Autor
|
Wtek: alergia na wieprzowinę - jak to ugryźć? (Przeczytany 73847 razy)
|
administ
Go
|
Węglowodany są niezbędne do życia i to czym wyższa wartość biologiczna białka, tym więcej glukozy trzeba spożywać, bo glukoneogeneza białkowo-tłuszczowa jest nieefektywna, a jeśli się zbytnio przeciąga w czasie - szkodliwa dla zdrowia. Wyjątkowy i niedościgniony mędrzec podaje, że na diecie wysokotłuszczowej, przy normatywnym zpotrzebowaniu na egzogenne aminokwasy zaspakajanym przez białko referencyjne, zapotrzebowanie na glukozę wzrasta dwukrotnie, a nawet więcej i wtedy propoecja B:W może być wyższa niż 1:1 na korzyść węglowodanów. Ile i dla kogo można bardzo pecyzyjnie ustalić na podstawie współczynnika RQ i biochemii krwi. Na szczęście niewielu to rozumie, więc z własnej głupoty sobie szkodzą ponoć "dietą Kwaśniewskiego", bo "zaleca 30g"... Ułomni, co pisanego nie rozumieją i jeszcze do Dortora Kwaśniewskiego o to pretensję mają!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To nie ja upieram sie ,ze glukoza- insulina nie ma znaczenia dla anabolizmu. Nie twierdze rowniez ,ze potrzeba jej duzo. Jest po prostu konieczna ament Mięśnie rosną nawet podczas głodzenia, są na to badania. Oczywiście, że glukoza jest konieczna, nie da się bez niej żyć, ile mamy stale we krwi 5-7g? Tylko łatwo w tym zachwycie przesadzić, moje doświadczenia mówią, że przejadając się, nawet lekko, można wzmóc anabolizm(?), lecz tylko na chwilę, 2-3 tygodnie, potem ciało przestaje pozytywnie reagować i albo zmniejsza apetyt, albo zwiększa wydalanie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
rcin.org.pl/Content/12178
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sumienie mi nie pozwala nie dodać, że : skrajnie różne zapotrzebowanie na białko podawane przez różnych "badaczy" przeważnie jest prawidłowe i głównie uzależnione od poporcji między GSO i środowiskowo uwarunkowaną homeostazą. Jedynie Doktor Kwaśniewski ... Czas na spacer.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A ile mamy glukozy w watrobie w formie glikogenu? Do 120?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zależy u kogo. Można jednak przyjąć, że przeciętny człowiek w sumie ma około 2 mole glukozy całkowitej w organizmie nie licząc puli dwu-trójwęglowej z białka i tłuszczu. Piszę z andku więc przepraszam za ewentualne byki których nie wypatrzyłem.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
i co z tego wynika? zarowno jedna strona proWw,jak i druga proT zdaje sie,ze nie chce zauwazyc roli Ww oraz T w wysilku. Podwazajac model wysoktluszczowy lub wysokoweglowodanowy (nie)stosownym rozkladem BTWw Zamiast badan lepiej zaglebic sie w fizjologie i dobrac stosowne makrosy pod konkretny rodzaj wysilku. Twierdzenie tylko Ww lub tylko T to glupota. Jak wszystko w naturze,tak i TiW sie uzuplniaja,aby huczalo i buczalo
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co to za naukowe rozkminy jakies? A Waclaw i reszta ludzi czyta i nic z tego nie rozumie. Nie lepiej rozpisac to jakos prosto, np tak zeby wszyscy zrozuymieli?
Poniedzialek: Zloto, szpinak, sok z Tesco, zrotowac 3x Wtorek Srebro, oliwa, koncentrat pomidorowy, rotowac 2 razy Sroda Karkowka duszona z rotacja - zdrotowac rotacje 4 razy
etc...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
i co z tego wynika? zarowno jedna strona proWw,jak i druga proT zdaje sie,ze nie chce zauwazyc roli Ww oraz T w wysilku. Podwazajac model wysoktluszczowy lub wysokoweglowodanowy (nie)stosownym rozkladem BTWw Zamiast badan lepiej zaglebic sie w fizjologie i dobrac stosowne makrosy pod konkretny rodzaj wysilku. Twierdzenie tylko Ww lub tylko T to glupota. Jak wszystko w naturze,tak i TiW sie uzuplniaja,aby huczalo i buczalo Ano wynika, że nic nie działa w próżni i wyjęcie jednego składnika i obracanie nim w nieskończoność dobrze się nie kończy... Moim zdaniem to GH jest duużo bardziej anaboliczny, ale on też zależy od insuliny, a ta... U mnie się sprawdza 1gB/kgmc i 1gW/gB, a jadłem i wysokowęglowodanowo i wysokobiałkowo i jakichś dramatycznych różnic w osiągach nie zauważyłem. http://www.kulturystyka.pl/artykul263/
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
I juz teraz wiadomo po co szamac Ww,insuline na wieczor wydalo sie lol W nadnerczach moc drzemie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja nie szamie ww na noc, nie chce mi sie a na sile nie mam zamiaru. No chyba, ze film ogladam to sobie browka strzele albo winko dobre polwytrawne.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Co kto lubi, a mnie ładnie Ww "składają" do snu.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Fakt Zyon jest wyjatkowy
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja właśnie wciągnąłem śniadanko: -6 żółtek -200g twarogu -250ml śmietany 30% bez karagenu -2 łyżeczki cukru pudru waniliowego Taka zupka mleczna na śniadanko to jest to!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
"Dotarliśmy do nowego punktu kulminacyjnego w tysiącletniej walce kulturowej między Wschodem a Zachodem. Jak wiadomo, muzułmańscy uchodźcy przybywają dziś do Europy Środkowej tylko po to, by wspólnie z wegetarianami, weganami i reumatykami obrzydzić nam świnię" - mówił. http://stooq.pl/n/?f=1027586Niemcy - Parlamentarny spór o wieprzowinę
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|