Autor
|
Wtek: sprawdzenie poprawności żywienia :) kto ma żelazne nerwy i czas ? (Przeczytany 284736 razy)
|
lekarka
Go
|
By przyspieszyć chudnięcie warto na 3 dni zrezygnować całkowicie z ziemniaków i zamienić je na papryke, pomidory czy inne warzywa. Wychodzi trochę duża ich ilość, ale działa. Po 3 dniach bez ziemniaków apetyt zmniejsza się.
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
lekarko, w tym tygodniu spróbuję Twojej rady zastąpię ziemniaki surową papryką ...a pisząc "inne warzywa" jakie masz na myśli? bo np. pomidory mi nie smakują (sztucznie pędzone)
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Paul20
Go
|
w czym ogólnie jeść najlepiej węgiel. uwielbiam makaron, ale on jest zabójczy. jestem kluchowy i muszę zapakować się po sam spód. Lubie też ryż. czy pomidory wystarczą, bardzo je lubie, ale szczególnie te z puszki (takie mam jakieś zboczenie) Gdzie szukać węglowodanów.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
w czym ogólnie jeść najlepiej węgiel. Węgiel przeważnie najlepiej jest jeść w białku, tłuszczu i węglowodanach. Grafit, węgiel drzewny, miał węglowy, diamenty są raczej nieprzyswajalne, a pochodne ropy naftowej - trujące Dobrą formą uzupełnienia węgla w organizmie może być woda gazowana, piwo, wina musujące..., ale niektórzy twierdzą, że te napoje zakwaszają.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
w czym ogólnie jeść najlepiej węgiel. uwielbiam makaron, ale on jest zabójczy. jestem kluchowy i muszę zapakować się po sam spód. Lubie też ryż. czy pomidory wystarczą, bardzo je lubie, ale szczególnie te z puszki (takie mam jakieś zboczenie) Gdzie szukać węglowodanów.
Jezeli lubisz makaron to rob optymalny: 7 zoltek 100 gr maki 20 gr smietany 38 proc Na bazie tego ciasta mozesz zrobic wszystkie kluchy, pizze po dodaniu 25 gr drozdzy itd Najlepsze W znajdziesz w ziemniakach, fasolce, droszku, marchew, kalafior, brokul. Pomidory z puszki miksujesz, dodajesz wode mineralna i masz super sok pomidorowy
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
hej dziś 1 i 1/2 jajka, paczka słonecznika i 2 litry wody & mega nerw fajny "przepis" zapominam o papryce i innych takich ehhh nawet asentra nie pomaga gdy po 10 latach uczciwej! pracy dowiaduje się, że awans dostał ktoś inny a tego "ktosia" bardzo lubię i szanuję...""ktoś" jest w szoku, nie mniejszym (chyba) niż ja..albo..znów jestem..naiwna? wybaczcie, nie jest to kulinarny wpis, ani tez optymalny..jakiego się pewnie spodziewacie to wpis babki, która nie zgina karku, ot co ! i ma..ta babka..za swoje pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
ps. paprykę kupiłam, jutro zostanie pożarta wraz ze stresem
oby tylko chrupanie nie przeszkodziło najwyższym bytom, w kreowaniu swoich "myśli"
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
hej dziś 1 i 1/2 jajka, paczka słonecznika i 2 litry wody & mega nerw Mumi, czy to jest Twoje dzienne menu?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
nie warto sie stresowac, od stresu tez sie tyje, i to w miejscach strategicznych, czyli na brzuchu i na twarzy
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
flo dzięki jednak stres swoje robi..czy tego chcemy czy nie od 3 dni zjadłam ze 4500 kcal..sumując...z..3 dni oczywiście optymalnie przykład? żółtko, całe jajko, łyżka słonecznika, 2 litry wody, 2 kawy żółtko, całe jajko, fest tłuste żeberko z kapustą, 2 kawy makrela w pomidorach, litr wody, 2 kawy a waga? bez zmian chyba jestem inna może...kosmici mnie przeprogramowali? ale..dlaczego mnie???
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
od 3 dni zjadłam ze 4500 kcal..sumując...z..3 dni
no to zjadlas tak akurat dokladnie w/g swojego zapotrzebowania, ni mniej ni wiecej albo raczej: w/g mojego no ale - chyba wiesz co chce powiedziec...
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
cześć melduję się musiałam odpaść z kompa na parę dni, cór w szpitalu, ale dziś wyszła, więc...sami wiecie jem dwa razy dziennie (np. 2 puszki makreli w pomidorach, wieczorem 150 g żeberek w kapuście) jak mam farta, to 3 x dziennie..porcje jak dla wróbla choć nadal wyglądam jak słonica nie wiem ile ważę..jak na razie pierścionek zaręczynowy swobodnie się okręca wokół paluszka orbi w naprawie..a chłop zmęczony po "szychcie" nie wiem, nie wiem pozdrówka..lecę bo się cukinia spali..nie, nie dla mnie
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
cześć melduję się musiałam odpaść z kompa na parę dni, cór w szpitalu, ale dziś wyszła, więc...sami wiecie jem dwa razy dziennie (np. 2 puszki makreli w pomidorach, wieczorem 150 g żeberek w kapuście) jak mam farta, to 3 x dziennie..porcje jak dla wróbla choć nadal wyglądam jak słonica nie wiem ile ważę..jak na razie pierścionek zaręczynowy swobodnie się okręca wokół paluszka orbi w naprawie..a chłop zmęczony po "szychcie" nie wiem, nie wiem pozdrówka..lecę bo się cukinia spali..nie, nie dla mnie Mumi, sorry ale w dalszym ciagu nie masz kontroli nad tym co jesz!!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
musiałam odpaść z kompa na parę dni, cór w szpitalu, ale dziś wyszła, więc...sami wiecie Cos powaznego? Nie musisz odpowiadac jesli to tajemnica!
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
hej ho padam na twarz a wszystko "skuli" zmiany czasu dla mnie jest godzina dwudziesta! mój cór jest cały i zdrów, coś jej "strzyknęło" na lekcji......chóru, ale to "bliźniak", więc wszystko jasne w każdym bądź razie córka działa bez szwanku, pojutrze kontrola u znachora ach adampio masz rację nie mam kontroli nad tym co jem!! mea culpa co dorwę, a nie ucieknie, to zjem, dziś szprotki w sosie pomidorowym, aaaa i ukradłam dzieciom 2 kęsy schaboszczaka nie czuje głodu, jem, żeby przeżyć ale! odczytując Twój post, w którym słusznie mnie łajesz, postanowiłam zrobić sobie "dzień dobroci" dla mumi, więc ugotowałam 2 golonka mniam ale narzeczony był pierwszy ja dostałam skórki z chrzanem i musztardą, mniam a dziś ..tylko proszę nie krzyczeć! po raz pierwszy upiekłam chleb..taki prawdziwy! bez żadnych dodatków, w roli głównej mąka pszenna, żytnia (mąka ), drożdże, woda, ot..cała filozofia jestem dumna z siebie Wy pewnie trochę mniej smalec się robi (to m.in. dla mnie) jak mój z szychty wróci to się ucieszy do tego pachnie schab z jałowcem i rozmarynem, ach pozdrawiam wszystkich baaardzo ciepło ech ta wiosna..radosna
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
heloł coniedzielne ważenie spowodowało u mnie lekki...szok, otóż przytyłam 40 dag nie wiem, nie wiem, może wczorajsze 2 lampki wina wytrawnego zburzyły ład i porządek w moim organizmie?? wszak minęło (dokładnie wczoraj) pełne 3 miesiące na Optymalnej koleżanka (startuje z wagi 75 kg, 172 cm wzrostu) od tygodnia jest na Montignac'u i już schudła 1 kg zjada sporo węglowodanów (m.in. czekoladę), do tego wszystko sojowe: mleko, parówki, makaron, dużo warzyw, chlebuś itp. więc o co chodzi? dzisiejsze śniadanie: 2 łyżki smalcu (domowy), 1 pieczarka, 2 plastry mortadeli paprykowej, 5 żółtek, 3 kawy Wczorajsza obiado-kolacja jak w/w, tylko dodałam 2 plastry sera goudy jakby nie patrzeć nijak nie przekraczam ani B, ani W miłej niedzieli, ja siedzę w pracy buźka
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Mumi, może za dużo tłuszczu? Proporcje T do B dla mortadeli i żółtek jest 2:1, więc smalec może był zbędny?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
hej ho padam na twarz a wszystko "skuli" zmiany czasu dla mnie jest godzina dwudziesta! mój cór jest cały i zdrów, co¶ jej "strzyknęło" na lekcji......chóru, ale to "bliĽniak", więc wszystko jasne w każdym b±dĽ razie córka działa bez szwanku, pojutrze kontrola u znachora ach adampio masz rację nie mam kontroli nad tym co jem!! mea culpa co dorwę, a nie ucieknie, to zjem, dzi¶ szprotki w sosie pomidorowym, aaaa i ukradłam dzieciom 2 kęsy schaboszczaka nie czuje głodu, jem, żeby przeżyć ale! odczytuj±c Twój post, w którym słusznie mnie łajesz, postanowiłam zrobić sobie "dzień dobroci" dla mumi, więc ugotowałam 2 golonka mniam ale narzeczony był pierwszy ja dostałam skórki z chrzanem i musztard±, mniam a dzi¶ ..tylko proszę nie krzyczeć! po raz pierwszy upiekłam chleb..taki prawdziwy! bez żadnych dodatków, w roli głównej m±ka pszenna, żytnia (m±ka ), drożdże, woda, ot..cała filozofia jestem dumna z siebie Wy pewnie trochę mniej smalec się robi (to m.in. dla mnie) jak mój z szychty wróci to się ucieszy do tego pachnie schab z jałowcem i rozmarynem, ach pozdrawiam wszystkich baaardzo ciepło ech ta wiosna..radosna DO, to nie jest jakaś tam dieta odchudzająca bez "chlebusia", tylko poprawny styl jedzenia, powodujący cofanie się chorób.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie powinno się ŻO, ani DO porównywać z jakimiś dietami odchudzającymi.
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
Mumi, może za dużo tłuszczu? Proporcje T do B dla mortadeli i żółtek jest 2:1, więc smalec może był zbędny?
Teresa oto dane z liczydła, moje dzisiejsze śniadanie: B 21,5 T 82,7 W 1,7
|
|
|
|
|
|
|
|
|