forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-28, 08:23:39

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669817 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki  (Przeczytany 9649 razy)
ijan1956
Go


Email
refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki
« : 2009-03-13, 20:06:37 »

Witam.     Mam na imię Irek 53lata.Na diecie optymalnej jestem od 3 lat.Mam refluks żołądkowo-przełykowy,nażerki przełyku.Pieczenie w klatce piersiowej,odbijanie i ból mimo stosowania diety.Kłopoty z żołądkiem mam od 20lat z małymi przerwami

proszę o pomoc
Pozdrowienia Irek
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki
« Odpowiedz #1 : 2009-03-13, 20:59:44 »

Mozesz podac Twoje typowe dzienne menu?
Zapisane
Mari
Go


Email
Odp: refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki
« Odpowiedz #2 : 2009-03-13, 21:13:15 »

ijan1956 witaj ,
ja to miałam przez 20lat po mlecznych zaciągniętych cukrem ..nie daj Boziu jak np. na następny posiłek zjadłam coś tłustego czy jakiś sos...od kiedy nie jem cukrów i  mąki  koszmar się skończył .
Nie wiem jak w Twoim przypadku jest , ale zacznijmy jak Adampio pyta od Twojego meni  Smile
Zapisane
ijan1956
Go


Email
Odp: refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki
« Odpowiedz #3 : 2009-03-13, 21:31:28 »

witam
śniadanie: jajecznica-jedno całe jajko+dwa zółtka na maśle 25g
2 śnadanie w pracy:śmietana 18% 200g+dwa żółtka,ewentualnie boczek wędzony lub pieczony
obiad: 200g wywaru z mięsa + np.żeberko pieczone lub gotowane z zielona fasolka lub brokułem z masłem
napoje bez cukru,herbata lub woda niegazowana
dzięki za zainteresowanie
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki
« Odpowiedz #4 : 2009-03-13, 23:56:03 »

witam
śniadanie: jajecznica-jedno całe jajko+dwa zółtka na maśle 25g
2 śnadanie w pracy:śmietana 18% 200g+dwa żółtka,ewentualnie boczek wędzony lub pieczony
obiad: 200g wywaru z mięsa + np.żeberko pieczone lub gotowane z zielona fasolka lub brokułem z masłem
napoje bez cukru,herbata lub woda niegazowana
dzięki za zainteresowanie
 

Nie wiem ile zjadasz fasolki albo brkula na obiad, niemniej jednak weglowodanow nie zjadasz prawie w ogole. Po trzech latach ZO powinienes juz dawno jesc min 1 : 1 w stosunku do bialka.
Smietana 18% to nie smietana to zageszczone mleko. Smietana jest min 30 %.
Nie czujesz sie zmeczony, senny  w ciagu dnia ?
Zjadasz mieso dwa razy dziennie? ( 2-gie sniadanie i obiad )

W tym menu, ktore podales zamienilbym "smietane" na sok pomidorowy wlasnej roboty i maslo w sniadaniu na slonine i dodal ziemniaka, tworzac placka, tortille nazwij to jak chcesz.

Nie wiem jaka masz prace, jakie masz wymiary, ale ja pracujac w biurze zjadam na sniadanie 100 gr zoltka, 25-50 gr sloniny, 100 gr warzywa i 50 gr smietany 38% . nastepny posilek to obiad o godz 17.30  Czasami w pracy "kanapke" z salaty, na ktora klade ser albo jakas tlusta kielbase.

Zapisane
ijan1956
Go


Email
Odp: refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki
« Odpowiedz #5 : 2009-03-14, 11:06:34 »

Witam
Dziękuje Ci adampio za wszystkie rady.Pracuje fizycznie,mam 176cm wzrostu i ważę 78kg.Po wypiciu śmietany 30% mam uczucie
"ciężkiego" żołądka i arytmii serca.Jesli będziesz mógl napisz coś o soku pomidorowym własnej roboty.
Pozdrowienia irek
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki
« Odpowiedz #6 : 2009-03-15, 17:28:26 »

Witam
Dziękuje Ci adampio za wszystkie rady.Pracuje fizycznie,mam 176cm wzrostu i ważę 78kg.Po wypiciu śmietany 30% mam uczucie
"ciężkiego" żołądka i arytmii serca.Jesli będziesz mógl napisz coś o soku pomidorowym własnej roboty.
Pozdrowienia irek
 

To bardzo proste. Zima i wiosna, kiedy jeszcze nie ma dobrych dunskich pomidorow, kupuje pomidory w puszkach, ktore sa bez konserwantow a i rowniez pochodza z lata. Najczesciej sa to najbardziej dojrzale pomidory ( najgorsze  Very Happy ), ktore w efekcie sa dla nas najlepsze.

Miksuje taka puszke i dolewam tyle wody mineralnej aby otrzymac konsystencje taka, ktora lubie. Mozesz tez pic bez rozcieczania.
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 18 zapytaniami.