Autor
|
Wtek: Jak Obnizyc Cholesterol. (Przeczytany 357827 razy)
|
viola44
Go
|
...Moje skromne zdanie jest takie, iz na Diecie Optymalnej nie ma mowy o niedoborach cholesterolu egzogennego....... ... Viola i tutaj tkwi tzw. "przelomowy punkt" gdyby odpowiedz na to pytanie byla "latwa i prosta" to wszyscy lekarze "poszli by z torbami" Na cale szczescie jest dokladnie odwrotnie! Cala "zabawa" jest bardzo dynamiczna i najmniejsze bledy, powoduja wczesniejsze "opadanie wieka trumny"!!! Po prostu chcesz dlugo zyc musisz "zaplacic", jestes "glupio-chytry" to spotka Ciebie "nagroda". "Chytry dwa razy traci" ZYCIE i PIENIADZE !buźka misiaczu, szkoda że nie ma takiego emotikonka co robi cium , kocham Twoje tekściki nawet te o wieku od trumny, ale gdy przeczytałam je pod moim adresem nogi zrobiły mi się jak galaretka ze świnskich nóżek, wyluzuj misiaczku , miej litość nad wątła, anemiczną, bladą jak ściana violunią przecież prawie w każdym produkcie który konsumujemy( TY zresztą również ) jest cholesterol, więc nie mów mi że możemy mieć do czynienia z jego niedoborami , wiem, że wszystko jest dynamiczne, nawet teraz po przeczytaniu tego co do mnie napisałeś jestem świadoma tego, iż przemiany metaboliczne zrobiły obrót o 180 stopni z uwagi na wyższy poziom adrenalinki , tylko spokój może nas uratować.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
kto myśli ten wie obżarciuchy nigdy nie zaznały długowieczności niezależnie od diety( modelu odżywiania)
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
... kocham Twoje tekściki nawet te o wieku od trumny, ale gdy przeczytałam je pod moim adresem nogi zrobiły mi się jak galaretka ze świnskich nóżek,...
Violus KOCHANA ja OGOLNIE napisalem!!! Te "zasady" dotycza rowniez mnie i mojej rodziny!!! Zycie to najcenniejszy dar jakim dysponujemy, warto to sobie uswiadomic jak najpredzej! Po zrozumieniu tej podstawowej PRAWDY wszystko sie zmienia. Otwiera sie droga do 120 lat zdrowego zycia, czy jak sugeruje Ewa do 500 lat. Warto o to zadbac jak najwczesniej.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
... kocham Twoje tekściki nawet te o wieku od trumny, ale gdy przeczytałam je pod moim adresem nogi zrobiły mi się jak galaretka ze świnskich nóżek,...
Violus KOCHANA ja OGOLNIE napisalem!!! Te "zasady" dotycza rowniez mnie i mojej rodziny!!! Zycie to najcenniejszy dar jakim dysponujemy, warto to sobie uswiadomic jak najpredzej! Po zrozumieniu tej podstawowej PRAWDY wszystko sie zmienia. Otwiera sie droga do 120 lat zdrowego zycia, czy jak sugeruje Ewa do 500 lat. Warto o to zadbac jak najwczesniej. Misiuś Kochany! Staram się jak mogę i uwierz wiele rozumiem, myśle że na tyle aby nie dać sobie zrobić krzywdy......
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...obżarciuchy nigdy nie zaznały długowieczności niezależnie od diety( modelu odżywiania)...
Niby to takie trywialne stwierdzenie, a jaka gleboka prawda przeziera. Ludzie obudzcie sie! Wasz los w waszych portwelach!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Misiu, rozładowałam tą adrenalinkę, 200 razy na stepperku, czuje się jak nowo narodzona.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Misiu, rozładowałam tą adrenalinkę, 200 razy na stepperku, czuje się jak nowo narodzona. Violus my "po studiach stacjonarnych" wiemy co dobre a co zle!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
...wartosci "wlaciwych" czyli stezenie 250-350 mg/dl, Jakie masz dowody na to, że to stężenie cholesterolu jest właściwe. wszystkie dowody twierdzace, ze nizsze lub wyzsze od tego jest niezdrowe.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...wszystkie dowody twierdzace, ze nizsze lub wyzsze od tego jest niezdrowe...
Generalnie to liczy sie w tej "grze" cholesterol "zabetonowany" w "miazdzycy". To on jest sprawca szybkiego "opadania wieka trumny"To tak jak woda bedaca podstawa zycia czlowieka, jest zabojcza w drogach oddechowych "topielca"!
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
To takie stwierdzenie typu, ze woda jest zdrowa lub niezdrowa.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
To takie stwierdzenie typu, ze woda jest zdrowa lub niezdrowa. tu nie chodzi o to jaki jest poziom cholesterolu w surowicy, tylko o to w jaki sposób jest metabolizowany, pod wpływem jakich czynników jest syntetyzowany w ścianie naczyń, a tych czynników jest nie mało, jednym z nich jest chroniczny brak ruchu, dobrze myślę prawda?
|
|
|
|
|
|
|
barja
Go
|
Lekarko, żyć 500 lat a po co? Miałoby to sens, gdyby chociaż 10% populacji dożywało tego wieku. Już obecnie 100-latek jest samotny, lekceważony i niezrozumiany przez otoczenie, bo nienowoczesny. Jego doświadczenie nikomu nie jest potrzebne, tak jak on sam. Po co więc żyć tak długo?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...tu nie chodzi o to jaki jest poziom cholesterolu w surowicy...
Viola, nie ma "zmiluj" kazde "ogniwo" w tym labiryncie metabolicznym jest wazne, dlatego, ze wplywa na caly metabolizm. Zupelnie podstawowa sprawa jest ustalenie stanu wyjsciowego "betonu cholesterolowego" i dalej obserwacja jego stanu, w trakcie i po zastosowaniu danego "remedium". Oczywiscie przez caly czs nie tracimy z "oczu" stanu zdrowia watroby, nerek, mozgu, tkanki tluszczowej itp...... Ale nikt nikomu nie zabroni, darmowego, "wysluchiwania" swojego organizmu i wykonywania tego co "mundra glowa" podpowie.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Lekarko, żyć 500 lat a po co? Miałoby to sens, gdyby chociaż 10% populacji dożywało tego wieku. Już obecnie 100-latek jest samotny, lekceważony i niezrozumiany przez otoczenie, bo nienowoczesny. Jego doświadczenie nikomu nie jest potrzebne, tak jak on sam. Po co więc żyć tak długo?
Barja, masz racje, ale tak sie dzieje wylacznie w "swiecie planktonu", w rodzinach ELITARNYCH jest zupelnie odwrotnie. Tak wiec mozna poznac dana rodzine po stosunku do seniorow. Lekcewazenie Seniorow to produkt "lewicowego zwyrodnienia"! Dziekujmy "proletariuszom" z prl!
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Barja, masz racje, ale tak sie dzieje wylacznie w "swiecie planktonu", w rodzinach ELITARNYCH jest zupelnie odwrotnie. Tak wiec mozna poznac dana rodzine po stosunku do seniorow. Lekcewazenie Seniorow to produkt "lewicowego zwyrodnienia"! Dziekujmy "proletariuszom" z prl! misiek padło ci na oczy sowietykusie? to jest produkt wykształciuchowego antymoherowego postympu ostatnich 20 lat ciemnota patriarchów szanowała
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
...tu nie chodzi o to jaki jest poziom cholesterolu w surowicy...
Viola, nie ma "zmiluj" kazde "ogniwo" w tym labiryncie metabolicznym jest wazne, dlatego, ze wplywa na caly metabolizm. Zupelnie podstawowa sprawa jest ustalenie stanu wyjsciowego "betonu cholesterolowego" i dalej obserwacja jego stanu, w trakcie i po zastosowaniu danego "remedium". Oczywiscie przez caly czs nie tracimy z "oczu" stanu zdrowia watroby, nerek, mozgu, tkanki tluszczowej itp...... Ale nikt nikomu nie zabroni, darmowego, "wysluchiwania" swojego organizmu i wykonywania tego co "mundra glowa" podpowie. Ale widzisz misiu, mnie osobiście intryguje jedna rzecz, podaje przykład; masz trójkę ludzi z niskim, prawidłowym i wysokim poziomem cholesterolu , wszyscy Ci ludzie mogą mieć "czyste naczynia" mogą czy nie mogą? mogą prawda? i bierzesz następną trójkę delikwentów o podobnych parametrach i wszyscy oni mogą mieć zaawansowaną miażdzycę, mogą czy nie mogą , mogą prawda? , chodzi mi o to, że niezależnie od poziomu cholesterolu muszą działać dodatkowe czynniki o wiele bardziej ważniejsze od samego parametru poziomu ch. w surowicy, które decyduja o Twoim sławetnym" wieku od trumny..." , to że trzeba czuwać nad stanem nerek, wątroby czy innych narządów to sprawa oczywista...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Lekcewazenie Seniorow to produkt "lewicowego zwyrodnienia"! Dziekujmy "proletariuszom" z prl! Lekceważenie Seniorów , to produkt u którego w głowie znajdziesz to, czym nawozisz swoje warzywka. Pozostaje mu poczekać na takie samo potraktowanie, co wydaje się być równowagą w przyrodzie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
cholesterol "zabetonowany" Dobre. Lekarko, żyć 500 lat a po co? .... Już obecnie 100-latek jest samotny, lekceważony i niezrozumiany przez otoczenie, bo nienowoczesny. Po co więc żyć tak długo?
Tu jest dodatkowy pomocniczy punkt w kwestii, którą chcę rozwiązać. Każdy ma inny sens w życiu i tu są też drzwi do diagnostyki idealnej. Tak wiec mozna poznac dana rodzine po stosunku do seniorow. Lekcewazenie Seniorow to produkt "lewicowego zwyrodnienia"! Dziekujmy "proletariuszom" z prl! DOKŁADNIE! (wg mojej obserwacji)
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Generalnie to liczy sie w tej "grze" cholesterol "zabetonowany" w "miazdzycy". To on jest sprawca szybkiego "opadania wieka trumny"To tak jak woda bedaca podstawa zycia czlowieka, jest zabojcza w drogach oddechowych "topielca"! Cholesterol zabetonowany w miazdzycy? A co ma wspolnego cholesterol z miazdzyca? Masz jakies dowody na to, ze wysokie stezenie cholesterolu wplywa na rozwoj miazdzycy? Czy Ty biezesz juz srodki na obnizenie poziomu stezenia cholesterolu?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
To takie stwierdzenie typu, ze woda jest zdrowa lub niezdrowa. Nieprawda. Jest wiele dowodow na to, ze niski cholesterol ( ponizej 200 mg/dl ) jest nie dobry dla czlowieka. Wiadomo tez, ze ludzie chorzy na raka maja niski cholesterol. Wiadomo tez, ze bedac na ZO/ DO nie moznamiec niskiego cholestrolu o czym mowi Pan dr. Jan Kwasniewski i mowi tez, ze cholesterol w okolicach 300-370 mg/dl jest dobrym. Jakich dowodow jeszcze Wam potrzeba. Z sekcji zwlok, ktora pokazuje, ze nie w przypadkach zawalu, udaru i miazdzycy to nie byl cholesterol, ktory byl powodem zgonu tylko za niski cholesterol!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|