admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26728
|
Może to jacy spekulanci z mafii vatowskiej?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Ja dostałem ostatnio marynowaną słoninę z Zamościa. Taka se, zjeść zjem, ale nie robi wow. Lepiej by było z Lubyczy Królewskiej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Możliwe, choć mi chyba samo marynowane przeszkadza. Grzybki i roślinki tak, ale mięso i ryby raczej nie...
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Marynatą można zafałszować wiek.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czasem niepotrzebnie, bo wędzona, leżakowana rok słoninka jest całkiem dobra.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A! Jak wędzona, to pewnie ma obniżoną stawkę vat i na "podatek cukrowy" się raczej nie łapie! Spekulanci!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja dostałem ostatnio marynowaną słoninę z Zamościa. Taka se, zjeść zjem, ale nie robi wow. Lepiej by było z Lubyczy Królewskiej. Oj, ale to daleko.Zawsze jak jeździłam na Ukrainę to przejeżdżałam właśnie przez Lubyczę Królewską.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Marynatą można zafałszować wiek. Nie bardzo. Jak stara to i skóra nie ta i twarda, nic fałszowanie nie pomoże. Żaden lifting A dobrze zamarynowana i młoda słonina to jak masło. Świeżutka, mięciutka, skórka lekko gumowata, ale da się przeżuć. Mmmmm. I np. dlatego oni teraz nie przyjeżdżają , bo się wysprzedali. I na koniec, mnie malutki , stary kawałek się też trafił. Od razu gołym okiem widać było różnicę. Ale smakowo ok. Skórę natomiast po prostu wyrzuciłam.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A! Jak wędzona, to pewnie ma obniżoną stawkę vat i na "podatek cukrowy" się raczej nie łapie! Spekulanci! Dzisiaj zadowoliłam się surową, surową. To chyba działam na korzyść gospodarki?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Patriotycznie! No ale w końcu podsmażona chociaż trochę była?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Patriotycznie! No ale w końcu podsmażona chociaż trochę była? Surowej nie spożywam. Ładnie ją podrumieniłam. Jutro tez będzie grana słonina z jajami. Nie ma to jak uzależnienie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A jak podsmażona to pod inny PKWiU podchodzi!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja ostatnio boczuch wedzony wcinam, gdzies z rejonow tarnobrzega
|
|