Radzio
Go
|
Jeszcze cztery kilogramy i będzie dość.
|
|
|
|
|
|
|
Henryk
Go
|
Nowy producent tylko dla Optymalnych z Ostrowa.Na razie. Mistrzostwo świata
|
|
|
|
|
|
|
|
Henryk
Go
|
Nie wiem jak te zdjęcia zmniejszyć.Nie wchodzą ani z telefonu ani z poczty.Ani -ani.Będę próbował dalej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A prześlij je mi na pocztę. Da radę? Ja bym je wstawiła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Henryk
Go
|
Kazałem zrobić dla Optymalnych w Ostrowie Wlkp. 20kg słoniny i 20kg boczku.Wszystko się rozeszło.Leżało sobie ponad tydzień w soli kłodawskiej i w przyprawach,a potem to już tylko piec konwekcyjno-parowy.Cena słoniny 10zł za kg,a boczku 24zł.Smak ? Mistrzostwo świata.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
też bym zszamał, ale za daleko
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może by dało radę sprzedaż wysyłkową zorganizować...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak od Henia, to biorę w ciemno, nawet nie muszę sprawdzać.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Strasznie się uzależniłam od pewnej słoniny. Sprzedają ją m.in na giełdzie kwiatowej i stamtąd mąż ją przywozi. Marynowana z papryką i kolendrą. Niepowtarzalny smak i aromat. Bez niej mój poranek jest niepełny. Teraz jednak, po świętach pewnie sprzedający wzięli urlop i jej nie przywożą. A ja co rano, gdy się zbudzę , zbiegam w nadziei do lodówki, że ją tam spotkam. Inne słoniny mi nie pasują. Ona jedna i tylko ona. Z jajami jest po prostu boska. Cóż mi pozostaje? Tylko uzbroić się w cierpliwość. Zapowiedziałam mężowi, żeby od razu kupił 2 kg. mojej ukochanej.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Strasznie się uzależniłam od pewnej słoniny. Sprzedają ją m.in na giełdzie kwiatowej i stamtąd mąż ją przywozi. Marynowana z papryką i kolendrą. Niepowtarzalny smak i aromat. Bez niej mój poranek jest niepełny. Teraz jednak, po świętach pewnie sprzedający wzięli urlop i jej nie przywożą. A ja co rano, gdy się zbudzę , zbiegam w nadziei do lodówki, że ją tam spotkam. Inne słoniny mi nie pasują. Ona jedna i tylko ona. Z jajami jest po prostu boska. Cóż mi pozostaje? Tylko uzbroić się w cierpliwość. Zapowiedziałam mężowi, żeby od razu kupił 2 kg. mojej ukochanej. Miej litość! Podaj adres.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26718
|
A to przez to, że ma aż 2/3 roślinnych, nienastconych kwasów tłuszczowych i pełna jest toksyn szczególnie z grupy b, d, e, a także toksyn metaliicznych i niemetalicznych z grupy makro i miktotoksyn typu: jod, żelazo, miedź, cynk czy fosfor magnez, potas, sód.... Fuj, bo wiadomo, że tylko warzywa i owoce są "pełne" dlatego tylko dieta 5-8*wio jest jedynie słuszną dietą godną polecenia.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26718
|
Miej litość! Podaj adres. TAK! Jak zaszkodzi, to będzie wiadomo, kto odpowiedzialny!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja dostałem ostatnio marynowaną słoninę z Zamościa. Taka se, zjeść zjem, ale nie robi wow.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zosiu, oni przywożą tę słoninę na Bakalarską , Giełda Kwiatowa. Przywożą czwartek, piątek, sobota. Robią ją w wiosce za Nieporętem. Nie mam adresu, mąż też nie ( pytałam).
|
|
|
|
|
|
|
|