kriss
Gość
|
Dzis jest juĹź po anginie zostal mi jeszcze kaszel -rano mokry,a po poĹudniu suchy. przed wczoraj miaĹam stawiane banki,sadze ze duĹźo pomogly,a oprucz tego zjadalam duĹźo zĂłĹtek. DiĹ nawytapialam sporo sĹoniny i ugotowaĹam pyszny rosóŠna podgarlu ,prosto ze wsi-pycha teraz na takim Ĺźarciu to moze byÄ tylko lepiej.KawaĹ pogardla zjadlam z musztardÄ
na kolacjÄ. WziÄlam teĹź sobie bardziej do serca rady lekarki i zaczynam zapisywaÄ co i kiedy rotuje ,bo jakoĹ mi to sie ostatnio poprzestawialo Rotowalam jak mi sie przypomniaĹo
|
|
|
|
|
|
|
renia
Gość
|
Tak bardzo podgardle to lubiaĹa tyko Edyta
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Gość
|
ja dziĹ pierwszy raz zjadlam ,i posmakowalam wcale jej sie nie dziwie.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Gość
|
Tak bardzo podgardle to lubiaĹa tyko Edyta Wolne Ĺźarty... Po prostu nie kaĹźdy widzi sens, aby obwieszczaÄ tÄ oczywistoĹÄ caĹemu Ĺwiatu...
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Gość
|
Edyta to chyba rzeczywiscie z podgadla sobie Ĺźarty stroiĹa A ja na serio mĂłwiÄ Ĺźe posmakowalam
|
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Gość
|
kriss jak lubisz czosnek to dodaj sobie do tego rosolu zabek czosnku lyzke masla i zoltek ile chcesz. Mnie osobiscie taka mixtura nie smakujem ale pije z kubka z zatkanym nosem i na drugi dzien jestem zdrowa. Moje dzieciaki rowniez.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Gość
|
A sobie wyobrazcie Ĺźe odkÄ
d zaczÄlam rotowaÄ mleczne to przestalam w ogĂłle jesÄ maslo. bo jak mam dzieĹ na mleczne to zjem sobie sernik wiedenski albo bitÄ
smietane i na maslo juĹź nie mam moĹźliwosci Ale z tym czosnkiem to fajna sprawa bo bardzo go lubie.Tak zrobie.a şóĹtek to bijÄ rekordy w jedzeniu ich bo dziĹ aĹź 10 zjadlam,w roĹźnej postaci Podgardle z musztarda tez zaliczylam
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Gość
|
Kriss na kaszel zrob sobie syrop z cebuli. cebulke w kostke lyzke miodu albo cukru a jak wypusci sok wcisnij cala cytryne. mozna dodac czosnek. Moj starszy syn tak lubi ten syrop ze nawet te cebule zjada. Tez lecze go bankami i czym sie da oby bez antybiotykow. Na gardlo gotuje ziemniaki tluke i do szmacianej torby i na szyje. Trzymam az wystygna . To pomaga na bol gardla. Tak samo jak szklanka wody z lyzeczka soli i co godzine ide plukac gardlo.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Gość
|
Ten syropek to juĹź o nim sĹyszalam ,tylko ten miĂłd albo cukier w nim mnie przeraza Mam problem z droĹźdzyca i nic mi nie wolno co zawiera odrobine cukru takĹźe niewiem czy zarezykujÄ Co o tym sÄ
dzisz? bo kaszel mam straszny
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Gość
|
Nie wiem co moznabyloby dodac zamiast cukru albo miodu. Moze stewia. Mialam kiedys w domu. Mnie osobiscie niezbyt smakowala ale jako lekarstwo moznaby bylo uzyc. Ja kupilam przez ebay chyba z Brazyli
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Gość
|
Masz gesi smalec? Tez pomaga na kaszel. Musialby ktos mocno nim ciebie natrzec na plecach i piersiach. Naprawde skutkuje. Jak nie masz smalcu to moze masz spiritus. Nacieranie tez pomaga. Ja przez caly zeszly rok zuzylam na rodzinie pol litra spiritusu. MOj tata nie moze przezalowac ze wodke marnuje ( zart) No i szalwia do picia do plukania jamy ustnej.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Gość
|
znasz sie na receptologi?? masowanie receptorow gardla tez pomaga.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Gość
|
Krystyna,  czy myĹlisz otym samym Niestety... teĹź tak myĹlÄ...  PoczytaĹam sobie jej wszystkie posty (przypominam: wystarczy kliknÄ
Ä jej nick) ktĂłre przeczytane razem utworzyĹy niczym puzzle znany nam obraz - klasyczne kpiny i typowe dla niej pajacowanie...  Z pewnoĹciÄ
IP byĹby uzupeĹnieniem tego wniosku, ale ta informacja zapewne pozostanie tajemnicÄ
Wielkiego Brata...Â
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Gość
|
Krystyna. Czy to co napisalaĹ tyczy sie mnie?
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Gość
|
znasz sie na receptologi?? masowanie receptorow gardla tez pomaga.
Receptologie stosuje.Nawet wczoraj stosowalam .ale miaĹam tylko sil na masowanie punktow limfatycznych.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Gość
|
Masz gesi smalec? Tez pomaga na kaszel. Musialby ktos mocno nim ciebie natrzec na plecach i piersiach. Naprawde skutkuje. Jak nie masz smalcu to moze masz spiritus. Nacieranie tez pomaga. Ja przez caly zeszly rok zuzylam na rodzinie pol litra spiritusu. MOj tata nie moze przezalowac ze wodke marnuje ( zart) No i szalwia do picia do plukania jamy ustnej. gÄsiego smalcu nie mam ale spirytus jutro kupie,choÄ dzis czuje sie juĹź o wiele lepiej JuĹź mnie tak nie meczylo,moze pogoda ma duzy wplyw bo u nas byĹo dzis sĹonecznie,a ja zawsze lepiej oddycham w taka pogode.
|
|
|
|
|
|
|
|