Autor
|
Wtek: Ketony, badanie, ich poziomu, zapobieganie. (Przeczytany 97288 razy)
|
|
Gavroche
|
Wróżenie z Internetu jest obarczone sporą możliwością błędu...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wróżenie, wróżenie. Samo w sobie nie jest błędem, ale za to komponowanie z tego wniosków to dopiero jest byk! Podtrzymam merytoryczność w dyskusji o bykach i ich byczkach, przy okazji zauważając, że oba pochodne wyrazy wstępować mogą zamiennie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jeżeli ustalimy, że krowa to też byk, podobnie jak suka to jednak jest pies ... (kogoś pominąłem?) to mamy zaczyn do kolejnej, ale już tylko dyskusji.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na jakieś seksistowskie manowce zaszlimy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś ważny dzień. Po 2 latach badania w moczu ciał ketonowych, odstępuje od tego. Mam taką wagę w oczach, że aż strach że za dokładne. Okiem szczegółowo dobieram dawkę węglowodanów, aby była na poziomie pół krzyżyka - do nic krzyżyka. Trening czyni miszcza. Zasiliłem budżet firmy bayer, będą mieli na sympozja dla dilerki. I to jest mój wkład w refundację leków. Skromnie, na miarę moich możliwości.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to wszystko wiemy. Można na 150 gr Ww pochodzenia roślinnego utrzymać ketozę? chyba, że ktoś dużo waży. Potwierdzam, sen ketogeniczny jest głęboki i krótki. jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Też tak mam, ale wydzielone endorfiny tak uzależniają, że człowiek przestaje racjonalnie myśleć i znowu goni za wiatrem.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Człowiek może w spoczynku spalać około 2,5 g tłuszczu na 1 kg wagi bez wydalania ciał ketonowych w moczu. Zatem u człowieka o wadze 70 kg spalenie 175 g tłuszczu na dobę (tłuszczu własnego i podawanego w pokarmie łącznie) nie powoduje jeszcze wydalania ciał ketonowych z moczem. Przy wysiłku może więcej, czy mniej? To nieco tłumaczy dlaczego powyżej pewnej dawki tłuszczu dojadanie węglowodanami, by tłumic wydalanie ciał ketonowych, przynosi efekt odwrotny od oczekiwanego.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, to normalna fizjologia zdrowego człowieka, choć wg norm to tylko do piachu bez gwałtownej pomocy nauki medycznej typu reanimacja się nadaje... Tyle warte są normy i cyferki. Oczywiście hipochondryk będzie dochodził przyczyny zmiany koloru obsikanego paska, aż z pomocą kitelowców internetowych na prawdę się rozchoruje "lecząc" "nienormatywny" stan fizjologiczny...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Tylko tak mi się skojarzyło, że na ŻrO się zdarza 250g+ tłuszczu na dobę współwystępujące z sikaniem na paski i w ramach "wniosków" zwiększa się spożycie węglowodanów 50, 75, 100, 125, 150 by "zwalczyć" ketony i efektu nie ma lub jest odwrotny. Ile razy była piana, że ketony z nadmiaru tłuszczu są niemożliwe. (zawsze to był doby wskaźnik chociaż bladego pojęcia)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A ŻrO mnie nie interesuje, mają na to chleb ze smalcem i inne alternatywne metody, aby się leczyć nieustająco. Ani tym bardziej z czego kwaśny mocz komu wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale dopiszę dla tych pieniaczy tak od serca: nadmiar tłuszczu przeważnie wychodzi drugą stroną w postaci mydła sodowego, potasowego, wapniowego i magnezowego, szczególnie jak się etanolu popije. Ślisko, łatwo, przyjemnie przeważnie bez piany.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bolaly was kiedys ketony, czy to jakies nowe zjawisko?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|