Autor
|
Wtek: ile bialka w reumatoidalnym zapaleniu stawow (Przeczytany 135603 razy)
|
Ewa
Go
|
Majeczka, nikt nie wyśmiewa "Lekarki" za to że jest życzliwa i przypomina o rzeczach, o których inni zapominają lub nie podkreślają wyraźnie. Jednak ona nie we wszystkim pomagała. Zagalopowała się w ingerowaniu w DO. Gdyby nikt jej w tym nie przeszkodził, już byśmy tu byli na diecie warzywnej na olejach. A do kogo potem pretensje? Jak pomaga, to "Lekarka". Jak szkodzi to Kwaśniewski
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze dodam, że dr Kwaśniewski też nie zaleca produktów zbożowych, ani mleka, ani cytrusów. Ale jeśli ktoś na DO nie ma po nich żadnych dolegliwości, to w małych ilościach może je spożywać.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Oczywiście OT, ale na priv nie mam odwagi pisać. Moniko! Wybrałem się na poznawczą wycieczkę po wątkach. Z racji swojej niedoskonałości dziś wybrałem się na spacer jedynie po temacie, w którym Ty jesteś aktywna. Zobacz jakie fajne znaleziska przytargałem ze sobą (wszystkich nie "udźwignąłem"): Ja przedstawie moje wyliczenie,byc moze jest nieprawidlowe. Cebula(100g)-5,2w -50g= 2.6 burak- -7.1 400g=28.4 fasola -3,7 300g=11.1 marchew -5.1 300g=15.3 Czyli w sumie zjada 57.4gW dziennie Lecz jak podalam burakow zjada 300-400g,czesciej 300g, poniewaz wiecej nie jest zjesc. Pozdrawiam To już samych "w" jest około 1kg, a pozostałe składniki diety? Jeżeli teraz tłuszcz i białko nie będą dostatecznie skoncentrowane (nie "koncentraty") to dla żołądka może być to dużo. Masz rację na znalezienie sposobu potrzebowałam prawie 4 lat. Warto było szukać bo jak piszesz kto szuka ten znajdzie
Wątek "żyje" zaledwie od marca ......................... Majeczko dlaczego mąż nie je ziemniaków. U mnie są one głównym źródłem węglowodanów. Placki ziemnieczane na smalcu, frytki...Nie lubi? Szkodzą mu? Mam nadzieję, że tej wody z cytryną juz nie pije ??? Czy na pewno tylko Admin wypłasza, na DD włożyłabyś przysłowiowy "kij w mrowisko"? Szybko dopiszę- tam też są "wygnani" myślący. A no Wiesz Kate to wszystko jest mało ważne. Mam "klapki" liczy się tylko zdrowie. Poza tym w inny sposób rekompensuję sobie ten rygor w jedzeniu... A to prawdziwy "skarb". Jest uśmiech. Jest dystans. Są klapki. Radośnie spacerujący po przeszłości pozdrawia Cię.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Zamiast zlaczyc sily i utworzyc diete idealna,ktora bedzie pomagac wszystkim we wszystkich chorobach,to wy po "Polsku" To wlasnie robicie. Tworzycie nowa diete. Rotacje, przebialczenie, przetluszczenie i innego rodzaju neologizmy zostaly wlasnie wymyslone tu na tym forum. To forum, mam nadzieje, nie zostalo stworzone aby tworzyc cos co juz wyprobowano, odkryto i podano na srebrnej tacy. Ale nie, to trzeba ulepszyc!!!! Wiec sie rotuje mleczne, rozum i zdrowe myslenie, czego dowodem jest tu kilka wypowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
No to na zakończenie proponuję: ponieważ pani Ewa Bednarczyk-Witoszek sama tego nie zrobiła, to "Majeczka", "MONIKAW" i jeszcze ktoś (w poczuciu nieodpartej chęci pomagania chorym) złóżcie oficjalnie pisemny wniosek do Komisji Zdrowia OSBO o przybliżonej treści:
"Z uwagi na anomalię występującą w leczeniu kolagenoz o częstotliwości około 1 promila, proponujemy na przykładzie własnym rozpatrzenie możliwości wprowadzenia następujących modyfikacjii do Diety Optymalnej, u osób dotkniętych problemem: ................tu wpisać procedurę ........"
I zróbcie: "MONIKAW", "Majeczka" i "..." coś dla chorych, bo bezproduktywnie "ględzić" (z przeproszeniem) w Internecie każdy potrafi, a do "roboty" nie ma nikogo, o czym się wielokrotnie miałem okazję przekonać.
PS Ogólnie: zanim się zacznie krytykować własne wyobrażenie o diecie "optymalnej" - proponuję dokładnie zapoznać się z Dietą Optymalną i to nie na podstawie wyrwanych z kontekstu cytatów z Internetu!
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
O jezu... po co ten zgiełk? Wszystko to wynika z niezrozumienia DO i Ewy Bednarczyk-Witoszek.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Jak to na Forum... I nie jest to powód do zbytniego przejmowania się. PS Nasze dziecko się bawi wirtualnie tu: http://www.panfu.pl/
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje wielki brat z fanklubu
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
niech żyje nam!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Jak tutaj wszystko szybko się dzieje, nie nadążam, wyszłam na balkon pomachać chusteczką, wróciłam i już "nima"...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
O jezu... po co ten zgiełk? Wszystko to wynika z niezrozumienia DO i Ewy Bednarczyk-Witoszek.
Widze, ze "ADMIN" pominol wazna kwestie, moze i swiadomie, ale ja tu wtrace, jako uczen MORGANO, jak mnie tu nazywano, i przykro mi stwierdzic, ze "Admin" mial racje, mowiac, ze max 300 oob jest na ZO/DO. Joko inzynier budowy statkow moge tylko wskazc na "dwa" bledy: 1-szy: brak dostepu do internetu 2-gi:brak rozumu 3-ci: brak rozgarniecia 4--ty: dostep do DD 5-ty: chec szukania 6-ty: znalezli 7-my: jeszcze nie maja anty......... 8-my: no tak, i tak znajdziemy 9-ty: my potrafimy 10: ..i tak zmienimy bo tu na forum wszystko mozna............
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jak tutaj wszystko szybko się dzieje, nie nadążam, wyszłam na balkon pomachać chusteczką, wróciłam i już "nima"... Bo tutaj ,moja droga jablka w gruszke nie zmienisz.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jak tutaj wszystko szybko się dzieje, nie nadążam, wyszłam na balkon pomachać chusteczką, wróciłam i już "nima"... no coz, watek jest dla inteligentnych!!!!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Widze, ze "ADMIN" pominol wazna kwestie, moze i swiadomie, ale ja tu wtrace, jako uczen MORGANO, jak mnie tu nazywano, i przykro mi stwierdzic, ze "Admin" mial racje, mowiac, ze max 300 oob jest na ZO/DO. Joko inzynier budowy statkow moge tylko wskazc na "dwa" bledy: 1-szy: brak dostepu do internetu 2-gi:brak rozumu 3-ci: brak rozgarniecia 4--ty: dostep do DD 5-ty: chec szukania 6-ty: znalezli 7-my: jeszcze nie maja anty......... 8-my: no tak, i tak znajdziemy 9-ty: my potrafimy 10: ..i tak zmienimy bo tu na forum wszystko mozna............ no coz, watek jest dla inteligentnych!!!!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
jak mnie tu nazywano... "adampio" nie zrażaj się, bo zawsze warto dla kolejnego - "301-go"... PS jeśli nie jest to kosztem twojego zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Joko inzynier budowy statkow moge tylko wskazc na "dwa" bledy:
Jak to? Miały być 2 błędy a jest ich 10. Też problemy?.... z DO?
|
|
|
|
|
|
|
Pati
Go
|
Witam wszystkich serdecznie! "Wystepuje"na forum pierwszy raz,chociaz z MonikaW jestem w kontakcie od ok pol roku.Jestem zbulwersowana,a takze b.smutna po tym,co przeczytalam.Od 2 lat stosowalam DO wg ksiazek dr JK-niestety bez rezultatow.Choruje na rzs od 4 lat(stwierdzone).Dopiero,gdy zaczelam sie stosowac do rad kochanej mojej Moniki,jest poprawa.Jest taka poprawa,ze leki odstawilam zupelnie(mtx 20mg,kortizon,itd),pracuje,ucze sie,uprawiam sport,ciesze sie zyciem!!! Jestem strasznie wdzieczna panu dr JK za jego wspaniale dzielo i ciesze sie,jestem pelna uznania dla wszystkich tych,ktorzy to dzielo kontynuuja i ulepszaja. Dziekuje tez wszystkim forumowiczom za cenne rady. Pati.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jestem strasznie wdzieczna panu dr JK za jego wspaniale dzielo i ciesze sie,jestem pelna uznania dla wszystkich tych,ktorzy to dzielo kontynuuja i ulepszaja.
Dzieło dr Jana Kwaśniewskiego jest dopracowane i nie wymaga ulepszania. Jeżeli ktoś jest bardziej zorientowany w sprawach leczenia dietą, może otworzyć własne forum i tam nauczac. Tutaj jest Forum J.Kwaśniewskiego dla tych, którzy chcą stosować dietę według zasad ustalonych przez jej Twórcę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"MONIKAW" nim zrobisz z siebie męczennicę gdzieś w Internecie (już wspominasz o jakimś banie!) napiszę do ciebie kilka słów tak, aby wszyscy widzieli jaka jest sytuacja i sami mogli ją ocenić. Zaproponowałem wam skuteczny sposób działania tu: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3884.msg84204#msg84204Okazało się jednak, że jesteś(cie) tylko z tych "gadających". Jednocześnie, to co napisałaś dziś na Dobrej Diecie, eliminuje cię z grona osób, które chciałbym poznać osobiście, ponieważ twoje postępowanie jest typowe dla osoby niedojrzałej emocjonalnie. W związku z powyższym poprosiłem cię (w prywatnej poczcie) o opuszczenie tego Forum, co uważam za przywilej, ponieważ wkrótce zlikwiduję kilka "internetowych bytów" (kont) bez uprzedzenia, bo na to zasługują. Serdecznie pozdrawiam, z życzeniami sukcesów w dalszej działalności na rzecz upowszechniania wiedzy na temat leczenia kolagenoz. "admin"
|
|
|
|
|
|
|
|
|