Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: szczawiooctan i inne takie (Przeczytany 42481 razy)
|
Gavroche
|
Fiu, fiu, fiu ... . Dośpiewałem sobie. * Pięknie śpiewasz
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Cacko wywlokłeś, to pieję. W życiu takiego czegoś nie widziałem. Czas wysoko podbić temumu statystyki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Muszę to przemyśleć, ale każda komórka, każdego narządu, czy tkanki, posiadjąca pełen garnitur chromosomowy, jest w stanie przeprowadzić pełen metabolizm i tak raczej się dzieje. Nie zakładam też, że mitochondria wątroby są "upośledzone". Czy wątroba korzysta z ciał ketonowych, jako substratu energetycznego? - raczej nie, bo nie musi mając do dyspozycji wystarczającą ilość acetylo-CoA, ale gdyby musiała? - to by korzystała. Prawda?. Specjalizacja raczej usypia tylko pewne "zbędne" geny. Tak myślę z rana i na gorąco i nie twierdzę, że się nie mylę.
PS bardzo dziękuję za ciekawe linki.
To jeszcze fajne.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Koniecznie wyrwę z kontekstu. ... specjalizacja raczej usypia... Nie zasnę dopóty, dopóki choć raz dziennie w ten wątek kliknę. Oczywiście poza autowygnaniem, do Ostrzyc- na przykład. *
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
O! Tu są bardzo zajmujące informacje.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Znakomiuty temat, szczaw i mirabelki (ocet mirabelkowy) to moje ulubione potrawy..
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
A to. ... PS pozostaje kluczowe pytanie: dlaczego mózg nie wytworzył sobie zabezpieczenia przed niedotlenieniem uniemożliwiającym produkcję ATP? odpowiedź: bo on rządzi i "zawsze się wyżywi" PS bis w krytycznej sytuacji zawsze może urządzić "okrągły stół" jeśli nie jest zbyt późno O! To jest lepsze niż strona opowieści o praskich garnuszkach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Fiu, fiu, fiu ... . Dośpiewałem sobie. * Pięknie śpiewasz Ba! Mię zarówno podczas śpiewu, jak i w tańcu muzyka w ogóle nie przeszkadza. I nie pitol, że było! *
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Fiu, fiu, fiu ... . Dośpiewałem sobie. * Pięknie śpiewasz Ba! Mię zarówno podczas śpiewu, jak i w tańcu muzyka w ogóle nie przeszkadza. I nie pitol, że było! * Nie pomnę, skleroza od tego podgardla z chlebem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|