Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: PYTANIE. (Przeczytany 25882 razy)
|
kaja711
Go
|
Jestem na DO już ponad 4 miesiące i chciałabym wiedzieć ile powinnam jeść białka,tłuszczy i węgli po przebudowie organizmu,bo czytając różne wątki na tym forum to pewnie i ja popełniam błędy.Na początku jadłam to co zalecał dr Kwaśniewski w przykładowym jadłospisie w swojej książce. Mam 163 cm wzrostu ,ważę 77kg .
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jestem na DO już ponad 4 miesiące i chciałabym wiedzieć ile powinnam jeść białka,tłuszczy i węgli po przebudowie organizmu,bo czytając różne wątki na tym forum to pewnie i ja popełniam błędy.Na początku jadłam to co zalecał dr Kwaśniewski w przykładowym jadłospisie w swojej książce. Mam 163 cm wzrostu ,ważę 77kg .
Czy jadasz zbilansowane, czyli zgodne z zalozeniami diety (BTW) posilki?
|
|
|
|
|
|
|
kaja711
Go
|
Tak
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Tak
Jezeli "TAK", to w czym problem?
|
|
|
|
|
|
|
kaja711
Go
|
Tak
Jezeli "TAK", to w czym problem? Chcę się upewnić że jem odpowiednią ilość BTW ,bo ostatnio od 3 tygodni nic nie chudnę.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
ile powinnam jeść Człowiek przeważnie jada do woli.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Tak
Jezeli "TAK", to w czym problem? Chcę się upewnić że jem odpowiednią ilość BTW ,bo ostatnio od 3 tygodni nic nie chudnę. Jezeli jesz trzy razy dziennie, to trzeci i zarazem ostatni posilek na noc, powinny btc sam wegiel bez tluszczu w ilosci optymalnej w stosunku calodniowym. Czyli najlepiej nie jesc wegla dziennienie albo bardzo malo a na noc zjesc np 200 gr wegla skrobiowego ale bez tluszczu
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
podaj swoj jadlospis z ostatnich dni,to wspolnie pomozemy,w zmienie jadlospisu.Pewnie jadasz zbyt duzo bialka i tluszczu???Ja waze 59-60 kg/164cm
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
200 g węglowodanów? Czy to nie literówka?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
TO NAWET NIE LITEROWKA. OCZYWISCIE 200 GR WARZYW ZAWIERAJACYCH WEGLOWODANY SKROBIOWE. TO MIALEM NA MYSLI. Razem moze bedzie 30 gr wegla !!!!! Sorry
|
|
|
|
|
|
|
kaja711
Go
|
podaj swoj jadlospis z ostatnich dni,to wspolnie pomozemy,w zmienie jadlospisu.Pewnie jadasz zbyt duzo bialka i tluszczu???Ja waze 59-60 kg/164cm Mój jadłospis to ; sniadanie 1 jajko +2 żółtka usmażone na 20 g smalcu+50 g cebuli kawa ze śmietaną 30% lub herbata z cytryną obiad 100g ziemniaków lub frytek , kotlet 150 g z karkówki lub ze schabu + 100g pomidora kolacja często 50 g gorzkiej czekolady, albo 50 g ziarna słonecznika
|
|
|
|
|
|
|
Czesław
Go
|
bo ostatnio od 3 tygodni nic nie chudnę.
A to może przyszła pora na wysiłek fizyczny?. Bez tego gnuśnieje się i popada w depresję.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
podaj swoj jadlospis z ostatnich dni,to wspolnie pomozemy,w zmienie jadlospisu.Pewnie jadasz zbyt duzo bialka i tluszczu???Ja waze 59-60 kg/164cm Mój jadłospis to ; sniadanie 1 jajko +2 żółtka usmażone na 20 g smalcu+50 g cebuli kawa ze śmietaną 30% lub herbata z cytryną obiad 100g ziemniaków lub frytek , kotlet 150 g z karkówki lub ze schabu + 100g pomidora kolacja często 50 g gorzkiej czekolady, albo 50 g ziarna słonecznika Szybko liczac w glowie, mysle, ze jesz duzo wegla: ziemniak: 17 gr jak frytki to 34 g cebula okolo 8 gr pomidor 8 gr czekolada 30 gr slonevznik 30 gr Dozo wegla i nieciekawie !!
|
|
|
|
|
|
|
kaja711
Go
|
podaj swoj jadlospis z ostatnich dni,to wspolnie pomozemy,w zmienie jadlospisu.Pewnie jadasz zbyt duzo bialka i tluszczu???Ja waze 59-60 kg/164cm Mój jadłospis to ; sniadanie 1 jajko +2 żółtka usmażone na 20 g smalcu+50 g cebuli kawa ze śmietaną 30% lub herbata z cytryną obiad 100g ziemniaków lub frytek , kotlet 150 g z karkówki lub ze schabu + 100g pomidora kolacja często 50 g gorzkiej czekolady, albo 50 g ziarna słonecznika Szybko liczac w glowie, mysle, ze jesz duzo wegla: ziemniak: 17 gr jak frytki to 34 g cebula okolo 8 gr pomidor 8 gr czekolada 30 gr slonevznik 30 gr Dozo wegla i nieciekawie !! Być może jem za dużo węgla,ale po zjedzeniu obiadu jestem jeszcze głodna i chodzi za mną nieraz coś słodkiego,więc wtedy wcinam czekoladę i już apetyt na cokolwiek mi mija. Co miałeś na myśli pisząc NIECIEKAWIE?
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
kaja711 - ciągnie Cię do słodkiego, bo organizm domaga się dożywienia. Zrezygnuj z czekolady, odpuść sobie pomidory (beznadziejne o tej porze roku) i lepiej do śniadania dorzuć jedno żółtko. Gdy dołożysz trochę tłuszczu do diety, to nawet nie zerkniesz na słodycze.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
tez mam pytanie mam nadzieje, ze ktos sie orientuje
czy kupna kapusta kiszona (sauerkraut), taka zwyczajna w sloiku - czy ona zawsze jest pasteryzowana? bo czasami jest napisane wyraznie, ze tak, a czasami nic o tym nie wspominaja, ale moze jest to obowiazkowy etap produkcyjny i innej kapusty sie nie kupi (tak jak mleka)?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
podaj swoj jadlospis z ostatnich dni,to wspolnie pomozemy,w zmienie jadlospisu.Pewnie jadasz zbyt duzo bialka i tluszczu???Ja waze 59-60 kg/164cm Mój jadłospis to ; sniadanie 1 jajko +2 żółtka usmażone na 20 g smalcu+50 g cebuli kawa ze śmietaną 30% lub herbata z cytryną obiad 100g ziemniaków lub frytek , kotlet 150 g z karkówki lub ze schabu + 100g pomidora kolacja często 50 g gorzkiej czekolady, albo 50 g ziarna słonecznika Szybko liczac w glowie, mysle, ze jesz duzo wegla: ziemniak: 17 gr jak frytki to 34 g cebula okolo 8 gr pomidor 8 gr czekolada 30 gr slonevznik 30 gr Dozo wegla i nieciekawie !! Być może jem za dużo węgla,ale po zjedzeniu obiadu jestem jeszcze głodna i chodzi za mną nieraz coś słodkiego,więc wtedy wcinam czekoladę i już apetyt na cokolwiek mi mija. Co miałeś na myśli pisząc NIECIEKAWIE? Rozmumiem, ze jedzenie optymalne ma byc proste, ale jesc nasiona slonecznika, jak o posilek!!!!??? Bez przesady. ZO/DO to przygoda kulinarna a nie ucieczka z kuchni. Poza tym w Twojej diecie nie ma tluszczu. Czy znasz dzienne BTW? Na czym smazysz tego kotleta ? Dzienna porcja 20 gr sloniny do jajek to nie jest ilosc tluszczu dla optymalnego!!! Jezeli nie zachowujesz BTW 1: 2,25 - 3,5 : 0,5 to nie jestesna DO/ZO i mozesz sobie tylko zaszkodzic. Wowczas jest lepiej jesc jak 99,5% Polakow. ......i nie konstatuje sie przynajmniej, ze ZO noe pomaga
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Skoro kapusty kwaszonej nie nakładają do słoika podczas transakcji kupna-sprzedaży, kapusta leży sobie w słoiku zapasteryzowana - innej możliwości nie ma
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
podaj swoj jadlospis z ostatnich dni,to wspolnie pomozemy,w zmienie jadlospisu.Pewnie jadasz zbyt duzo bialka i tluszczu???Ja waze 59-60 kg/164cm Mój jadłospis to ; sniadanie 1 jajko +2 żółtka usmażone na 20 g smalcu+50 g cebuli kawa ze śmietaną 30% lub herbata z cytryną obiad 100g ziemniaków lub frytek , kotlet 150 g z karkówki lub ze schabu + 100g pomidora kolacja często 50 g gorzkiej czekolady, albo 50 g ziarna słonecznika Szybko liczac w glowie, mysle, ze jesz duzo wegla: ziemniak: 17 gr jak frytki to 34 g cebula okolo 8 gr pomidor 8 gr czekolada 30 gr slonevznik 30 gr Dozo wegla i nieciekawie !! Być może jem za dużo węgla,ale po zjedzeniu obiadu jestem jeszcze głodna i chodzi za mną nieraz coś słodkiego,więc wtedy wcinam czekoladę i już apetyt na cokolwiek mi mija. Co miałeś na myśli pisząc NIECIEKAWIE? Rozmumiem, ze jedzenie optymalne ma byc proste, ale jesc nasiona slonecznika, jak o posilek!!!!??? Bez przesady. ZO/DO to przygoda kulinarna a nie ucieczka z kuchni. Poza tym w Twojej diecie nie ma tluszczu. Czy znasz dzienne BTW? Na czym smazysz tego kotleta ? Dzienna porcja 20 gr sloniny do jajek to nie jest ilosc tluszczu dla optymalnego!!! Jezeli nie zachowujesz BTW 1: 2,25 - 3,5 : 0,5 to nie jestesna DO/ZO i mozesz sobie tylko zaszkodzic. Wowczas jest lepiej jesc jak 99,5% Polakow. ......i nie konstatuje sie przynajmniej, ze ZO noe pomaga Do adampioProszę zaprzestać produkcji takich krzaków!
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3
|
|
|