wladziuk
Gość
|
Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale. Ale, ostatnio wyskakuja mi krosty i lupiez na glowie. Zastanawiam sie co moze to powodowac? Czy jest mozliwe, ze spozywanie za duzo bialka lub moze zakwaszam organizm za bardzo. Czy bialko zawarte w weglowodanach doliczac do mojej porcji dziennej bialka? Prosze o odpowiedz, jesli masz jakies wiadomosci na temat mojego problemu. Wladziu
|
|
|
|
|
|
|
basia50
Gość
|
Witaj. Ja miaĹam taki sam problem. MyĹlaĹam, Ĺźe to jakieĹ niedobory witaminowe albo inna przyczyna. PowiedziaĹam o tym swojej fryzjerce. Ona stwierdziĹa, Ĺźe jest to chora skĂłra gĹowy, taki stopieĹ wraĹźliwoĹci, ktĂłry jest nabyty. ZaproponowaĹa na to szampon - dostÄpny tylko u fryzjera w salonach reprezentujÄ
cych L'oreal. Szapon nazywa siÄ Lorea'l Vital Control, kosztuje ok. 40 zĹ. Polecam Ci go bardzo, mnie obajwy ustapiĹy bardzo szybko, obecnie myjÄ juĹź innym szamponem i nie powracajÄ
. W razie czego znĂłw go zastosujÄ. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
aratorn
Gość
|
Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale. Ale, ostatnio wyskakuja mi krosty i lupiez na glowie. Zastanawiam sie co moze to powodowac?
Nie wiem, na ile Ci to pomoĹźe, ale ja swĂłj ĹupieĹź zlikwidowaĹem 2 lata temu dziÄki odejĹciu od witaminizowanych i mineralizowanych szamponĂłw. MyjÄ wĹosy najprostszym szamponem pokrzywowym i mam spokĂłj. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
laufadam
Gość
|
Ja stosuje szampon anty- lupiezowy GUL cena 16zl.-u mnie funkcjonuje. Ale dlaczego mam lupiez mimo diety tego niewiem.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Gość
|
Zaden szampon-zastosuj najzwyklejsze szare mydĹo, a zapomnisz co to jest Ĺupiez
|
|
|
|
|
|
|
Dan
Gość
|
Myj wlosy zĂłĹtkiem jaj i dodatkowo wcieraj je w skore twarzy.
Odstaw calkowicie bialy cukier.
Pozdrawiam! Dan
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Gość
|
A do tego rotuj parzystokopytne i psiankowate. Unikaj teĹź krzyĹźowych
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale. Â Ale, ostatnio wyskakuja mi krosty i lupiez na glowie. Â Zastanawiam sie co moze to powodowac? Â Czy jest mozliwe, ze spozywanie za duzo bialka lub moze zakwaszam organizm za bardzo. Â Czy bialko zawarte w weglowodanach doliczac do mojej porcji dziennej bialka? Â Prosze o odpowiedz, jesli masz jakies wiadomosci na temat mojego problemu. Wladziu
A czy bialko z weglowodanow to nie bialko? Oczywiscie, ze nalezy wliczac do calkowitego bilansu B. Jakie masz B Czytalem gdzies, ze lupiez nie ma nic wspolnego z wlosami a wlasnie z pozywieniem...postaram sie znalesc ten artykol
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale. Â Ale, ostatnio wyskakuja mi krosty i lupiez na glowie. Â Zastanawiam sie co moze to powodowac? Â Czy jest mozliwe, ze spozywanie za duzo bialka lub moze zakwaszam organizm za bardzo. Â Czy bialko zawarte w weglowodanach doliczac do mojej porcji dziennej bialka? Â Prosze o odpowiedz, jesli masz jakies wiadomosci na temat mojego problemu. Wladziu
A czy bialko z weglowodanow to nie bialko? Oczywiscie, ze nalezy wliczac do calkowitego bilansu B. Jakie masz B Czytalem gdzies, ze lupiez nie ma nic wspolnego z wlosami a wlasnie z pozywieniem...postaram sie znalesc ten artykol Mozesz podac Twoje menu z ostatnich trzech dni? Apropos, ĹupieĹź wywoĹuje droĹźdĹźak Pityrosporum ovale.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale...
obawiam sie adampio, ze tym razem nie dasz rady pomoc wspoloptymalnemu... niedawno minela osma okragla rocznica jak wladziuk zywi sie optymalnie, a pisal to przy czwartej. takze nie chce cie martwic, ale moze byc juz za pozno , zaawansowane Pityrosporum ovale, przerzuty na organa i organella...
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Gość
|
Apropos, ĹupieĹź wywoĹuje droĹźdĹźak Pityrosporum ovale.
Adam. Cos ostatnio z twoja postrzegalnoscia jest nie tak. Chyba trzeba wyregulowac wode balastowa na swoim okrecie.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
JesteĹcie normalnie prymitywnymi trolami.Nie potraficie odpowiedziec wprost na pytanie i dlatego ja zawsze musze za Was odwalac rczarnom robote. Krosty i upiesz niszczy sie przy pomcy jednego machniecia toporem-najlepsze sa proste rozwiÄ
zania, a wy lubicie komplikowaÄ wszystkie rzeczy
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Myj wlosy zĂłĹtkiem jaj i dodatkowo wcieraj je w skore twarzy.
Pozdrawiam! Dan
wlosy umyte zoltkiem,ktore rowniez nalezy dodatkowo wcierac w skore twarzy,spowoduje pozbycie sie lupiezu. Wspolczuje takiej zaawansowanej drozdzycy. A moze skora twarzy to  tez zaatakowana lupiezem skora glowy:?
|
|
|
|
|
|
|
cheeta
Gość
|
u mnie lupierz pojawia sie kiedy jem pare dni pod rzad za duzo bialka, jak tylko sie poprawiam, znika
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Gość
|
ZaproponowaĹa na to szampon - dostÄpny tylko u fryzjera w salonach reprezentujÄ
cych L'oreal. I juĹź interesik siÄ krÄci.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
Samo ... . Na pociechÄ trafiĹem. A do tego rotuj parzystokopytne i psiankowate. Unikaj teĹź krzyĹźowychÂ
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A wodÄ spod ogĂłrka moĹźna piÄ?!
|
|