Autor
|
Wtek: sprawdzenie poprawności żywienia :) kto ma żelazne nerwy i czas ? (Przeczytany 284263 razy)
|
mumi
Go
|
szkoda, że nikt nie czyta tego, co piszę na bieżąco, a jeśli już ktoś przeczyta to wybiórczo i tylko po to, by mi dopiec
szkoda... flo , że nie doczytałaś, że ćwiczę CODZIENNIE, a o tej porze, to 30 min, nie 15 zresztą co to Ciebie obchodzi, ważne że masz się z kogo ponabijać
a ja zanim schudnę, to Ty pewnie pękniesz ze śmiechu
przykro mi
szkoda, ze nie ma adampio, bo On jak coś napisał to miało sens i miło się czytało
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
oooo mumi, no co ty, przykro mi, ze ci przykro, naprawde nie chcialam cie urazic, ani przede wszystkim zniechecic, bo ZO jest cool i naprawde warto, ale spojrzmy prawdzie w oczy... jesz za duzo rozumiem, ze niemilo sie to czyta, ze milej czytac o omletach ziemniaczanych, ale wspomniany adampio nie dosc ze jest facetem i z definicji ma duzo wieksza mase miesniowa, to jeszcze codziennie daje sobie codziennie wycisk na basenie i jest w naprawde rewelacyjnej formie... licza sie efekty, nic innego
ps no jeszcze raz sorry za moj poprzedni post, jesli byl rzeczywiscie byl taki zlosliwy, serio juz sie nie odzywam, powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
szkoda, że nikt nie czyta tego, co piszę na bieżąco, a jeśli już ktoś przeczyta to wybiórczo i tylko po to, by mi dopiec
a co Cię to obchodzi czy to ktoś czyta czy nie? Siedzisz tu dla nas czy dla własnego zdrowia? Wiecej wiary w siebie, wiedzy szukaj, a wszystko dobrze się ułoży
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jestem Mumi, jestem. Wlasnie wrocilem z basenu. Czytam wszystkie Twoje posty. Nie wiem czy moge Ci zaproponowac cos, co sam zrodbilem wlasnie na poczatku stosowania ZO. Wazylem 95 kg przy wzroscie 186. Zalozeniem moim bylo osiagniecie wagi "genetycznej", czyli 186 minus 100 i minus 10 %, czyli okolice 78-80 kg.
To co zrodbilem, to obnizylem bialko do 50 gr, tluszczy jadlem ile potrzebowalem i weglowodanow tez jadlem 50 gr. Wowczas nie chodzilem na basen. I jak porownamy to co ja robilem z teoria Dr. Jana Kwsniewskiego, to mozna powiedziec, ze jadlem niedokonca zgodnie z zasadami ZO, Toan tez mi kiedys napisal, ze sie tylko wychudze jedzac tak malo bialka.....ale mnie o to wlasnie chodzilo Nie pamietam po jakim czasie zgubilem te 15 kg, chyba po 3-ech miesiacach i wage trzymam do dzis, jedzac juz poprawnie. Kazdy organizm jest inny, jeden reaguje tak inny inaczej. Moze jest to warte sprobowania. B= Twoja waga x 0,8 T= B x 2,5 - 3 W= B x 0,8 Sprobuj kilka dni i obserwoj swoj organizm.
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
adampiodziękuję, po raz kolejny wyjaśniłeś co i jak dzięki Tobie, czas jaki poświęcam na ustalenie "złotego środka" jest o wiele krótszy! ustawiłam sobie w "liczydle" Morgano gotowe menu, wg Twoich wskazówek obserwuję i czekam pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
cześć do jedzenia podchodzę jak pies do jeża, przyznaję teraz jestem głodna, ale już za późno na smażenie i cudowanie teraz muszę zjeść fasolkę szparag. bo rodzina wszystkie ziemniaki mi zjadła więc fasolką nadganiam węgle bilans: B 51,1 T 108,5 W 31,9 i więcej węglowodanów nie mam czym nadrobić rano był omlet -> dzięki adampio już nie głoduję przekąska 3 plasterki salcesonu długo, długo nic i teraz fasolka pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
cześć do jedzenia podchodzę jak pies do jeża, przyznaję teraz jestem głodna, ale już za późno na smażenie i cudowanie teraz muszę zjeść fasolkę szparag. bo rodzina wszystkie ziemniaki mi zjadła więc fasolką nadganiam węgle bilans: B 51,1 T 108,5 W 31,9 i więcej węglowodanów nie mam czym nadrobić rano był omlet -> dzięki adampio już nie głoduję przekąska 3 plasterki salcesonu długo, długo nic i teraz fasolka pozdrawiam Mumi, nie mozesz byc glodna. Te trzy plastry salcesonu powinnas posmarowac grubo maslem, albo pozniej napic sie smietay, np pol godzinki przed treningiem na "orbicie". Nie boj sie tluszczu. wiem, wiem co pisalem, ale jak czujesz glod to znak, ze brak tluszczu. Jezeli masz problem z nadrobieniem weglowodanow wieczorem, musisz zjesc troche w ciagu dnia. Np. omlet ze 100 gr marchwi, albo pieczarki. Nie musza byc zawsze ziemniaki. Kazde warzywo jest dobre. Uzywaj tylko zoltek do omleta. Przyklad: 50 gr sloniny 100 gr zoltek 100 gr marchwi to tylko B: 18,6 T:74 W: 9,4 a BTW to : 1 : 4,0 W: 0,5 Na lunch Ser francuzki (Brie + 45) 100 gr Salceson wloski 30 gr maslo 30 gr to B: 24,7 T:35,8 W: 1,2 a BTW to 1:1,5 : 0 A na kolacje 100 gr ziemniakow ugotowanych 100 gr pieczarek usmazonych na 10 gr masla 100 gr selera gotowanego razem z ziemniakami ziemniaki i seler ubijasz ( mus ) i do tego pieczarki to B: 5,7 T: 0,6 W:23,7 a BTW to
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A na kolacje
100 gr ziemniakow ugotowanych 100 gr pieczarek usmazonych na 10 gr masla 100 gr selera gotowanego razem z ziemniakami
ziemniaki i seler ubijasz ( mus ) i do tego pieczarki to B: 5,7 T: 0,6 W:23,7 a BTW to
Sorry za szybko, jak zwykle za szybko..... ale wracajac do tematu BTW kolacji to: 1: 0,1 : 4,2 I bilans dzienny jest nastepujacy BTW 1:2,8 : 0,7 B: 48,9 T: 135,1 W: 0,7 Kcal: 1224 Jak bedziesz po tym glodna to masz jeszcze miejsce na 100 gr smietanki, 50 gr masla ...itd
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
adampio dziękuję w menadrach DO czuję się czasem jak dziecko we mgle dziś intuicyjnie zrobiłam omlet na samych żółtkach, całe jajko odpada, ponieważ dzienny bilans białka jest za wysoki wczoraj gnałam na orbi 2 x 30 min! pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Mumi, Mumi, Mumi....... Moglem, prawie odczytac twoje pdf-y....bez okularow, jezeli sie chce to sie odczyta....( zobaczysz teraz reakcje forumowiczow, albo mogli albo nie ).
Posluchaj, kochana Mumi. Zostaw slonecznik, orzechy, pestki z dyni....wiem, ze nie jadlas orzechow i pestk z dyni. Zostaw to. Jestes glodna zjedz maslo wypij smietane. To nie jest zart.
Uwiez w koncu w to, ze jak zaczniesz jesc zbilansowane posilki to bedzie dobrze.
Sniadanie musi byc krolewskie: 6-7 zoltek, zostaw bialka, 50 sloniny, i cos tam to Ci wystarczy na 7 do X godzin bedziesz glodna w miedzyczasie, napij sie smietany, zjedz ser, maslo (malutko, 30 gr ) po pol godzinie glodna jeszcze raz to samo. Kolacja co lubisz. Zbilansowane wg ZO.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
A na kolacje
100 gr ziemniakow ugotowanych 100 gr pieczarek usmazonych na 10 gr masla 100 gr selera gotowanego razem z ziemniakami
ziemniaki i seler ubijasz ( mus ) i do tego pieczarki to B: 5,7 T: 0,6 W:23,7 a BTW to
Sorry za szybko, jak zwykle za szybko..... ale wracajac do tematu BTW kolacji to: 1: 0,1 : 4,2 I bilans dzienny jest nastepujacy BTW 1:2,8 : 0,7 B: 48,9 T: 135,1 W: 0,7 Kcal: 1224 Jak bedziesz po tym glodna to masz jeszcze miejsce na 100 gr smietanki, 50 gr masla ...itd Panie inzynierze, cos Ty taki nerwowy w tym pisaniu, nie 0,7W tylko ok 34,3- nie malo?, dla mnie troche mało wegli, zreszta wydaje mi się iz węgle sa wazne i trzeba przestrzegac 0,8 na kg wagi naleznej, jest to takie minimum poniewz jesli wprowadzasz za mało węgli, organizm produkuje mniej ATP poniewaz traci energie na produkcje wegolowdanów a to zawsze odbija Ci się na pracy mózgu i serca. dlatego uwazam ze wegle sa wazne. TRZEBA PILNOWAC BIAŁŁKA I WEGLI A TŁUSZCZY DO SYTA.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Panie inzynierze, cos Ty taki nerwowy w tym pisaniu, nie 0,7W tylko ok 34,3- nie malo?, dla mnie troche mało wegli Viola, jak chcesz mi dopiec, do rzeczowo. Zastanow sie co napisalas, albo wytlumacz o co tu idzie, bo juz nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Panie inzynierze, cos Ty taki nerwowy w tym pisaniu, nie 0,7W tylko ok 34,3- nie malo?, dla mnie troche mało wegli Viola, jak chcesz mi dopiec, do rzeczowo. Zastanow sie co napisalas, albo wytlumacz o co tu idzie, bo juz nie wiem. Nie chce Ci dopiec , tak troszke chciałam sie podraznic tylko, zamiast podsumowac ilosc węgli z calego dnia w gramach, wpisales proporcje. ale przeciez to nie jest istotne, wazne sa dla mnie troszke za niskie węgle, chyba ze ja to zle zliczyłam. cium cium
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Panie inzynierze, cos Ty taki nerwowy w tym pisaniu, nie 0,7W tylko ok 34,3- nie malo?, dla mnie troche mało wegli Viola, jak chcesz mi dopiec, do rzeczowo. Zastanow sie co napisalas, albo wytlumacz o co tu idzie, bo juz nie wiem. Nie chce Ci dopiec , tak troszke chciałam sie podraznic tylko, zamiast podsumowac ilosc węgli z calego dnia w gramach, wpisales proporcje. ale przeciez to nie jest istotne, wazne sa dla mnie troszke za niskie węgle, chyba ze ja to zle zliczyłam. cium cium Ale czy policzylas dane z dwuch postow do mumi ? Z reszta nie o to chodzi. To juz wole sie z Toba podraznic
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Panie inzynierze, cos Ty taki nerwowy w tym pisaniu, nie 0,7W tylko ok 34,3- nie malo?, dla mnie troche mało wegli Viola, jak chcesz mi dopiec, do rzeczowo. Zastanow sie co napisalas, albo wytlumacz o co tu idzie, bo juz nie wiem. Nie chce Ci dopiec , tak troszke chciałam sie podraznic tylko, zamiast podsumowac ilosc węgli z calego dnia w gramach, wpisales proporcje. ale przeciez to nie jest istotne, wazne sa dla mnie troszke za niskie węgle, chyba ze ja to zle zliczyłam. cium cium Ale czy policzylas dane z dwuch postow do mumi ? Z reszta nie o to chodzi. To juz wole sie z Toba podraznic podałes mumi calodzienny bilans i na koncu nie zliczyles wegli, ja to zrobiłam i wyszło ok 34 g, troche malo , jak myslisz? wiem, ze w nocy słodycze mozna nadrobic ciumcianiem ale mimo wszystko
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Panie inzynierze, cos Ty taki nerwowy w tym pisaniu, nie 0,7W tylko ok 34,3- nie malo?, dla mnie troche mało wegli Viola, jak chcesz mi dopiec, do rzeczowo. Zastanow sie co napisalas, albo wytlumacz o co tu idzie, bo juz nie wiem. Nie chce Ci dopiec , tak troszke chciałam sie podraznic tylko, zamiast podsumowac ilosc węgli z calego dnia w gramach, wpisales proporcje. ale przeciez to nie jest istotne, wazne sa dla mnie troszke za niskie węgle, chyba ze ja to zle zliczyłam. cium cium Ale czy policzylas dane z dwuch postow do mumi ? Z reszta nie o to chodzi. To juz wole sie z Toba podraznic podałes mumi calodzienny bilans i na koncu nie zliczyles wegli, ja to zrobiłam i wyszło ok 34 g, troche malo , jak myslisz? wiem, ze w nocy słodycze mozna nadrobic ciumcianiem ale mimo wszystko Nie, nie uwazam, poniewaz Mumi jest w trakcie przebudowy swojego organizmu i zgodnie z teoria Pana Dr. Jana Kwasniewskiego w tym czasie powinno sie spozywac 0,5 x ilosc bialka. Tylko dlatego...........Znasz inna teorie ?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Panie inzynierze, cos Ty taki nerwowy w tym pisaniu, nie 0,7W tylko ok 34,3- nie malo?, dla mnie troche mało wegli Viola, jak chcesz mi dopiec, do rzeczowo. Zastanow sie co napisalas, albo wytlumacz o co tu idzie, bo juz nie wiem. Nie chce Ci dopiec , tak troszke chciałam sie podraznic tylko, zamiast podsumowac ilosc węgli z calego dnia w gramach, wpisales proporcje. ale przeciez to nie jest istotne, wazne sa dla mnie troszke za niskie węgle, chyba ze ja to zle zliczyłam. cium cium Ale czy policzylas dane z dwuch postow do mumi ? Z reszta nie o to chodzi. To juz wole sie z Toba podraznic podałes mumi calodzienny bilans i na koncu nie zliczyles wegli, ja to zrobiłam i wyszło ok 34 g, troche malo , jak myslisz? wiem, ze w nocy słodycze mozna nadrobic ciumcianiem ale mimo wszystko Nie, nie uwazam, poniewaz Mumi jest w trakcie przebudowy swojego organizmu i zgodnie z teoria Pana Dr. Jana Kwasniewskiego w tym czasie powinno sie spozywac 0,5 x ilosc bialka. Tylko dlatego...........Znasz inna teorie ? no masz racje, powiem ci ze w przebudowie nie jadłam w ten sposób i byc moze dlatego mi się przytyło.
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
viola masz pazurek pilnuję B i W aż do przesady, jeszcze nie mogę sobie pozwolić na "słuchanie siebie", na razie polegam na DO, radach, ważeniu, nie ma mowy o spontaniczności do tego codziennie orbi...już tyłek mam fajniejszy adampio na Ciebie można liczyć, jak na Zawiszę załącznik jest w Wordzie, nie w pdf-ie..załóż okulary ... żart śmietana, zamiast słonecznika? Ok ale znów białko mi skoczy jak szalone i przekroczę 50..co ja piszę, a z 70 przekroczę na śniadanie było...8 żółtek, białek nie jadam od paru dni kochani, nie wklejam mojego menu z 6 dni po to, by Wam utruć życie, lecz po to, byście wiedzieli, ze ja sobie nie robię żartów z DO, traktuję DO poważnie skorzystałam z porad adampio i nie jestem głodna po omlecie a'la adampio jadam węgle wieczorem..ukłon adampioja liczę się z Waszym zdaniem! może i jestem śmiertelnie poważna, ale...moje zdrowie jest ważne
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
podałes mumi calodzienny bilans i na koncu nie zliczyles wegli, ja to zrobiłam i wyszło ok 34 g, troche malo , jak myslisz? wiem, ze w nocy słodycze mozna nadrobic ciumcianiem ale mimo wszystko jakie ciumcianie słodyczy masz na myśli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|