|
Gavroche
|
Jak się tak kryje, to jaki paiakan wyjdzie
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
oj, dziwny ten markietowy naród. Zawinąłem dwie kasty śmietanki - 40 szt . I ....... zaczęło się. Ludzie zaczęli brać na wyścigi, po 10 szt . Myśleli, że to coś atrakcyjnego Homo-markietus. Będą kiedyś archeolodzy odkopywać
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ogłupiasz ludzi, a oni i tak już nie wiedzą co kupować...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Spokojnie, dostaną mydlanej kupy, to im śmietanka przejdzie na wieki wieków...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
200g 30% 1.49PLN ==== 24.83 PLN/kg
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spokojnie, dostaną mydlanej kupy, to im śmietanka przejdzie na wieki wieków... I tylko wieko ostanie...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No to rzeczywiście sridl.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
200g 30% 1.49PLN ==== 24.83 PLN/kg
'' podaruj sobie trochę luksusu ''
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Też skończyłem rotować mleczne. Od kilku miesięcy w ogóle ich nie jem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A masełko?
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Ogólnie to ostatnio jadę głownie na jajkach i szmalcu. Czasem jakieś mięso.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak to dzieci do trzeciego roku życia i staruszków powyżej osiemdziesiątki się karmi, przy czym smalec jest zbyt ubogi w składniki budulcowe w stosunku do wysycenia energią, a jajca za dużo albuminy dostarczają obciążając niepotrzebnie nerki, a nawet zatruwając krew, szczególnie po dziewięćdziesiątce, więc koniecznie żółtka, ser, cukier, a śmietanką w tym wieku się smalec zastępuje, a nie masłem, bo śmietanka nie dość, że wszystkiego niezbędnego budulca dostarcza, to jeszcze dopaja ... No, ale to informacje tylko dla niektórych naturalnie i proszę sobie nimi głowy nie zawracać.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Lepszą wersją Twojej diety bezmlecznej jest słoninka świeża z żółtkami.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Proporcje jajek do żółtek są jak 2:3. Szkoda mi wywalać wszystkie białka, ale te 6 - 8 białek na dzień raczej nie obciąża bardzo organizmu
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zosi nawet gdybym dobrze zapłacił to by nie zjadła dwóch . . Organizm jak się odzwyczai to nie ma szans wcisnąć tego co nie chce. Widocznie wie co dobre.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Proporcje jajek do żółtek są jak 2:3. Szkoda mi wywalać wszystkie białka, ale te 6 - 8 białek na dzień raczej nie obciąża bardzo organizmu
Nie ma problemu, tylko 30% zjedzonego białego z jajka należy traktować jak węglowodan. Albowiem albumina jest wysoce cukrogenna, a w syndromach metabolicznych szczególnie cukrzycy typ II często nadmiar cukru jest wydalany w postaci albuminy gdyż cukier łatwo zamienia się w albuminę, a egzoalbumina jest metabolicznie praktycznie dawcą grupy aminowej do syntezy endoamin. U zdrowych niskowęglowodanowców albumina może powodować tycie, jeśli się nie potrafi odżywiać zgodnie z zasadami Doktora, ale oczywiście na szczęście zawsze można to wytłumaczyć toksynami, zakwaszeniami, nadmiarem spożytych kcal, a nawet da się to genetycznie wykazać, bez żadnego problemu. W sumie to strasznie to nudne jest... I zaraz trzeba będzie dalej tłumaczyć. Po co ja to piszę! A! Już wiem, dla niektórych się to może przydać.
|
|
|
|
|
|
|
|