liny
Go
|
Witam. Jestem na DO od prawie 5 miesięcy. Do swiąt było super, jednak w czasie swiąt trochę przekroczyłam B i W. Zaczęła mnie boleć nerka. Mimo, że po swietach wróciłam do proporcji 40-130-50 i bardzo pilnuję białka nerkę cały czas czuję. Badanie paskami nie wykazało ciał ketonowych ani glukozy. Przed DO nie chorowałam na nerki, ani na nic innego. Czy ktoś poradził sobie z podobnym problemem? Proszę o rady co z tym zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
A pijesz dużo wody? To bardzo ważne gdy nerka doskwiera.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Ja nawet dochodowałam się kamieni. Kiedy jadłam za dużo białka nie tylko bolały mnie nerki ale i miałam bóle w lewym boku. Nie wiem czy mam jeszcze kamienie ale bóle ustąpiły po zmiejszeniu białka i zwiekszeniu warzyw (marchew, seler i ziemniaki). Zaczęłam też pić wode " Muszynę" i raz lub dwa dziennie zaparzoną pokrzywę a ograniczyłam herbatę chociaż z tą czasem przesadzam. Jak się ma z tym problemy to trzeba troche poczytać o produktach zasado i kwasotwórczych. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Witam. Jestem na DO od prawie 5 miesięcy. Do swiąt było super, jednak w czasie swiąt trochę przekroczyłam B i W. Zaczęła mnie boleć nerka. Mimo, że po swietach wróciłam do proporcji 40-130-50 i bardzo pilnuję białka nerkę cały czas czuję. Badanie paskami nie wykazało ciał ketonowych ani glukozy. Przed DO nie chorowałam na nerki, ani na nic innego. Czy ktoś poradził sobie z podobnym problemem? Proszę o rady co z tym zrobić.
Zaczynaj dzien bez bialka zwierzecego. Zrob sobie dzien bez bialka ale z tluszczem i warzywami niskoweglowodanowymi i obserwuj.Jejzeli nie wystarczy jeden dzien do obserwacji,zrob nastepny. Jezeli sobie sama nie pomozesz,odwiedz lekarza optymalnego. Wiecej znajdziesz tutaj na forum,wyszukujac odp.dzial oraz wpisujac hasla w wyszukiwarke.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dr Jan Kwaśniewski odpowiedzi na listy ,poszukaj jak to z tymi nerkami ,polecam ,zachęcam
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Operacja się powiedzie, a gostek na dializy i po sprawie. Jeszcze będzie dziękować...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tak dializa dziala natychmiastowo , wedlug procedury medycznej ,to bardzo wazne ,bo nikt nie bierze odpowiedzialności
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A jednak ,procedury medyczne są najlepszym lekarstwem .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo jak pacjent leży na brzuchu, to łatwo pomylić co prawe, a co lewe, bo zwykle leży na plecach...
|
|
|
|
|
|
|
|
|