renia
|
No to super. Gratuluję. A jak długo jesteś na ŻO?
|
|
|
|
|
|
|
Grażyna
Go
|
Dietę optymalną stosuję od dwóch lat
|
|
|
|
|
|
|
Grażyna
Go
|
Na początku robiłam błędy i tyłam . Obecnie tycie -to przeszłość . Wszystkiego nauczyłam się tu na forum . Pozdrawiam Grażyna
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Renia mam 165 cm wzrostu i waże obecnie 60 kg . Pilnuję B i W by nie przytyć - bo przed dietą miałam 20-kg nadwagę ! Pozdrawiam Grażyna
Z tego wynika, że Twój błąd tkwił w za dużej ilości węglowodanów i/lub białka. Jakie stosujesz dzienne, przeciętne BTW?
|
|
|
|
|
|
|
Grażyna
Go
|
Obecnie jem 60gB,60gW-maksymalnie,a T200g-minimalnie. Pozdrawiam-Grażyna
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. U mnie trochę mniej wszystkiego - ale czytam obecnie "Tłuste życie" JK i takie zdanie utkwiło mi w pamięci:"..proporcje miedzy składnikami spożywczymi należy traktować tylko orientacyjnie, gdyż zmieniają się one w zależności od jakości białka i tłuszczów oraz od wielu czynników środowiskowych, takich jak: ciepło, zimno, praca fizyczna, umysłowa, stresy, wiek, choroby, i inne czynniki".
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Ech... te proporcje Wynika , że prporcje nie są 'żelazne' i tak dobrze i tak nieźl, zmieniaćc wedle potrzeb. Jeść tak jak pisze Lutz.
|
|
|
|
|
|
|
dantar66
Go
|
No, ale wtedy można się łatwo pogubić, przecież kombinując można przekombinować. Mnie się właśnie tak zdarzyło i jak bym nie kombinowała tak jest nie najlepiej. Wynika z tego , że jest to jednak trudne, albo ja jestem uszkodzona.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Nie kombinować, jeść to co stworzyła natura i nie bać się tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jeść tak jak pisze Lutz. To znaczy jak? Z tego co ja wiem, to Lutz przyznal racje dr. Kwasniewskiemu, kiedy ten drugi zmienil proporcje pierwszego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Lutz nie okreśslił proporcji. Proporcje wprowadził JK, a Lutz napisał, że Kwaśniewski ma niezłe wyniki w leczeniu.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
W dalszym ciagu nie rozumiem dlaczego mamy jesc jak to Lutz okreslil, skoro nie okresil jak
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Czytałeś Wolfana Lutza? Na pewno zrozumiesz. To jest 'Kwaśniewski' bez wyliczanek.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... To jest 'Kwaśniewski' bez wyliczanek.
Czyli dobre dla zdrowych. Dla chorych powinny być dokładne "wyliczanki" ustalone przez lekarza optymalnego. Dobrze mówię?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
... To jest 'Kwaśniewski' bez wyliczanek.
... "wyliczanki" ustalone przez lekarza optymalnego. Dobrze mówię? Sprawa dyskusyjna z tymi lekarzami opty.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Halina - na pewno nie wszyscy są dobrzy - jak wszędzie..
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wlasnie przeczytalem dlugie fragmenty Lutza, "Zycie bez chleba". Ciekawa pozycja. Bardzo podobne zalozenia do ZO. Generalnie nie powinno sie liczyc bialka tylko zjadac tyle na ile ma sie ochote i tu mowa o tych samychproduktach, ktora sa dozwolone badz zabronione na diecie dr. Jana Kwasniewskiego, tluszczu duzo zas weglowodanow max 72 gr.
To co dr. Jan Kwasniewski pisze na temat " roboty glupiego" czyli niepotrzebna przerobka nadmiaru bialka przez organizm na weglowodany jest jakby przez Pana Lutza pominiete. Dlatego tez tu nie potzreba liczyc ani bialka ani tluszczu tylko pilnowac weglowodanow. Po pewnym czasie organizm sam wyreguluje potzrebne ilosci zjadanych ilosci BTW.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Jesz tak że aż dziw że jeszcze nie masz arytmii. Jak Cię dopadnie to daj znać.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czy to byla odpowiedz na moj post?
|