Autor
|
Wtek: Koniec z rotacją mlecznych!! (Przeczytany 219903 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ciekawe czy można gdzieś kupić tę pianę po klarowaniu masła, to musi być wypas przeważnie dodaje Zosia do kremu, nieraz do żółtek na patelce, nieraz do sosu. Smaczna.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
A bo to zależy kto pisze ,jak napisałem o smażeniu twarogu z żółtkami ,to tylko śmiech na forum był . Ale dobrze że Admin ma taki wpływ ,bo to na zdrowie Nie zmyślaj! Dziwowali się, że smażyłeś na klarowanym maśle. Że je zdegradowałeś do wartości oliwy. Zosia też nieraz zaczyna smażenie na klarowanym w małej ilości (gdy wymaga wysokiej temperatury), a pod koniec dodaje zwykłego stosowną ilość. . Bo na klarownym w ten sposób obróbka białka wychodzi najkorzystniej Rozwiniesz?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A bo to zależy kto pisze ,jak napisałem o smażeniu twarogu z żółtkami ,to tylko śmiech na forum był . Ale dobrze że Admin ma taki wpływ ,bo to na zdrowie Nie zmyślaj! Dziwowali się, że smażyłeś na klarowanym maśle. Że je zdegradowałeś do wartości oliwy. Zosia też nieraz zaczyna smażenie na klarowanym w małej ilości (gdy wymaga wysokiej temperatury), a pod koniec dodaje zwykłego stosowną ilość. . Ciekawe czy można gdzieś kupić tę pianę po klarowaniu masła, to musi być wypas. Sam wyklaruj i na zdrowie .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A bo to zależy kto pisze ,jak napisałem o smażeniu twarogu z żółtkami ,to tylko śmiech na forum był . Ale dobrze że Admin ma taki wpływ ,bo to na zdrowie Nie zmyślaj! Dziwowali się, że smażyłeś na klarowanym maśle. Że je zdegradowałeś do wartości oliwy. Zosia też nieraz zaczyna smażenie na klarowanym w małej ilości (gdy wymaga wysokiej temperatury), a pod koniec dodaje zwykłego stosowną ilość. . Bo na klarownym w ten sposób obróbka białka wychodzi najkorzystniej Leciutko bez wachań ,tylko wychodze tera bo żem Walenty dziś ,ale biały ser po przez obróbkę zamienia się na najlepsze białko po żółtku .Dlatego Dr Kwaśniewski zawsze mówił o człowieku drapieżniku ,który ma zęby rozum i 10 palców by zdobycz była wartościowa Rozwiniesz?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
A bo to zależy kto pisze ,jak napisałem o smażeniu twarogu z żółtkami ,to tylko śmiech na forum był . Ale dobrze że Admin ma taki wpływ ,bo to na zdrowie Nie zmyślaj! Dziwowali się, że smażyłeś na klarowanym maśle. Że je zdegradowałeś do wartości oliwy. Zosia też nieraz zaczyna smażenie na klarowanym w małej ilości (gdy wymaga wysokiej temperatury), a pod koniec dodaje zwykłego stosowną ilość. . Bo na klarownym w ten sposób obróbka białka wychodzi najkorzystniej Leciutko bez wachań ,tylko wychodze tera bo żem Walenty dziś ,ale biały ser po przez obróbkę zamienia się na najlepsze białko po żółtku .Dlatego Dr Kwaśniewski zawsze mówił o człowieku drapieżniku ,który ma zęby rozum i 10 palców by zdobycz była wartościowa Rozwiniesz? Taki rozum, że nawet napisać jak człowiek nie potrafisz, a smażenie żółtek i twarogu, to na zwykłym maśle, nie na klarowanym. Klarowane to do mięs, a lepiej łój i smalec. Nieźle Ty tego Doktora rozumiesz widzę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
A bo to zależy kto pisze ,jak napisałem o smażeniu twarogu z żółtkami ,to tylko śmiech na forum był . Ale dobrze że Admin ma taki wpływ ,bo to na zdrowie Nie zmyślaj! Dziwowali się, że smażyłeś na klarowanym maśle. Że je zdegradowałeś do wartości oliwy. Zosia też nieraz zaczyna smażenie na klarowanym w małej ilości (gdy wymaga wysokiej temperatury), a pod koniec dodaje zwykłego stosowną ilość. . Ciekawe czy można gdzieś kupić tę pianę po klarowaniu masła, to musi być wypas. Sam wyklaruj i na zdrowie . Ja nie degraduję tak znakomitego tłuszczu, bo to ta piana "odpadowa" jest w nim najlepsza, ale niektórzy pewno ja wyrzucają, odkupię chętnie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Ta pianka polana na kalafiorze lub brukselce - pychota.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
A bo to zależy kto pisze ,jak napisałem o smażeniu twarogu z żółtkami ,to tylko śmiech na forum był . Ale dobrze że Admin ma taki wpływ ,bo to na zdrowie Nie zmyślaj! Dziwowali się, że smażyłeś na klarowanym maśle. Że je zdegradowałeś do wartości oliwy. Zosia też nieraz zaczyna smażenie na klarowanym w małej ilości (gdy wymaga wysokiej temperatury), a pod koniec dodaje zwykłego stosowną ilość. . Bo na klarownym w ten sposób obróbka białka wychodzi najkorzystniej Leciutko bez wachań ,tylko wychodze tera bo żem Walenty dziś ,ale biały ser po przez obróbkę zamienia się na najlepsze białko po żółtku .Dlatego Dr Kwaśniewski zawsze mówił o człowieku drapieżniku ,który ma zęby rozum i 10 palców by zdobycz była wartościowa Rozwiniesz? Taki rozum, że nawet napisać jak człowiek nie potrafisz, a smażenie żółtek i twarogu, to na zwykłym maśle, nie na klarowanym. Klarowane to do mięs, a lepiej łój i smalec. Nieźle Ty tego Doktora rozumiesz widzę. To proste: no bo tak
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
koniec. Można pić codziennie http://www.pb.pl/4433961,34173,mleko-w-niemczech-tansze-od-wodyNa początku maja sieć sklepów Aldi obniżyła cenę mleka z 59 centów za litr do 46 centów, a to oznacza, że tym samym mleko stało się tańsze niż niektóre marki wody mineralnej, informuje portal „Hamburger Morgenpost”. Tropem Aldiego poszły też inne sieci spożywcze. Po ostatnich obniżkach, rolnicy zarabiają teraz mniej niż 30 centów na litrze mleka, a w niektórych przypadkach nawet 18 centów. To drastyczny spadek zysków w porównaniu jeszcze z rokiem 2013, gdy średnia cena za litr wynosiła 42 centy.
Rolnicy twierdzą, że by wyjść na swoje muszą zarabiać przynajmniej 40 centów.
Niemieckie stowarzyszenie mleczarzy jest zdania, że sytuacja jest tak zła, ż części jej członków grozi bankructwo.
Niemieccy mleczarze otrzymują ze środków uniknych dotacje w wysokości 67 mln EUR, jednak ich zdaniem taka pomoc to zdecydowanie za mało.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
To i masło potanieje może
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To i masło potanieje może bez przesady. Dziś kupiłem Masło Extra po 2 zł za 200 gr. Jak potanieje to ludziska mogą się przerzucić . Na razie Kasia po 2,7 cieszy się wzięciem. Bo najlepsza do wypieku babeczek widziałem oferty już po 9,2 za kilogram. Za tanio też nie może być bo przestaną produkować. I dopiero z powodu deficytu i rzadkości dobra - podrożeje
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
W mojej bliższej i trochę dalszej rodzinie już raczej wszystkich przekonałam, że masło lepsze od Kasi
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A to bardzo pochopne postępowanie! Bo margaryny mają naukowo zdrowe fitosterole, a masło to sam chorysterol! Do tego ma aż około 10% pozycji trans, co ponoć jest zabójcze, bo tak powtarzają!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dlatego Kardio margaryny mają takie wzięcie, mimo wysokich cen. 11-18 zł
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Otóż to. To są najlepsze tłuszcze dla tłuszczy! Po to właśnie powstały.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Wstyd mi teraz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|