adamgraza
Go
|
Adampio jak podaję dr. JK 100 ml. rosołu z kury to: B. 0.8 T. 4 W.0,2 . Oczywiście bez mięsa
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adampio jak podaję dr. JK 100 ml. rosołu z kury to: B. 0.8 T. 4 W.0,2 . Oczywiście bez mięsa
dzieki, bo popijam ten rosolek rano i wieczorem, jest tak doby, ze nie moge sie od niego oderwac. Podejzewalem, ze jest tylko T.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Ale jaki jest pyszny z kluseczkami z samych żóltek. Sama nie wiem co mi jest ale tego rosołu tak pragnę jak nigdy dotąd. Nareszcie mam jakieś zachciewajki
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ale jaki jest pyszny z kluseczkami z samych żóltek. Sama nie wiem co mi jest ale tego rosołu tak pragnę jak nigdy dotąd. Nareszcie mam jakieś zachciewajki Nie jestes zbyt wymagajaca Ja mam ochote tylko na rosol w kubku, bez klusek. A jezeli, to robie optymalne i kroje bardzo drobno, uhm......
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Adampio jak weszłam w ŻO to tylko smażylam placki serowe. I chyba sie nimi przejadłam.Od wielu lat ich nie smażę. Wiem że z nich można zrobić makaron do rosołu ,łazanki . Ale nic na siłę. Ostatnio smazylam placuszki serowe z jablkiem śa w smaku bardzo podobne , ale to jest zbilansowane danie , a placuszki służa jako dodatek.Może się kiedyś przemogę.Zresztą staram sie jak najmniej używać mąki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ja tez staram sie nie uzywac maki. Ja mowiac o makaronie optymalnym mysle o "ciescie" 7 zoltek, 100 gr maki i 20 gr smietany 38 %.......makaron jest super.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Adampio, jak robisz ten makaron? Ja ostatnio próbowałam zrobić kluski do rosołu, wzięłam dwa jajka ,dwa żółtka i kopiastą łyżkę mąki i z klusek zrobiła mi się ciapa
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
hej to ja..Wasz grubasek adampio co niedziela gotuję rosół z kury, zalewam pierzaka zimną wodą o 8 rano, wyłączam o 13 ! kura ma to do siebie, że jest twarda, nie da się zepsuć kury wczorajsze menu w skrócie: B 67,6 T 149,0 W 32,0 pozdrawiam ....chyba jednak chcesz pozostac tym naszym grubaskiem????,a moze jednak zmniejszysz ilosc zjadanego tluszczyku????
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adampio, jak robisz ten makaron? Ja ostatnio próbowałam zrobić kluski do rosołu, wzięłam dwa jajka ,dwa żółtka i kopiastą łyżkę mąki i z klusek zrobiła mi się ciapa Renia, 7 zoltek z malych jajek do tego wsypujesz 100 gr maki i do tego lyzke smietany 38% i mieszasz, do momentu kiedy mieszac juz nie bedziesz mogla z powodu konsystencji. Wyciagasz ciasto na stol i posypujac delikatnie maka wyrabiasz ciasto na takie ladne, swiecace sie ciasto, caly czas, jezeli potrzeba, posypujac maka. Formujesz walek i dzielisz na trzy. Kazda porcje walkujesz na bardzo cienki placek, najlepiej w formie owalnego prostokata, posypujesz maka z dwuch stron i odkladasz na bok do wyschniecia. Po 2-3 godzinach, ja tak robie, zwijasz plascki po najkrotszej stronie aby miec spaghetti, odwrotnie jezeli chcesz miec krotki. I jeszcze mozna wybrac grubosci...ale to juz wiesz.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Bardzo dziękuję "Adampio" za ten przepis, zaraz go sobie wydrukuję, żeby mieć pod ręką jak będę potrzebowała, brzmi apetycznie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
To jest przepis Kristano. Z tego ciasta robimy tez pierogi. Jak dodasz drozdze to masz ciasto na pizze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
I te nerwy przy robieniu makaronu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Czuję się usprawiedliwiona, chociaż jest to "nawijanie makaronu na uszy"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
mumi
Go
|
hej ho kodar ani myślę pozostać grubaskiem! sugerujesz zmniejszenie ilości tłuszczu...jak to się ma do DO pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
hej ho kodar ani myślę pozostać grubaskiem! sugerujesz zmniejszenie ilości tłuszczu...jak to się ma do DO pozdrawiam .....oj ma sie i to calkiem dobrze.A Jak sprawdzisz i bedzie dzialac,to koniecznie daj znac. W jedna strone juz sprubowalas,i masz nadwyzke,to teraz moze w druga strone...mam na mysli zmniejszenie tluszczu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
mumi
Go
|
dzisiejsze śniadanie: B 17,2 T 69,8 W 3,1 na obiad planuję kurczaka (ze skórką i tymi wszystkimi smakami, co z niego się wytapiają), kapusta kiszona,więc białko w sumie dobije pewnie do 60 i będzie git na noc ziemniaki czyli węgle ok. 40 zrobiłam nawet symulację: B 54,8 T 74,6 W 38,9
jakby ten system się sprawdził to ja tak mogę jadać codziennie i co? będzie dobrze?
buźka
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Mumi no prawie dobrze! Nawet gdybyś troche poglodowała to cel jest szczytny.Figurka super , a samopoczucie!!!!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kate
Go
|
mam pytanie dlaczego węglowodany jesc dopiero w ostatnim posilku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|