Autor
|
Wtek: Jak Obnizyc Cholesterol. (Przeczytany 357834 razy)
|
grizzly
Go
|
...Jestem w stanie pogodzić sie z poglądem, że miażdzyca nie zależy od poziomu cholesterolu...
Jesli przyjmiesz taka "hipoteze" to moge Ciebie zapewnic, ze wchodzisz do "odnogi labiryntu" gdzie droga wiedzie prosto do ....... Zastanow sie nad takim "faktem" co sie dzieje z "egzogennym cholesterolem"ktory swiezo po "resorbcji" ze swiatla jelita dostaje sie do "przestrzeni pozakomorkowej"twojego organizmu? Co sie z nim dzieje? Gdzie wedruje? Gdzie rezydyje. I wreszcie w jaki sposob moze opuscic Twoj organizm. I jeszcze na koniec czy latwiej mu jest: "wejsc w Ciebie" czy "wyjsc z Ciebie"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Przyznaje się, nie rozumiem o czym piszesz. Odnoszę wrażenie, że sam nie wiesz...
Majka przeciwnie doskonale rozumiem. Doskonale wiem i co najwazniesze potrafie ze wspanialym rezultatem zastosowac!!! To jest najwazniesze EFEKTY !!!
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
no dla przypomnienia: >>> beta-lipoproteina - o małej gęstości to LDL, nazywana powszechnie złym cholesterolem. Jeśli jej poziom jest zbyt wysoki, to duże ilości cholesterolu (LDL wyprowadza go z wątroby do komórek) odkładają się w komórkach ścian tętniczych, tworząc tam złogi, zwane blaszkami miażdżycowymi, i w rezultacie doprowadzając do zwężenia tętnic wieńcowych. Warto dodać, że w tworzeniu się blaszek miażdżycowych bierze udział zarówno cholesterol egzogenny, jak i endogenny. Nieodpowiednia dieta obfitująca w pożywienie z dużą ilością cholesterolu i tłuszczów podwyższa stężenie LDL. Wszystko to powoduje rozwój miażdżycy i zwiększa ryzyko choroby wieńcowej. Tak więc korzystny dla zdrowia jest niski poziom LDL>>>
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
...ale wy tu łapiecie za słowa ... Viola, gdybym mial okazje to z pewnoscia nie lapal bym Ciebie "za slowa" tylko .. ..... ! Oczywiscie pod warunkiem, ze jestes faktycznie "Piekna i Inteligentna" kobieta a nie jakims "podszywnikiem samczym" grizzly! Co znaczy ten "podszywniki samczy" co? , to ze jestem inteligentna to masz okazję przekonać się czytając moje posty , a czy piękna? no cóz, pozostaje Ci tylko ocenić a nie wypisywać takie dyrdymały cyt.Oczywiscie pod warunkiem, ze jestes faktycznie "Piekna i Inteligentna" kobieta ps A tak na marginesie niedzwiadku! ile masz lat ? młody? dojrzały? czy przejrzały
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Co znaczy ten "podszywniki samczy" co? , to ze jestem inteligentna to masz okazję przekonać się czytając moje posty , a czy piękna? no cóz, pozostaje Ci tylko ocenić a nie wypisywać takie dyrdymały cyt.Oczywiscie pod warunkiem, ze jestes faktycznie "Piekna i Inteligentna" kobieta ps A tak na marginesie niedzwiadku! ile masz lat ? młody? dojrzały? czy przejrzały ... Wiesz Viola jak to jest w necie "Piekna i Inteligentna" moze okazac sie "dyzurnym blogerem" plci meskiej! Co do "moich parametrow" to mysle, ze bylabys zachwycona. (opieram sie na opini tzw. niezaleznych ekspertek) hi, hi, ha, ha
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
...Co znaczy ten "podszywniki samczy" co? , to ze jestem inteligentna to masz okazję przekonać się czytając moje posty , a czy piękna? no cóz, pozostaje Ci tylko ocenić a nie wypisywać takie dyrdymały cyt.Oczywiscie pod warunkiem, ze jestes faktycznie "Piekna i Inteligentna" kobieta ps A tak na marginesie niedzwiadku! ile masz lat ? młody? dojrzały? czy przejrzały ... Wiesz Viola jak to jest w necie "Piekna i Inteligentna" moze okazac sie "dyzurnym blogerem" plci meskiej! Co do "moich parametrow" to mysle, ze bylabys zachwycona. (opieram sie na opini tzw. niezaleznych ekspertek) hi, hi, ha, ha wow, zachęcające zwłaszcza te parametry myślisz ze umieszczalabym fotke innej osoby? wiesz nawet nie pomyślałam o takiej opcji, przeciez to niedorzeczne no dawaj te swoje parametry, tylko nie poziomy cholesterolu, choć pewnie były by bardziej na miejscu ...
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Warto dodać, że w tworzeniu się blaszek miażdżycowych bierze udział zarówno cholesterol egzogenny, jak i endogenny...
Slodka Kodar Ten cytat pewnikiem przez czesc zainteresowanych uznany zostanie za "herezje" !!! I wlasnie to sa te "momenty" gdzie efektywnie "wcina zdrowie i emeryture" !!!W zaleznosci oczywiscie od faktu co kto uznaje za "herezje"
|
|
|
|
|
|
|
Majka
Go
|
Do Grizzlego Myślę, że trudno organizmowi wydalić nadmiar cholesterolu. Ale też, przeczytałam Hartenbacha (przepraszam może przez Ch?), gdzie stoi, że udział cholesterolu w płytkach miażdzycowych jest okolo 1%, więc do pominięcia? (Pożyczyłam książke, więc nie mogę sprawdzić) Myślę, też, że to co przedostaje się z jelita też jest do pominięcia (Ponomarienko).To raczej organizm (wątroba i chyba nie tylko) sam wytwarza większe ilości, które krążą w krwiobiegu. Jednym słowem za miażdżycę odpowiadają inni winowajcy. Taki mam pogląd na dzień dzisiejszy. No, ale tutaj są na ten temat mądrzejsi, więc nie upieram się przy własnym zdaniu.
Oj Grizzly, Grizzly, samochwała w kącie stała. Czy mężczyzna z klasą nie musi się tak reklamować. Co sie kurcze z Wami dzieje?
Kodar prezentujesz poglądy medycyny klasycznej, co wcale nie znaczy, że nie masz racji. LDL odgrywa również pozytywną rolę. Buduje ściany komórek, wchodzi w skład hormonów, widocznie organizm wie co robi, jeśli go produkuje.
.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...no dawaj te swoje parametry, tylko nie poziomy cholesterolu, choć pewnie były by bardziej na miejscu ... ... Jesli na foto faktycznie to jestes Ty!!! To mysle, ze predzej czy pozniej spotkamy sie w realu!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
...no dawaj te swoje parametry, tylko nie poziomy cholesterolu, choć pewnie były by bardziej na miejscu ... ... Jesli na foto faktycznie to jestes Ty!!! To mysle, ze predzej czy pozniej spotkamy sie w realu! mam kupować kota w worku? niedzwiadku?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
no dla przypomnienia: >>> beta-lipoproteina - o małej gęstości to LDL, nazywana powszechnie złym cholesterolem. Jeśli jej poziom jest zbyt wysoki, to duże ilości cholesterolu (LDL wyprowadza go z wątroby do komórek) odkładają się w komórkach ścian tętniczych, tworząc tam złogi, zwane blaszkami miażdżycowymi, i w rezultacie doprowadzając do zwężenia tętnic wieńcowych. Warto dodać, że w tworzeniu się blaszek miażdżycowych bierze udział zarówno cholesterol egzogenny, jak i endogenny. Nieodpowiednia dieta obfitująca w pożywienie z dużą ilością cholesterolu i tłuszczów podwyższa stężenie LDL. Wszystko to powoduje rozwój miażdżycy i zwiększa ryzyko choroby wieńcowej. Tak więc korzystny dla zdrowia jest niski poziom LDL>>>
adminku musisz zabrac glos bo zle sie dzieje
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
... mam kupować kota w worku? niedzwiadku?... No zdecydowanie nie! Ale kto wie, moze jakis wlasciciel "Arkadii" zaprosi mnie na jaki turnus dla "A Very Important Person" co by dzieki "konkretnemu cashflow"bylo go stac na oplacenie mojego honorarium, a "zupelnie przypadkiem" Ty rowniez bedziesz gosciem tej "ekskluzywnej sesji"i wtedy.....
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
adminku musisz zabrac glos bo zle sie dzieje
Znowu jest winien Kangur. Viola uwazaj, bo Grizzly bedzie ci przeprowadzac badanie wlosa lonowego.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
... mam kupować kota w worku? niedzwiadku?... No zdecydowanie nie! Ale kto wie, moze jakis wlasciciel "Arkadii" zaprosi mnie na jaki turnus dla "A Very Important Person" co by dzieki "konkretnemu cashflow"bylo go stac na oplacenie mojego honorarium, a "zupelnie przypadkiem" Ty rowniez bedziesz gosciem tej "ekskluzywnej sesji"i wtedy..... kto wie, wszystko moze sie zdarzyc, nie zbadane są wyroki... i wtedy....no własnie co wtedy? chyba nie zasnę dziś w nocy....
|
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Moze nie za bardzo natemat...., ale... Na forum jest pewien mezczyzna, ktorego zona choruje/owala na sm. Pisal. ze jej cholesterol wynosil 600 (to bylo dosyc dawno; DO stosuje/owala jeszcze dluzej), wszystkie objawy zniknely! Czy oni przejmuja sie jakims cholesterolem? NIE! Choc ja bym sie CHYBA "600" przejela. mimo, ze sm jest antymiazdzycowe... Chyba tak, chyba NIE... nie wiem. Ostatnio badanie mialam jakies 2-3 lata temu w szpitalu (musialam przelezec "swoje", mimo, ze czekalam tytlko na MRI) i cholesterol 220; wtedy jadlam same zoltka (ze wzgledu na szpitalny shit) i "1 jogus truskawkowy jako wegle (spokojnie juz jestem madrzejsza i tego nie robie ) W sumie O CZYM JA PISZE? Tamta Kobitka czuje sie swietnie, ja tez. A rozglaszaja, ze nie ma lekarstwa...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Nikt, nigdy i nigdzie nie udowodnił, że blaszka miażdżycowa jest pochodzenia lipoproteinowego z frakcji krwi!. Jeśli ktoś tak twierdzi to kłamie!. To jest jegno z najgorszych kłamstw "naukowych" XX w. cyt: beta-lipoproteina - o małej gęstości to LDL, nazywana powszechnie złym cholesterolem. Jeśli jej poziom jest zbyt wysoki, to duże ilości cholesterolu (LDL wyprowadza go z wątroby do komórek) odkładają się w komórkach ścian tętniczych, tworząc tam złogi, zwane blaszkami miażdżycowymi, - ( KŁAMSTWO)i w rezultacie doprowadzając do zwężenia tętnic wieńcowych. Warto dodać, że w tworzeniu się blaszek miażdżycowych bierze udział zarówno cholesterol egzogenny, jak i endogenny. Nieodpowiednia dieta obfitująca w pożywienie z dużą ilością cholesterolu i tłuszczów podwyższa stężenie LDL. - PRAWDA - jeśli określi się parametry słowa "nieodpowiednia". Wszystko to powoduje rozwój miażdżycy i zwiększa ryzyko choroby wieńcowej. Tak więc korzystny dla zdrowia jest niski poziom LDL.- PRAWDA, ale tylko u osób u których przeważa katabolizm. Piszę otwartym tekstem: Pierwszą, uchwytną, fizyczną, przyczyną zapoczątkowania syntezy blaszki miażdżycowej jest zmiana potencjału komórek śródbłonka naczyń tętniczych. Przyczyną zmiany potencjału może być czasem uszkodzenie błony komórkowej, ale głównie... Reszta jest dość dokładnie opisana na www.dr-kwasniewski.pl w dziale... wystarczy posłuchać lub przeczytać.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Ważna uwaga. większość badań nad gospodarką lipidową organizmu przeprowadzane jest na obiektach z syndromem metabolicznym miażdzycy, a więc wyciągane wnioski z tych badań są fałszywe. Przykład 1: udowodniono, że jedzenie dużej ilości warzyw i owoców (w tym niektóre diety wegetariańskie) zapobiegają miażdżycy, a jeśli ją stwierdzono, powodują cofanie się zmian miażdżycowych! stwierdzono, że jedzenie suszów z warzyw i owoców powoduje ciężkie zmiany miażdżycowe mimo, że badani nie spożywali żadnych tłuszczy zwierzęcych. UWAGA! - oba badania podają prawdę! Czy to znaczy, że każdy musi być Wegetarianinem? Przykład 2: stwierdzono, że jedzenie mięsa czerwonego powoduje wzrost zachorowań na miażdżycę i neoplazmę!. stwierdzono, że jedzenie kobebeef ma wybitne właściwości antymiażdżycowe i antyrakowe! UWAGA!: - oba badania są prawdziwe!; Czy to znaczy, że każdy ma jeść kobebeef?. Przykład 3: stwierdzono, że śmiertelność szpitalna jest tym wyższa im niższe poziomy cholesterolu w osoczu krwi stwierdzono, że u osób z podwyższonym cholesterolem w surowicy krwi, powikłania pooperacyjne i śmietrelność szpitalna jest znamiennie statystycznie niższa. UWAGA!: oba badania podają prawdę. Czy to znaczy, że wyższy poziom cholesterolu w szpitalu jest zdrowszy?. Przykład 4: stwierdzono, że dodanie tłuszczu zwierzęcego do diety wysokowęglowodanowej powoduje szybkie zmiany miażdżycowe, stwierdzono, że dieta wysokotłuszczowa, niskowęglowodanowa powoduje szybkie ustępowanie zmian miażdżycowych, a lipogram jest wybitnie "antymiażdżycowy". UWAGA!: - oba badania są prawdziwe. Czy to znaczy, że każdy musi stosować Dietę Optymalną?.
Wnioski: Znane i nieznane czynniki ryzyka przyjmowane za objawy miażdżycy, są czynnikami towarzyszącymi miażdżycy, a nie jej przyczyną.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Ważna uwaga. większość badań nad gospodarką lipidową organizmu przeprowadzane jest na obiektach z syndromem metabolicznym miażdzycy, a więc wyciągane wnioski z tych badań są fałszywe.
Badania stwierdzajace nieszkodliwosc plomb amalgamatowych przeprowadzano na objektach juz "zaplombowanych", a wiec wnioski sa falszywe. Na dodatek te objety byly pracownikami kliniki, w ktorej te badania przeprowadzano.
|
|
|
|
|
|
|
|
|