Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: alkohol w DO (Przeczytany 15343 razy)
|
danmar-wojtek
Go
|
Witam wszystkich, chciałbym stosować DO, a'propos, to kiedys ją stosowałem, czułem siez tym dobrze, ale ktos mnie od tego odciagnął Teraz znowu chcę zacząć, mam jakieś bóle brzucha, ale lekarzom jakoś nie wierzę.......... Tylko jest jedna sprawa- lubię sobie dziennie wypić kilka, 3 standardowo, browary. Jak to się ma do DO, czy mogę to uznać za jakąś dawkę "węgla" na dzień?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Poproś kogoś, aby ci obliczył ile to jest 1,5l piwa w molach ATP. I będziesz wiedział dlaczego pić nie należy takich ilości alkoholu. Chyba, że zagryziesz mięsem pieczonym (gęsina najlepsza) i podpłomykiem maczanym w oliwie (tak aby oliwa nie skapywała!), a piwo zmienisz na wino. Taka dieta będzie idealna dla... - młodego, świarnego... Bo po co się męczyć na DO?
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
3 standardowo, browary. Jak to się ma do DO, czy mogę to uznać za jakąś dawkę "węgla" na dzień? No jakies 60g
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Witam wszystkich, chciałbym stosować DO, a'propos, to kiedys ją stosowałem, czułem siez tym dobrze, ale ktos mnie od tego odciagnął Teraz znowu chcę zacząć, mam jakieś bóle brzucha, ale lekarzom jakoś nie wierzę.......... Tylko jest jedna sprawa- lubię sobie dziennie wypić kilka, 3 standardowo, browary. Jak to się ma do DO, czy mogę to uznać za jakąś dawkę "węgla" na dzień?
A nie ma komu odciągnąc Cie od tego piwa. Na każdej diecie 3 piwa dziennie to za dużo. Oj źle to wróży. I nie mów, że to tylko piwo. Narazie lubisz, potem będziesz musiał. Widziałam to nie raz. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
....Nie wiedziałam, że wódka ma aż tyle węglowodanów. Ciekawa jest jak to jest z lampką wina półsłodkiego... Kiedyś szukałam informacji na ten temat, ale były całkiem różne...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No właśnie nie ma, ale ma, to jak z Twoim Młodym, nie je mielonego, ale je.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Alkohol ma weglowodany? Eeee, no pani doradca zywieniowy..
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
...gramorównoważniki glukozowe
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na odwaznikach to sie gavro zna najlepiej ale glukozowych to i ja nie widzialem nawet
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Na pewno jeśli wypije się alkohol, to powinno się go ująć w bilansie dziennym (aby zachować optymalne proporcje) i uwzględnić spożyty alkohol jako węglowodany...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na pewno jeśli wypije się alkohol, to powinno się go ująć w bilansie dziennym (aby zachować optymalne proporcje) i uwzględnić spożyty alkohol jako węglowodany...
Ale jak? Zamiast chleba z wiadrem smalcu, czy jak? Alkohol bardzo odwadnia w trakcie utleniania aldehydu octowego do octanu i jest to główną przyczyną kaca. Dlatego napicie się wody w stosownym momencie, przeważnie przypadającym na sen REM, w praktyce eliminuje przykre skutki zatrucia alkoholowego.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakos nigdy na to nie wpadlem, bo wychodzi na to, ze czasami powinienem nie jesc 2 dni, od czwartku zaczynajac Oj Renia, ty nie widzialas jaka sie robi wycinke na gigantycznych ilosciach alkoholu. Z rana czlowiek wyglada jak z zurnala wyciety, Gavro moze potwierdzic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ale jak? Zamiast chleba z wiadrem smalcu, czy jak? Alkohol bardzo odwadnia w trakcie utleniania aldehydu octowego do octanu i jest to główną przyczyną kaca. Dlatego napicie się wody w stosownym momencie, przeważnie przypadającym na sen REM, w praktyce eliminuje przykre skutki zatrucia alkoholowego. Właśnie tak.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakos nigdy na to nie wpadlem, bo wychodzi na to, ze czasami powinienem nie jesc 2 dni, od czwartku zaczynajac Oj Renia, ty nie widzialas jaka sie robi wycinke na gigantycznych ilosciach alkoholu. Z rana czlowiek wyglada jak z zurnala wyciety, Gavro moze potwierdzic Potwierdzam. I trenuje się niezgorzej. Ale pić to trza umić, ja się w tym pogubiłem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale jak? Zamiast chleba z wiadrem smalcu, czy jak? Alkohol bardzo odwadnia w trakcie utleniania aldehydu octowego do octanu i jest to główną przyczyną kaca. Dlatego napicie się wody w stosownym momencie, przeważnie przypadającym na sen REM, w praktyce eliminuje przykre skutki zatrucia alkoholowego. Właśnie tak. Komentowałam ten chleb z wiadrem smalcu, resztę dopisałeś potem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakos nigdy na to nie wpadlem, bo wychodzi na to, ze czasami powinienem nie jesc 2 dni, od czwartku zaczynajac Oj Renia, ty nie widzialas jaka sie robi wycinke na gigantycznych ilosciach alkoholu. Z rana czlowiek wyglada jak z zurnala wyciety, Gavro moze potwierdzic Nie mam pojęcia na czym może taka "wycinka" polegać. Ale wiedzieć nie muszę...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|