Autor
|
Wtek: Wpływ ŻO na nieoptymalnych członków rodziny (Przeczytany 68126 razy)
|
adampio
Go
|
Jak pozjdziesz na bacowke, wieczorem okolo 20-tej to kupisz prawdziwego loscypka....
miałem przywiezone z bacówki tylko .... skąd się bierze konsystencja tych serków możesz opisać technologję produkcji???? wedle mnie ukwaszone i zrobione na twaróg mleko potem na serek powinno inaczej (lepiej) smakować a tak jedzie mi kazeiną To na pewno byla bacowka ceperska, czyli jakis sklep na rogu, ktory sprzedaje krowi ser wedzony. hahahaha Kazeina???!!! Technologia robienia sera jest zawze taka sama, tyko mleko inne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ali
Go
|
[ Technologia robienia sera jest zawze taka sama, tyko mleko inne. nie przesadzaj dobrze zrobiony ser z krowiego mleka też dobrze smakuje w zeszłym roku przywiozłem bochen sera z krowiego mleka z podlaskiego nie był zły nie mam spaczonego smaku i kitu nie lubię ps. napisz jak się powinno go robić
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
[ Technologia robienia sera jest zawze taka sama, tyko mleko inne. nie przesadzaj dobrze zrobiony ser z krowiego mleka też dobrze smakuje w zeszłym roku przywiozłem bochen sera z krowiego mleka z podlaskiego nie był zły nie mam spaczonego smaku i kitu nie lubię ps. napisz jak się powinno go robić A skad ja mam to wiedziec. Od tego byli kiedys juhasi. W golfa tez nie gram mam do tego ludzi. W zakopianskich warunkach wyglada to tak. Po wydojeniu owiec, wlewa sie mleko do kadzi o pojemnosci okolo 500 litrow, ktora wisi nad ogniskiem w bacowce. Nastepnie mleko sie bardzo powoli podgrzewa az do powastania "klumpow" kawalow twarogu, ktory sie wylawia z kadzi. To co zostanie to najprawdziwsza w swiecie maslanka, najlepsza na swiecie. ( okolo40 % T ) Ser natomiast wklada sie w formy i tymi brudnymi raczkami polewa woda wyciskajas z sera "soki", kladzie nad dymem z ogniska i prosze oscypek gotowy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ali
Go
|
[W zakopianskich warunkach wyglada to tak. Po wydojeniu owiec, wlewa sie mleko do kadzi o pojemnosci okolo 500 litrow, ktora wisi nad ogniskiem w bacowce. Nastepnie mleko sie bardzo powoli podgrzewa az do powastania "klumpow" kawalow twarogu, ktory sie wylawia z kadzi. To co zostanie to najprawdziwsza w swiecie maslanka, najlepsza na swiecie. ( okolo40 % T ) Ser natomiast wklada sie w formy i tymi brudnymi raczkami polewa woda wyciskajas z sera "soki", kladzie nad dymem z ogniska i prosze oscypek gotowy. beeeee maślanke masz po maśle ze śmietany po serze masz serwatke teraz już wiem ten paskudny smak i ta konsystencja bierze się z tego że mleko nie zdąży zakwasić się
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Wczoraj napisałam i wysłałam skargę do dyrektora szpitala, w związku ze sposobem przyjęcia moich synów na izbę przyjęć. Napisałam, że syn musiał czekać pół godziny, bez informacji kiedy, albo czy w ogóle, lekarz, albo chociaż pielęgniarka mu pomogą, pomimo, iż interweniował. Pani w informacji miała pretensje, że syn (z urazem głowy, płaczący, wymiotujący i z amnezją, stale w kółko pytał się jaki to jest dzień) przeszkadzał jej w pracy, mówiąc, jak ma w takich warunkach pracować? Napisłam dyrektorowi, że nie chcę jakichkolwiek odszkodowań, tylko mam nadzieję, że kolejni pacjenci nie zostaną tak potraktowani, jak moi synowie. Jestem zadowolona, że wysłałam tę skargę, bo już nie raz, na różnych urzędników chciałam pisać zażalenie, ale kończyło się na myśli: a co to pomoże? Zawsze myślałam, że nie mam wpływu na to, co dzieje się wokół, a teraz widzę, że pewien wpływ mam. Dodam jeszcze, że na końcu mojej skargi napisałam, że uważam ją, za mój moralny obowiązek i że na znieczulicę, nie powinno reagować się znieczulicą.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze dodam, że to pismo wysłałam listem poleconym, ażeby dotarł do dyrektora i podpisałam się, podając adres i dokładny czas zaistniałej sytuacji.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
slawek
Go
|
Jeszcze dodam, że to pismo wysłałam listem poleconym, ażeby dotarł do dyrektora i podpisałam się, podając adres i dokładny czas zaistniałej sytuacji.
No i widzisz reniu tym sposobem zapoczatkowałaś spiralę która zaszkodzi twojemu synowi ;( w perspektywie oczywiscie bardziej odległej bo widzisz to co ci się przytrafiło to normalna konsekwencja istenia "SYSTEMU" który ty swoim postępowaniem tylko będziesz pielęgnowała tz. pisząc pisma itp. pokażesz jak bardzo jest ci potrzebne zwierzchnictwo, zaszkodzisz co najwyżej pojedyńczej osobie która jest zobligowana do pisania raportów a nie do udzielania pomocy ;( potem się temat rozmydli ty pozostaniesz ze swoimi zalami a karawana pójdzie dalej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jeszcze dodam, że to pismo wysłałam listem poleconym, ażeby dotarł do dyrektora i podpisałam się, podając adres i dokładny czas zaistniałej sytuacji.
No i widzisz reniu tym sposobem zapoczatkowałaś spiralę która zaszkodzi twojemu synowi ;( w perspektywie oczywiscie bardziej odległej bo widzisz to co ci się przytrafiło to normalna konsekwencja istenia "SYSTEMU" który ty swoim postępowaniem tylko będziesz pielęgnowała tz. pisząc pisma itp. pokażesz jak bardzo jest ci potrzebne zwierzchnictwo, zaszkodzisz co najwyżej pojedyńczej osobie która jest zobligowana do pisania raportów a nie do udzielania pomocy ;( potem się temat rozmydli ty pozostaniesz ze swoimi zalami a karawana pójdzie dalej. Slawek czy jestes wegetarianinem?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
slawek
Go
|
Slawek czy jestes wegetarianinem?
Adampio czy jesteś omletanianinem ??
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Slawek czy jestes wegetarianinem?
Adampio czy jesteś omletanianinem ?? "Wegetarianie nie jedza roslin z potrzeby, lecz z wyboru. Wlasnie dlatego, ze brak dowodow na potrzebe jedzenia miesa." Marcin 'Cooler' Kuliński To jest powod mojego pytania! A, tak, omlety to moja specjalnosc....A Twoja?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Go
|
Adampio: A, tak, omlety to moja specjalnosc....A Twoja?
Polecam jajka gotowane /miekkie, polmiekkie, twarde/ jako lepszy sposob na trwanie w DO, ZO.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
slawek
Go
|
To jest powod mojego pytania! przeciez to sygnaturka w dodatku podpisana A, tak, omlety to moja specjalnosc....A Twoja?
jajecznica !! P.S. twoje omlety robiłem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
To jest powod mojego pytania! przeciez to sygnaturka w dodatku podpisana A, tak, omlety to moja specjalnosc....A Twoja?
jajecznica !! P.S. twoje omlety robiłem Ktory Ci smakowal najbardziej?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
slawek
Go
|
no jeszcze nie wszystkie więc musimy troche poczekac ale robiłem tego np. na katar ;P fajny ale cały czas sie szykuje na ten omlet biedaka
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
no jeszcze nie wszystkie więc musimy troche poczekac ale robiłem tego np. na katar ;P fajny ale cały czas sie szykuje na ten omlet biedaka jest prosty, 5 min roboty i a syyyyyytyyy!!!! Mama mi zawsze robila jak przychodzilem z nart. Zawsze mi sie kojazy z nartami, smieszne to ale tak bylo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Adampio: A, tak, omlety to moja specjalnosc....A Twoja?
Polecam jajka gotowane /miekkie, polmiekkie, twarde/ jako lepszy sposob na trwanie w DO, ZO.
najlepsze zoltka w rosole
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adampio: A, tak, omlety to moja specjalnosc....A Twoja?
Polecam jajka gotowane /miekkie, polmiekkie, twarde/ jako lepszy sposob na trwanie w DO, ZO.
najlepsze zoltka w rosole zoltka gotowane?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Opal
Go
|
Sławku - czy to zdjęcie obok to jest z "Kolbego"?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
slawek
Go
|
Sławku - czy to zdjęcie obok to jest z "Kolbego"?
Nie, to z Wroclawia dawno nie mialem okazji isć do Kolbego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|