Autor
|
Wtek: sprawdzenie poprawności żywienia :) kto ma żelazne nerwy i czas ? (Przeczytany 284648 razy)
|
Krystyna*Opty*
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
Krystyna dziękuję za link, wcześniej czytałam już zasady, ale chętnie je sobie odświeżyłam od paru dni rano nie chce mi się jeść podoba mi się też ciągły sen, nic mnie nie wybudza, a wstaję zanim kur zapieje dziś np. godzinę przed, ale to też pewnie spowodowane nerwami, bo w tym dniu parę osób podniesie mi ciśnienie w każdym razie Wam życzę miłego piątku...już samo słowo piątek brzmi miło
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Spokojne i ciagle spanie zapewniaja Ci zjedzone na noc weglowodany !!!! Jezeli rano nie jestes glodna to przesun sobie sniadanie na pozniejsza godzine, np....na ta kiedy bedziesz glodna.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
mumi, z tymi weglowdanami "na sucho" wieczorem to jest tak, ze jak caly dzien jesz na modle ZO, czyli semi-postu, to wieczorem odpowiedz trzustkina rosnaca glikemie po W powinna byc zdecydowanie mniejsza = mniej insuliny = mniej w biodra. W w formie glikogenu zostana na potem, powinny starczyc ci na caly dzien.
to z tego co ja sie orientuje, b. mozliwe ze sie myle.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
mumi, z tymi weglowdanami "na sucho" wieczorem to jest tak, ze jak caly dzien jesz na modle ZO, czyli semi-postu,[/guote]
Odpowiedź nie była do mnie skierowana, ale ja też chciałabym dokładnie zrozumieć mechanizm chudnięcia na wieczornych węglowodanach. Z powyższego cytatu wynika: "ze jak caly dzien jesz na modle ZO" to znaczy jesz zgodnie z zasadami Żywienia Optymalnego, dalej piszesz: "czyli semi-postu" - dokładnie nie rozumiem, czy chodzi o brak jakiegoś postu? Na ŻO nie uznaje się postów, więc wyjaśnij wyraźnie. Semi to jest skrót od czego?
[guote] to wieczorem odpowiedz trzustkina rosnaca glikemie po W powinna byc zdecydowanie mniejsza = mniej insuliny = mniej w biodra. W w formie glikogenu zostana na potem, powinny starczyc ci na caly dzien.to z tego co ja sie orientuje, b. mozliwe ze sie myle. Ciągnąc dalej zapytam o resztę. "to wieczorem odpowiedz trzustkina rosnaca glikemie po W powinna byc zdecydowanie mniejsza = mniej insuliny = mniej w biodra" Przeczytałakm kilka razy i nic nie pojmuję Czyli, że trzustka wymusza glikemię? Przepraszam, ale nie jestem biochemikiem ani lekarzem, więc poproszę o większą łopatologię
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
W umieszczonym cytacie wkradł się błąd. To jest moja wypowiedź: "Odpowiedź nie była do mnie skierowana, ale ja też chciałabym dokładnie zrozumieć mechanizm chudnięcia na wieczornych węglowodanach. Z powyższego cytatu wynika: "ze jak caly dzien jesz na modle ZO" to znaczy jesz zgodnie z zasadami Żywienia Optymalnego, dalej piszesz: "czyli semi-postu" - dokładnie nie rozumiem, czy chodzi o brak jakiegoś postu? Na ŻO nie uznaje się postów, więc wyjaśnij wyraźnie. Semi to jest skrót od czego? "
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
glikemia = poziom glukozy we krwi, rosnie po posilku, zwlaszcza po weglowodanowym trzustka wydziela insuline, ktora miedzy innymi zbija poziom glukozy - sprawia, ze komorki "otwieraja drzwi" i pobieraja glukoze semi-post = prawie post. post i ZO = dieta wyskotluszczowa
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Odpisując zagadałam się przez telefon, dopiero teraz przeczytałam odpowiedź.Chyba strasznie się nie pomyliłam
|
|
|
|
|
|
|
renia
Go
|
Czyli, że trzustka wymusza glikemię? Przepraszam, ale nie jestem biochemikiem ani lekarzem, więc poproszę o większ± łopatologię Opal,napewno na schudnięcie zamiast "łopatologii" ,lepsza jest łopata
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Opal,napewno na schudnięcie zamiast "łopatologii" ,lepsza jest łopata
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Opal,napewno na schudnięcie zamiast "łopatologii" ,lepsza jest łopata hahahaha, a zamiast łyżki lepsza jest łyżeczka
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Czyli, że trzustka wymusza glikemię? Przepraszam, ale nie jestem biochemikiem ani lekarzem, więc poproszę o większ± łopatologię Opal,napewno na schudnięcie zamiast "łopatologii" ,lepsza jest łopata Ino co tera kopać? Chyba dołki pod kimś...
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Krysiu - spokojnie Kto pod kim dołki kopie - sam w nie wpada
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
W takim razie Opal po co kopiesz Umieść cytat świadczący o Twojej racji.
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Odpowiedz, bo stajesz się coraz bardziej mniej wiarygodna. Kłapiesz jęzorem żeby gadać, a nic sobą nie reprezentujesz. Dowody kobieto!!!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
Go
|
Opal to jest oczywista "oczywistość", musiałabym wszystkie Twoje posty zacytować , ze wszystkich Twoich nicków
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Jakich nicków? Czy Tobie się wszystkie szare komórki wyczerpały? Napisz do admina i też Ci odpowie, że nikogo innego nie udaję. Jak ześwirowałaś, to przynajmniej mnie do tego nie mieszaj. Chcesz cytować wszystkie moje wypowiedzi, tylko że one nie dotyczą tego, konkretnego tematu. Bujaj się buraczku!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|