba To se pogadaliśmy! smieciowe jedzenie? masz na mysli lody optymalne? Tak z tego robia najwiecej choregosterolu i androgenow Z salaty,ziemniaka,ryzu tak se ,poniewaz fruktoza i inne smieci omijaja trzustke i nie powoduja sekrecji insuliny,a tym samym obnizaja testosteron. Ale to podobno dawka czyni anabolizm lub anabolizm do 2 w sadlo A to wszystko bez insy????? szok normalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A z dobrych wegli organizm nie robi LDL? Wiesz, jezeli cos jest zhydrolizowane jak WPC,WPI, a nawet kaziena wtedy organizm oszczedz na ....,wiec watroba moze.... be chyba To se pogadaliśmy! smieciowe jedzenie? masz na mysli lody optymalne? Tak z tego robia najwiecej choregosterolu i androgenow Z salaty,ziemniaka,ryzu tak se ,poniewaz fruktoza i inne smieci omijaja trzustke i nie powoduja sekrecji insuliny,a tym samym obnizaja testosteron. Ale to podobno dawka czyni anabolizm lub anabolizm do 2 w sadlo A to wszystko bez insy????? szok normalnie. Łączysz podwyższony poziom insuliny z testosteronem?! Pogadaj z jakim cukrzykiem.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Insulina to mega anaboliczny hormon. Skoro fruktoza i "smieciowe" jedzenie nie podnosza in$uliny(choc nauka juz sie z tego wycofuje ? Za to silnie oddzialywuja na LDL ,a tym samym na testosteron musi istniec magiczny przelacznik u cukrzykow,ktory robi z nich grubasow zamiast Colemanow,martwociagowcow lol Bo to do 2 jest problem. Bez anaboliczno-testosteronowej insuliny bedziesz wygladaj jak cukrzyk typu I . Wychudzony,wysuszony metroseksualny Boy
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moim zdaniem wzrost mięśni spowodowany treningiem jest niezależny od glukozy. Również produkcja testosteronu nie wymaga takiego "wspomagania". Co innego jednak wyczyn, gdzie wszystkie drobniaki się sumują dając pokaźny efekt końcowy, zwłaszcza, że dawki egzogennych hormonów są fizjologiczne x100. Wtedy te wszystkie badania o niejednoznacznym wyniku, lepiej mieć po swojej stronie; w komórkach Leydiga są receptory dla insuliny, insulina pobudza enzym zwany dehydrogenazą hydroksysterydową, insulina zwiększa stopień uwodnienia komórek mięśniowych przez pobudzenie pompy jonowej, insulina hamuje czynność aromatazy P450, jest jeszcze kwestia lipazy lipoproteinowej i aldosteronu... Nadal jednak nie potrafię powiedzieć, czy insulina jest tylko antykatabolikiem czy też indukuje syntezę białek w mięśniach. Wzrost masy jakoś mnie nie jara.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Insulina to mega anaboliczny hormon. Skoro fruktoza i "smieciowe" jedzenie nie podnosza in$uliny(choc nauka juz sie z tego wycofuje ? Za to silnie oddzialywuja na LDL ,a tym samym na testosteron musi istniec magiczny przelacznik u cukrzykow,ktory robi z nich grubasow zamiast Colemanow,martwociagowcow lol Bo to do 2 jest problem. Bez anaboliczno-testosteronowej insuliny bedziesz wygladaj jak cukrzyk typu I . Wychudzony,wysuszony metroseksualny Boy To nie takie proste, tym bardziej, że (jak wspominał Admin) skok glukozy w odpowiedzi na posiłek ma niewiele wspólnego z nim samym, ale z oszacowaniem CUN jego przydatności, dlatego pół kilo twarogu tak działa. Nie mądrzę się, ledwie to ogarniam, głośno myślę po prostu...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Na pewno jest antykatabolikiem. Pytanie czy posiada tylko potencjal antykataboliczny? Insulina , NADpH2 ,szlak pentozowy nie ma potencjalu anabolicznego ?Po co w takim razie jest ten szlak pentozowy? Do produkcji tluszczu tylko? cukier>100 wazna rzecz ? m.care.diabetesjournals.org/content/29/1/20.full Ja Tez nie wiem,ale zauwazylem,ze bez Ww insuliny to se mozesz machac zelazem do smierci. A wyniki i tak beda ,znaczy nie bedzie ich Musi byc gdziesz przyczyna nadrzedna takiego stanu rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wiesz moze Maestro jaki jest poziom testosteronu na zero carb HF oraz HC na zero fat? Glukoza nie ma znaczenia -zalozenie
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
schemat glukoza-cholesterol-testosteron-estrogen przerabiales pewnie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiesz moze Maestro jaki jest poziom testosteronu na zero carb HF oraz HC na zero fat? Glukoza nie ma znaczenia -zalozenie
Nie mam pojęcia, to zależy pewnie od białka i energii. Ale pokazujesz skrajności, my tak nie jemy, a rolnicy na płodność i plenność nie narzekają.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie mam pojęcia, to zależy pewnie od białka i energii. Ale pokazujesz skrajności, my tak nie jemy, a rolnicy na płodność i plenność nie narzekają. Bo glukozy-insuliny nie szamio
Boi glukoza-i nsulina daje życie? Tak sobie czytam różne ciekawe rzeczy i z podziwu nie mogę wyjść - jakie DURNE są komórki!!! . Same sobie szkodzą!. W przeciętnej komórce o profilu cukrowym (BWT - 1:3:0,5 wyrażone w g) np: przy zachowaniu homeostazy w sekundzie powstaje około 10 cząsteczek kwasów nukleinowych, 1500 cząsteczek białka, 30 (słownie - trzydzieści) cząsteczek cukru i 12000 (słownie - dwanaście tys.) cząsteczek tłuszczu! Tak - jakież głupie są te komórki!. A może to nie komórki? Tak, jakie to wszystko skomplikowane jest, jak się nie wie o co chodzi! Ja się pytam, po co? i z czego? i dlaczego aż tyle?, robi to to tego tłuszczu? Odpowiedź jest prosta jak się wie! PS źródło cytatu: "Podstawy biofizyki" PZWL W-wa 1977 s. 197. Czy nie prościej zjeść ten tłuszcz, jeśli można, niż produkować?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Boi glukoza-i nsulina daje życie? No co ty, Anaka nie czytales? insulina sie karmi rak
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie mam pojęcia, to zależy pewnie od białka i energii. Ale pokazujesz skrajności, my tak nie jemy, a rolnicy na płodność i plenność nie narzekają. Bo glukozy-insuliny nie szamio
Boi glukoza-i nsulina daje życie? Tak sobie czytam różne ciekawe rzeczy i z podziwu nie mogę wyjść - jakie DURNE są komórki!!! . Same sobie szkodzą!. W przeciętnej komórce o profilu cukrowym (BWT - 1:3:0,5 wyrażone w g) np: przy zachowaniu homeostazy w sekundzie powstaje około 10 cząsteczek kwasów nukleinowych, 1500 cząsteczek białka, 30 (słownie - trzydzieści) cząsteczek cukru i 12000 (słownie - dwanaście tys.) cząsteczek tłuszczu! Tak - jakież głupie są te komórki!. A może to nie komórki? Tak, jakie to wszystko skomplikowane jest, jak się nie wie o co chodzi! Ja się pytam, po co? i z czego? i dlaczego aż tyle?, robi to to tego tłuszczu? Odpowiedź jest prosta jak się wie! PS źródło cytatu: "Podstawy biofizyki" PZWL W-wa 1977 s. 197. Czy nie prościej zjeść ten tłuszcz, jeśli można, niż produkować? To jak Łamagami 369, są niezbędne nie znaczy, że na kilogramy ich potrzeba.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
To nie ja upieram sie ,ze glukoza- insulina nie ma znaczenia dla anabolizmu. Nie twierdze rowniez ,ze potrzeba jej duzo. Jest po prostu konieczna ament
|
|
|
|
|
|
|
|
|