forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-25, 03:53:34

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamĂłwienia - korojoo.com
669733 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Ĺťywienie Optymalne
| | |-+  Akrylamid.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Akrylamid.  (Przeczytany 6586 razy)
krzych_100
Gość


Email
Akrylamid.
« : 2009-03-17, 11:59:15 »

Witam.

Tak sobie przeczytałem, że podczas smażenia wytwarza się akrylamid, sybstancja toksyczna dla zdrowia.

Duże ilości akrylamidu powstają podczas obróbki termicznej (smażenia, pieczenia) produktów spożywczych zawierających skrobię i krochmal (węglowodany) np. chipsy, frytki. Zawierają go także niektóre gatunki chleba. Powstaje także w czasie smażenia mięs w wysokich temperaturach.

Zapisane
_flo
Gość


Email
Odp: Akrylamid.
« Odpowiedz #1 : 2009-03-17, 12:34:23 »

admin o tym pisal nie tak dawno
Zapisane
krzych_100
Gość


Email
Odp: Akrylamid.
« Odpowiedz #2 : 2009-03-17, 13:15:13 »

Najświeższy wątek to ze dwa lata temu...
Zapisane
_flo
Gość


Email
Odp: Akrylamid.
« Odpowiedz #3 : 2009-03-17, 13:18:08 »

Zapisane
krzych_100
Gość


Email
Odp: Akrylamid.
« Odpowiedz #4 : 2009-03-17, 13:22:45 »

Ano dzięki.
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 18 zapytaniami.