kodar
Go
|
mam pytanie dlaczego węglowodany jesc dopiero w ostatnim posilku.
weglowodany zalecane sa do kazdego posilku ok.20g z warzyw.Na noc ok.50g jednorazowo,bez dodatkow bialka i tluszczu,gdy osoby z nadwaga nie moga uruchomic systemu spalania wlasnego tluszczyku.
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
bo nadmiar tłuszczu spala się przy użyciu węgli..ale samych węgli ! bez dodatku białka i tłuszczu ja np. gotuję same ziemniaki, ale ile ich mogę zjeść sprawdzam sobie w kalkulatorze, żeby ich nie przekroczyć dobowo ! chcesz trochę mojego tłuszczyku?? kurcze nikt nie chce ja z wyglądu jestem optymalna buźki
|
|
|
|
|
|
|
Cabron
Go
|
Węgli lepiej nie łączyć szczególnie z tłuszczem a połączenie tłuszczyku i białka jest dobre W czym są najlepszej jakości węgle? Ja typuję warzywa i ziemniaki
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Węgli lepiej nie łączyć szczególnie z tłuszczem a połączenie tłuszczyku i białka jest dobre W czym są najlepszej jakości węgle? Ja typuję warzywa i ziemniaki Zachowam sie niegrzecznie, bo zapytam odpowiadajac na Twoj post: dlaczego uwazasz, ze nie nalezy laczyc weglowodanow i to szczegolnie z tluszczem? I odpowiem na druga czesc Twojego posta: wszystkie, ale najlepsze sa te, ktore zawieraja skrobie. A na pytanie dlaczego? Tez mam odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
|
Cabron
Go
|
Kiedyś (daaawno temu) było tak: jest tłuszcz to je się tłuszcz (razem z białkiem oczywiście) a jak nie ma tłuszczu to je się trochę warzywek(np. pokrzywy ) A skrobia pewnie dlatego, że najwolniej się "uwalnia"?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Kiedyś (daaawno temu) było tak: jest tłuszcz to je się tłuszcz (razem z białkiem oczywiście) a jak nie ma tłuszczu to je się trochę warzywek(np. pokrzywy ) A skrobia pewnie dlatego, że najwolniej się "uwalnia"? Tak, ale kiedy najwolniej sie uwalnia?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Kiedyś (daaawno temu) było tak: jest tłuszcz to je się tłuszcz (razem z białkiem oczywiście) a jak nie ma tłuszczu to je się trochę warzywek(np. pokrzywy ) A skrobia pewnie dlatego, że najwolniej się "uwalnia"? I jeszcze wroce na chwilke do pierwszej czesci Twojej wypowiedzi: tak poniewaz kiedys, jak nie bylo TV i innych "mondrych odkrywcow" to wiedzieli co jesc, bialko i tluszcz, bo w polu trza robic, a z weglowodanow masz paliwo typu oktan 85. My dzis jezdzimy na 99 albo 100 procent. Skad ja to mam?
|
|
|
|
|
|
|
Cabron
Go
|
Kiedyś (daaawno temu) było tak: jest tłuszcz to je się tłuszcz (razem z białkiem oczywiście) a jak nie ma tłuszczu to je się trochę warzywek(np. pokrzywy ) A skrobia pewnie dlatego, że najwolniej się "uwalnia"? Tak, ale kiedy najwolniej sie uwalnia? W trakcie snu/ gdy ma się spowolniony metabolizm/ gdy nie jest łączona z.. hmm tłuszczem/ jest jedzona surowa Co do surowych rzeczy bardzo wcześnie piłem mleczko sojowe i tak mi się te białka roślinne utrwaliły, że teraz coś mnie cały czas ciągnie do groszku zielonego!! Warzywa gotowanego nigdy nie tknę, szczególnie groszku, marchewki, brukselki, kalafiora, brokuł FUJ ziemniaków gotowanych też nie (ohyda)
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
No to jedz surowe jak Zenon i andertalczycy
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
hej ho dzisiejsze menu, rano: 2 kiełbaski śląskie na gorąco i łycha musztardy 1 łyżka słonecznika, litr wody, 2 kawy (już bez śmietanki) długo, długoo nic i 4 plasterki szynki (własnej roboty) do tego 2 piwa..już zapomniałam jakie pyszne chyba wprowadzę wieczorne piwo zamiast ziemniaków! bardziej kuszące 3mam się, waga (odpukać) stoi, a nie idzie w górę..od tygodnia? czyli nie jest źle jak na razie na śniadanie nie jadam już mega wypaśnych omletów (choć tęsknię) jak radzi kodar zmniejszyłam białko, tłuszcz i objętość posiłków!! a węgle, o dziwo, na poziomie ok. 50 g! taka jestem euforyczna ale to pewnie zasługa asentry pozdrawiam ciepło
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
mumi, zapomnialas o jajkach?
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
adampio nie zapomniałam, po prostu nie byłam głodna..a na siłę jeść nie będę bo chyba nawet..nie jest to zalecane jak na razie nie obliczam co zjadłam bo wymieniłam lapka (a tam było WSZYSTKO) dość, że dziś zjadłam 2 nóżki kuraka, do tego 3 cienkie parówki drobiowe, słonecznik i winoo, duuuuuużo wina (znaczy 5 lampek)
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
adampio nie zapomniałam, po prostu nie byłam głodna..a na siłę jeść nie będę bo chyba nawet..nie jest to zalecane jak na razie nie obliczam co zjadłam bo wymieniłam lapka (a tam było WSZYSTKO) dość, że dziś zjadłam 2 nóżki kuraka, do tego 3 cienkie parówki drobiowe, słonecznik i winoo, duuuuuużo wina (znaczy 5 lampek) 5 lampek to cala flaszka
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
ale jak brzmi - zupełnie niewinnie
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
przecie piszę...duuuuużo wina nadal jem mało, lecz optymalnie..nie zapominam o żółtkach pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Superowo mumi!!!
Juz mysle nad omletem winnym dla Ciebie. Ale bedzie na bazie jajek i tylko z dodatkiem winka. Moze byc?
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
jasne, że tak
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
przecie piszę...duuuuużo wina nadal jem mało, lecz optymalnie..nie zapominam o żółtkach pozdrawiam ...a bedzie jeszcze wiecej jak bedziesz pila z woda mineralna. Rudka tak pije,ja tez lubie >>>>to od niej ten pomysl,by pic wino z woda>>>>
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
przecie piszę...duuuuużo wina nadal jem mało, lecz optymalnie..nie zapominam o żółtkach pozdrawiam ...a bedzie jeszcze wiecej jak bedziesz pila z woda mineralna. Rudka tak pije,ja tez lubie >>>>to od niej ten pomysl,by pic wino z woda>>>> Mam paru przyjaciol na Czechach, ktorzy zwlaszcza latem pija biale wino z woda mineralna (pol na pol ). Super trunek na gorace letnie dni. Z tym, ze trzeba uwazac.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Mam paru przyjaciol na Czechach, ktorzy zwlaszcza latem pija biale wino z woda mineralna (pol na pol ). Super trunek na gorace letnie dni. Z tym, ze trzeba uwazac. spritzer!
|
|
|
|
|
|
|
|