Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wątek: Dodatki do potraw (Przeczytany 33917 razy)
|
Ĺmjetana
Gość
|
Witam wszystkich,chcialbym sie dowiedziec jakich dodatkow do potraw uzywacie?moga to byc kremy,sosy,przyprawy itp. Ja polecam chrzan,nie wiem czy podzielicie moje zdanie ale ja uwazam ze to samo zdrowie Dobre sa tez ziola prowansalskie(to z kuchni francuskiej),mozna je kupic w kazdym markecie:) A co myslicie o majonezach,musztardach,ketchupach itp.?Jakie przyprawy uwazacie za dobroczynne? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
ja mysle, ze szczegolnie dobroczynny jest ketchup mozna nim malowac wzorki na kanapkach z serem, np. usmieszki, kwiaty, serduszka - jak to mowia przez zoladek do serca, ogranicza nas tylko wyobraznia dalej moze sluzyc tez jako sztuczna krew albo jako maseczka enzymatyczna - peeling taki ketchup to swietna rzecz
|
|
|
|
|
|
|
renia
Gość
|
Ĺmjetana,uwaĹźam,Ĺźe najlepsza jest Ĺmietana
|
|
|
|
|
|
|
Ĺmjetana
Gość
|
@flo majonezem i musztarda tez mozna malowac wzorki dobroczynnosc dla zdrowia o to pytam
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Jako dodatku do moich potraw stosuje mieso i warzywa, bo podstawa obiadu jest tluszcz. Te dwa gramy ziol provansalskich, ktore dodasz do swoich potraw maja tylko walory smakowe. A z warzyw najbardziej lubie: pieczarki, pomidory, brokuly, kalafior, fasolke szparagowa,marchew, pasternak, seler, kapuste pod kazda postacia i jeszcze milion innych, byle po obrobce cieplnej i w duzej ilosci tluszczu.
Zamiast keczupu, ktory ma same emulatory, smaze pomidory z puszki. W miejsce majonezu dodaje maslo albo smietane 38%
Co nie znaczyk, ze nie mozn a jesc kechupu czy majonezu!!!!
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
ja mysle, ze szczegolnie dobroczynny jest ketchup mozna nim malowac wzorki na kanapkach z serem, np. usmieszki, kwiaty, serduszka - jak to mowia przez zoladek do serca, ogranicza nas tylko wyobraznia dalej moze sluzyc tez jako sztuczna krew albo jako maseczka enzymatyczna - peeling taki ketchup to swietna rzecz
najlepsze jednak maseczka,z zoltek i oliwy z oliwek,z pierwszego tloczenia,moze byc rowniez sam smalec.  Wyprobowane,tanie i daje EFEKTY
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
najlepsze jednak maseczka,z zoltek i oliwy z oliwek,z pierwszego tloczenia,moze byc rowniez sam smalec.  Wyprobowane,tanie i daje EFEKTY zaaaartowaaaalam (/trolowalam) kodar, ty mi lepiej powiedz kochana, co zrobic jak "ktos" przedawkuje tluszcz i strasznie mu/jej ciazy na zoladku, bleh
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
idz,kochana do toalety(u mnie przedawkowanie tluszczu tak dzialalo,ze rwalo ze mnie niemilosiernie :lol:A moze bylo zbyt duzo weglowodanow wraz z tluszcczykiem???,oj nie dobrze...Ziolowe herbatki w postaci miety albo innych,w duzych ilosciach,no i ..........poscik
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
..........poscik "a ja jezeli pan pozwoli, z przyjemnoscia" yyy.......juz nic........ juz nigdy.......
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
..........poscik "a ja jezeli pan pozwoli, z przyjemnoscia" yyy.......juz nic........ juz nigdy....... no to ewidentene przejedzenie,o jdlugo,ty dlugo polezysz w lozeczku,i nic jesc nie bedziesz....dieta scisla
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Gość
|
kodar, ty mi lepiej powiedz kochana, co zrobic jak "ktos" przedawkuje tluszcz i strasznie mu/jej ciazy na zoladku, bleh mimo ze nie jestem kochana kodar , to z checia podziele sie moim patentem (starym jak swiat). Na przejedzenie tluszczem najlepszy jest duzy lyk mocnego alkoholu. Ja preferuje Tequile. Jak reka odjal.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
si, tequilla = panaceum na cale zlo zapamietam... szkopul w tym, ze ja prawie nie pije od dluzszego czasu + mam nadzieje, ze "nie bedziemy repetowac", bo poki co mam nauczke na dluuuugo
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
JakieĹ wariactwo! ZlazĹem 4 sklepy rano, Ĺźeby kupiÄ "WegetÄ", ale takÄ
normalnÄ
, z glutaminianem, nigdzie nie byĹo, same "zdrowe" i niesmaczne wersje bez gluta. Dopiero w zwykĹym, osiedlowym, i to w godzinach seniora, dostaĹem oryginalnego "Kucharka", no!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Z normalnÄ
VegetÄ
w spoĹźywczych od dĹuĹźszego czasu sÄ
jakieĹ kĹopoty, ale moĹźna zamĂłwiÄ w necie...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|