Autor
|
Wtek: Zakwaszenie, alkalizacja (Przeczytany 238058 razy)
|
renia
|
Dostałam pocztą od MatuVet: "Hej. Mam prośbę. Teraz na wyjeździe nie mam dostępu do forum TK. Czy mogła byś się zapytać w moim imieniu jak to jest z zakwaszeniem org. Przy chorobach nowotworowych? Lekarz opty kazał mojej mamie zwiększyć węgle do 30 właśnie żeby przeciwdziałać kwasowości. Mnie toa się nie podoba ale znalazłem też to: http://optymalni.org.pl/index.php?dzial=med&id=15 i sam już zgłupiałem... Wyniki histo są złe i muszę ostro przywalić dietą ale nie chcę popełnić jakiegoś błędu.. " Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w temacie? "W leczeniu raka należy starać się maksymalnie ograniczyć spożycie węglowodanów. U dorosłego może to być 30 gramów na dobę, a nawet mniej. Trzeba w aptece kupić paski do oznaczania ciał ketonowych w moczu i sprawdzać ich obecność. Może być tych ciał ketonowych na jeden krzyżyk, najwyżej dwa. Gdy będzie więcej, trzeba zwiększyć przejściowo spożycie węglowodanów o 10-15 gramów na dobę, a ciała ketonowe zmniejszą się lub ustąpią. (...) W diecie chorych na raka czy inne nowotwory należy podawać węglowodany w postaci skrobi. Może to być jeden ziemniak dziennie i warzywa, najlepiej kapustne, które mają pewne właściwości przeciwnowotworowe: kapusta kiszona, bigos, kapusta biała i włoska, brokuły i brukselka.W chorobie nowotworowej przebiegającej z podwyższonym OB, często ponad 100 po godzinie, zmniejszenie OB już po dwóch tygodniach diety będzie świadczyło o cofaniu się nowotworu." "Żywienie Optymalne", s. 121. (tyle znalazłam, nie wiem czy to coś pomoże...)
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
O! Dobrze mówi w tej końcówce!
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
O! Dobrze mówi w tej końcówce! Mogłem zacząć od 3/4 to bym może wytrwał. :-/
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Wszystko na czym nie zarabia farmacja on krytykuje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sporo racji ma, bez jaj, oczywiście nie wszystko, co mówi jest prawdą. Jest medykiem, każda liszka swój ogonek chwali przecież. Na pewno Foruma czyta.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakby co, to lekarz też nie ponosi żadnej odpowiedzialności, jeśli morduje zgodnie z procedurą. Natomiast jeśli taki z przeproszeniem - szczyl - dyplomowanych lekarzy z wieloletnim stażem wyzywa od "znachorów" - to jest równie głupi i chamski, jak 30-tu profesorów z PAN.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na początku był stonowany. Ale YT wymaga chamstwa i przekleństw, żeby na nim zarabiać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Biorę to pod uwagę, sam w realu nie pozwoliłbym sobie tak ostro pisać, czy wypowiadać się, ale net się rządzi swoimi prawami.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Natomiast co do wit.C - przyjmowana w naturalny sposób biochemicznie działa tak: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3313.msg53894#msg53894Podana zaś dożylnie na przykład w sepsie, czy niektórych nowotworach - może działać wybitnie antyrodnikowo, ponieważ faktycznie może łączyć się z szeroką gamą rodników, wspomagając glutation, czy barwniki żółci, więc teoretycznie, ale i praktyka na to wskazuje, że taka terapia nie jest pozbawiona logicznych podstaw i jeśli jest to jedyna szansa na ozdrowienie - powinna być stosowana, ponieważ ewentualne korzyści przemawiają znacznie bardziej, niż możliwe teoretycznie powikłania. Ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakby co, to lekarz też nie ponosi żadnej odpowiedzialności, jeśli morduje zgodnie z procedurą. Natomiast jeśli taki z przeproszeniem - szczyl - dyplomowanych lekarzy z wieloletnim stażem wyzywa od "znachorów" - to jest równie głupi i chamski, jak 30-tu profesorów z PAN. No niestety, tak samo to odczulem, wyraznie pije do Czerniaka i Jaskowskiego. No i jest hipokryta, jezeli twierdzi, ze jest zdrowy dzieki temu, ze utrzymuje remisje dzieki lekowi. Nawet tutaj bylo paru, ktorzy sobie porazdzili z WZJG tylko dieta. A to, ze sie spotyka w swojej pracy z ludzmi zdanymi na "sluzbe zdrowia" to tak jakby pracownik kostnicy twierdzil, ze wszyscy ludzie sa zimni i sztywni, bo on w swojej pracy tylko takich klientow spotyka.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
No jakos tak. Ludzie zanurzeni w srodowisku nie maja dystansu, drzewa im zaslaniaja las. Rok temu jechalem na koncert z ludzmi pracujacymi w przychodni, pielegniarkami, lekarzami itp. Czulem sie jak w ukrytej kamerze, ze ktos sobie jajca robi. Tabletke braly jak "czuly, ze glowa zacznie bolec" I to nie jakies zwykle przeciwbolowe, tylko takie po ktorych dostawaly doslownie osla, czyli blogosc i radosc. Wg nich ludzi sie leczy z chorob lekami, trzeba jesc "dla zdrowia" statyny na cholesterol i acard na nadcisnienie. Takie tam.... Ten Patryk z filmiku mi pasuje do tego.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
To tak jak byłam na konferencji zdrowia we Wrocławiu i na kolacji integracyjnej zjadłam niecałe pół porcji obiadu podanego na talerzu o średnicy chyba 0,5m. Od razu do mnie dwie lekarki "wyskoczyły" z tabletkami i pytaniem czemu nie jem. Może chcę Nos-Spę, a druga proponowała inny specyfik (nic mi ta nazwa nie mówiła)... Ale już chyba o tym pisalam...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Czulem sie jak w ukrytej kamerze, ze ktos sobie jajca robi. Tylko ryby nie biorą, kiedyś się z podziwem oglądało Monty Pytona, a teraz można doświadczyć.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko ryby nie biorą.....................
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To tak jak byłam na konferencji zdrowia we Wrocławiu i na kolacji integracyjnej zjadłam niecałe pół porcji obiadu podanego na talerzu o średnicy chyba 0,5m. Od razu do mnie dwie lekarki "wyskoczyły" z tabletkami i pytaniem czemu nie jem. Może chcę Nos-Spę, a druga proponowała inny specyfik (nic mi ta nazwa nie mówiła)... Ale już chyba o tym pisalam... Nonsens. W pięknym świecie żyjemy, tyle dobra mamy na wyciągnięcie ręki, ale przecież nikt nie zmusza tego jeść. Ja uważam, że to wspaniałe, że mamy takie środki przeciwbólowe, antybiotyki, sulfonamidy, sterydy, peptydy i inne wytwory medycyny. Spokojnie można korzystać z obu światów, jak jest potrzeba. Chyba troszeczkę się zapominacie, że telefonia komórkowa, Internet, samochody, samoloty, e-papierosy i papier toaletowy zadrukowany żarcikami, mają to samo źródło. Jęczycie jak mohery jakie, nie podoba się, to zrezygnujcie ze wszystkiego, co daje cywilizacja i przenieście się gdzieś, gdzie wystarczy liść palmowy na mymłonie i kokosy do jedzenia i picia, a spać można na plaży. Tylko jak jaki skorpion ukąsi, to bez surowicy, sterydów i megadawek witaminy A, może być niewesoło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|