Autor
|
Wtek: Jaki jest mechanizm tycia na diecie optymalnej? (Przeczytany 125574 razy)
|
Daniel
Go
|
Nasza dieta opiera się na tłuszczu, a problem polega na tym, że w jednym posiłku nie da się zjeść dziennej dawki. Tak jak admin napisał, nadmiar zostanie wydalony. Ten błąd popełniałem wielokrotnie i nadal popełniam, ale już ze świadomością. Waga ciała zależna jest od wielu czynników. Można schudnąć 3 kg w parę godzin, po prostu się odwadniając. Gdy zje się dzienną dawkę tłuszczu jednorazowa, to nie oznacza, że wszystko zostanie wchłonięte. Może się okazać, ze tego tłuszczu w bilansie jest za mało i nadal tkwimy w szlaku metabolicznym przerobu węglowodanów czy białka w tłuszcze zapasowe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nasza dieta opiera się na tłuszczu, a problem polega na tym, że w jednym posiłku nie da się zjeść dziennej dawki. Tak jak admin napisał, nadmiar zostanie wydalony. Ten błąd popełniałem wielokrotnie i nadal popełniam, ale już ze świadomością. Waga ciała zależna jest od wielu czynników. Można schudnąć 3 kg w parę godzin, po prostu się odwadniając. Gdy zje się dzienną dawkę tłuszczu jednorazowa, to nie oznacza, że wszystko zostanie wchłonięte. Może się okazać, ze tego tłuszczu w bilansie jest za mało i nadal tkwimy w szlaku metabolicznym przerobu węglowodanów czy białka w tłuszcze zapasowe.
Dlatego nie wolno się głodzić. Jeśli jednak komuś wystarcza jeden posiłek, to luz przecież. Jeśli trzymasz się proporcji, to nie zjesz nadmiaru B i W, wtedy ładnie korzystasz z tłuszczu zapasowego, jak mało.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Dlatego nie wolno się głodzić. Jeśli jednak komuś wystarcza jeden posiłek, to luz przecież. Jeśli trzymasz się proporcji, to nie zjesz nadmiaru B i W, wtedy ładnie korzystasz z tłuszczu zapasowego, jak mało. Tylko, że te proporcje ustalane są wraz z dostarczoną ilością tłuszczu. Gdy jednorazowo zjemy za dużo tłuszczu, to organizm nie zdąży go wchłonąć i część zostanie wydalona. W efekcie tego zmieniają się faktyczne proporcje do tych, które wyliczamy. Samo B i W nie stanowi o DO.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A, o to Ci chodzi Wydalany jest nadmiar tłuszczu, a przewód pokarmowy jest od tego, by powoli dostarczać energii, tłuszcz się do tego świetnie nadaje. Jest tu parę osób co jedzą raz dziennie i da się, może trzeba krótkiego treningu tylko? RG jada raz dziennie i Admin swego czasu tak się żywił... Ja jestem głodny częściej niż raz dziennie, IF na pewno nie dla mnie A tłuszcz w proporcji jest najmniej limitowany przecież.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie mowie o 30 stronach ale tak moze z kilka zdan wiecej jezeli mozna? Ja np dziwie sie ostatnio swoim potrzebom, ktore staram sie wyczuc ale jak na sniadanie (ok 10-12) zjem te 5 zoltek na 2 calych jajkach na masle i z kawalkiem roztopionego sera zoltego to czesto nie mam juz w ogole ochoty na bialko, Nie wiesz,że takie lovecarb`y nie przedłużają życia? A może tak więcej Ww do tego zestawu aminokwasów egzogennych? No i sezon grillowy w pełni, więc i inny zestaw aminokwasów karkówkowych, żeberkowych, łopatkowych może wpaść w ciągu tygodnia.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
" ...przykład pacjenta, który przed ponad 20 laty zażywał amfetaminę, i u którego po zwykłym pójściu do sauny pojawiły się objawy abstynenckie spowodowane uwolnieniem się z zakamarków mezenchymy resztek narkotyków". No to się facet naćpał za darmo... ( i tyle z tego tekstu wyłowiłam )
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
" ...przykład pacjenta, który przed ponad 20 laty zażywał amfetaminę, i u którego po zwykłym pójściu do sauny pojawiły się objawy abstynenckie spowodowane uwolnieniem się z zakamarków mezenchymy resztek narkotyków". No to się facet naćpał za darmo... ( i tyle z tego tekstu wyłowiłam ) " ...Mezenchyma jawi się więc jako olbrzymia gąbka zdolna pochłaniać najróżniejsze substancje, które przez nią przepływają, a niektóre z jej zakamarków są tak schowane, że normalnie przepływająca przezeń woda ich nie przepłukuje. Normalną funkcją mezenchymy jest transportowanie substancji odżywczych i tlenu z krwi do komórek oraz produktów przemiany materii (śmieci) z komórek do krwi. Nietrudno sobie wyobrazić, że jeśli mezenchyma jest zapchana śmieciami, procesy transportu będą utrudnione. Komórki zaczynają się dusić. W końcu dochodzi do ich zatrucia, zaburzenia ich funkcji czyli degeneracji i ostatecznie do śmierci lub zamiany w komórkę nowotworową. "
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
" ...przykład pacjenta, który przed ponad 20 laty zażywał amfetaminę, i u którego po zwykłym pójściu do sauny pojawiły się objawy abstynenckie spowodowane uwolnieniem się z zakamarków mezenchymy resztek narkotyków". No to się facet naćpał za darmo... ( i tyle z tego tekstu wyłowiłam ) Przecież to bzdura jak pałac kultury
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale jaka wygodna, bo te toksyny teraz w mezenchymie się gromadzą, a nie w tłuszczu! W dodatku wątróbka nie hebluje tych toksyn, tylko je upycha na surowo, by potem znienacka zrobić dobrze korzystającemu z sauny! I w końcu mieć objawy abstynencyjne po uwolnieniu narkotyku!?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mezenchyma to tkanka zarodkowa i u "imago" nie występuje. Pewnie chodzi o limfę, ale jak kto myli takie rzeczy, to tylko formuła 4-es zostaje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mezenchyma to tkanka zarodkowa i u "imago" nie występuje. Pewnie chodzi o limfę, ale jak kto myli takie rzeczy, to tylko formuła 4-es zostaje... Czasem tak nazywają dziwaczną tkankę między ekto- i endodermą, ale u bezkręgowców Chyba, że to nowe odkrycie zza oceanu
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Mezenchyma to tkanka zarodkowa i u "imago" nie występuje. Pewnie chodzi o limfę, ale jak kto myli takie rzeczy, to tylko formuła 4-es zostaje... to artykuł Michalaka - dr n. med. mgr inż. Krzysztof Piotr Michalak - lekarz neurolog - nie zna się?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mezenchyma to tkanka zarodkowa i u "imago" nie występuje. Pewnie chodzi o limfę, ale jak kto myli takie rzeczy, to tylko formuła 4-es zostaje... to artykuł Michalaka - dr n. med. mgr inż. Krzysztof Piotr Michalak - lekarz neurolog - nie zna się? Tak się zna, jak go nauczyli.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Religa też się "znał"...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Religa też się "znał"... I dobrze go wyuczyli, ponieważ przeszczepiał świńskie coś tam homo sapiens Choć powszechnie wiadomo,że wieprzowina to "badziew" jest. Nie to samo co kurczak, wołowina...
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Mezenchyma to tkanka zarodkowa i u "imago" nie występuje. Pewnie chodzi o limfę, ale jak kto myli takie rzeczy, to tylko formuła 4-es zostaje... to artykuł Michalaka - dr n. med. mgr inż. Krzysztof Piotr Michalak - lekarz neurolog - nie zna się? Tak się zna, jak go nauczyli. "A mgr inz. Tomasza Kwaśniewskiego uczyli dawno temu i to w szkole średniej,"
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Widzę, że nie pojąłeś aluzji. O mezenchymie powinien wiedzieć każdy, kto pisał maturę i nie łykać jak pelikan każdej bzdury wypisanej w Internecie, ale mogę też szóstoklasistę spytać, czy coś wie o mezenchymie jak wróci ze szkoły. Wątpię, czy dziecię będzie coś wiedziało. Ostatecznie ma jakąś "przyrodę" za przedmiot, a nie biologię.
|
|
|
|
|
|
|
|
|