forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-19, 06:48:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
659789 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Chleb "galicowy"
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Chleb "galicowy"  (Przeczytany 4620 razy)
adampio
Gość


Email
Chleb "galicowy"
« : 2009-01-19, 22:47:05 »

No coz, to znowu ja. Nikt nic nie pisze w tym najbardziej ciekawym dziale. Ale ja zaprosilem dwie Panie, ktore na pewno tu beda.....

Kristano, zrobilem cos, czego sie balem, ale mi wyszlo......super chleb.

250 gr bialka
200 gr zoltka
100 gr masla
200 gr maki z pestek dynii

maslo do wysmarowania "keksowki"
bulka tarta do posypania tych keksowek

Tych dwuch ostanich pozycji nie licze.

Robimy chleb jak Pan Dr. Jan Kwasniewski, czyli
1.Wlaczamy piekarnik na 200 st
2. Smarujemy keksowke
3. ubijamy 250 gr bialka na sztywna piane
4. Dodajemy po jednym zoltku, caly czas ubijajac
5. dodajemy zoltka, po jednym, nie przerywajac ubijania
6. Do tej masy dodajemy po lyzce maki z pestek dynii
7. caly czas mixujemy
8. na koniec wlewamy roztopione ale zimne maslo i w dalszym ciagu mieszamy ( dla kobiet to zadna nowosc ) hihihihihi
9. Do rozgrzanego pieca wkldamy nasz chleb, na okolo godz na 180 stopni. Ale jezeli po pol godzinie, widzimy, ze brzegi odchodza, to chleb jest dotowy.

Nikt nie musi tego chleba jesc. Ja uwazam, ze jest PONADSUPER!!!
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: Chleb "galicowy"
« Odpowiedz #1 : 2009-01-19, 22:54:22 »

Nie chwalac sie, ani nikogo innego ( tu wiemy kogo mam na mysli, prawda Kristano ) to moge tylko powiedziec, ze to jest poki co najlepszy polski chleb. NIE, nie sprzedam nikomu innemu patentu, tylko Wam, optymalnym. Dla Was lezy w dziale, ktory znaci . Inni....no coz oni tego chleba ni ebeda chcieli miec....tam nie ma "maki"!!!!
Zapisane
renia
Gość


Email
Odp: Chleb "galicowy"
« Odpowiedz #2 : 2009-01-19, 23:06:24 »

Jak tak zachwalasz, to też go wypróbuję ,ale najpierw muszę zjeść swój, przynajmniej połowę, bo drugą połowę zamroziłam. Sama w domu jem taki chleb, więc to trochę potrwa. Ja wszystkie składniki wrzuciłam do miski i zmiksowałam, bez żadnych ucierań, jedynie białka zmiksowałam na sztywną pianę. Czy z "Twoim" chlebem można by też tak iść na łatwiznę?
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: Chleb "galicowy"
« Odpowiedz #3 : 2009-01-20, 07:22:43 »

Ja tez jestem jedyny, ktory jje ten chleb.
Nie bardzo widze mozliwosc "wrzucenia" wszystkiego do miski i miksowac.
Lepiej trzymac sie przepisu, tak mysle.
Zapisane
kristan
Gość


Email
Odp: Chleb "galicowy"
« Odpowiedz #4 : 2009-01-20, 07:34:15 »

Jest oki- nie wiem tylko czy ta odpowiedz pójdzie , bo otrzymałem szlaban. Kilka moich wpisów zostało skasowanych. Przecieram oczy ze zdumienia...ja , za co???. A może to tylko pomyłka-tak tez sie zdarza. Zobaczymy...
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: Chleb "galicowy"
« Odpowiedz #5 : 2009-01-20, 09:13:20 »

Jest oki- nie wiem tylko czy ta odpowiedz pójdzie , bo otrzymałem szlaban. Kilka moich wpisów zostało skasowanych. Przecieram oczy ze zdumienia...ja , za co???. A może to tylko pomyłka-tak tez sie zdarza. Zobaczymy...


To musi byc pomylka !!!!
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 17 zapytaniami.