Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Omlet "Mari" (Przeczytany 4456 razy)
|
adampio
Gość
|
50 gr sloniny 50 gr boczku 100 gr zoltka 50 gr dobrego, utartego sera ( np gouda)
Na patelni topimy slonine w polowie topienia dodajemy pokrojony w dluzsze ( jak makaron na rosol ) boczek wedzony i smazymy w tym czasie wbijamy zoltka do malej miseczki, dolewamy lyzke wody ( najlepiej slodkiej 38% smietany ale 15 gr) i ubijamy widelcem na jednolita mase do masy dodajemy utarty ser i mieszamy ( tu uwaga, jezeli nie mamy dobrej, teflonowej patelni, dodajemy ser dopiero po wlaniu jaj na patenie) i calosc wlewamy na patelnie szybko mieszjac, tworzac omleta przykrywamy na dwie minuty zdejmujemy pokrywke, odstawiamy na pateni na 2-3 min aby tluszcz zostal caly wciagniety, skladamy na pol i........... gotowe do tagiego omleta, latem, pomidorek z cebulka w smietanie zima tzatziki Ale to tylko moje ulubione dodatki. Kazdy ma swoje. Jesienia jeb samego omleta (zart)
OMLET: BTW 1: 2,7: 0
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
...teflonowej pateln...
Bardzo "rakowy" ten teflon!!!Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mari
Gość
|
...teflonowej pateln...
Bardzo "rakowy" ten teflon!!! Powiedz mi co nie jest rakowe w tych czasach a osobiĹcie przyjadÄ i wycaĹujÄ CiÄ .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
viola44
Gość
|
...teflonowej pateln...
Bardzo "rakowy" ten teflon!!! Powiedz mi co nie jest rakowe w tych czasach a osobiĹcie przyjadÄ i wycaĹujÄ CiÄ . Grizzly, ale Ci siÄ trafiĹo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|